Hirven jauhelihaa noin 400 g, mitä tekisit?
Otin sulamaan viime vuotisen köntsän hirven jauhelihaa, silmämääräisesti arvioiden sitä on noin 400 g. Ajattelin tehdä siitä huomenna ruoan, kunhan se on sulanut. Eli ideoita mitä tuosta kannattaisi kokata? Syöjiä on 4-5, riippuen siitä tuleeko teinin kaveri kylään. Ei mitään erityisruokavalioita.
Kommentit (71)
Vierailija kirjoitti:
Lihapullia. Puolet sikaa joukkoon, ettei tule liian kuivia. Mausteeksi riittää suola ja pippuri.
En ajatellut pilata hyvää riistalihaa sekoittamalla sikaa joukkoon.
Syö raakana kuten mies, turhaa alkaa neiteilemään keittiössä.
Vierailija kirjoitti:
Pihvit uunissa.
Mausteeksi pippuri ja suola. Muuta hirven- tai poronliha ei tarvitse.
Saiturin lehtipihvejä. Riistajauhelihasta tulee erityisen hyviä.
Kääri viininlehtien sisään ja mausta.
Vierailija kirjoitti:
https://www.hs.fi/ruoka/reseptit/art-2000002574850.html, tätä, jatkat lihaa sianlihalla.
No kuka pösilö pilaa hyvän hirvenlihan sekoittamalla siihen sianlihaa joukkoon.
ihan mihin tahansa ruokaan sopii, mitä jauhelihasta yleensäkin teet. Mun lapsuudessa ei juuri muuta syöty, kun hirveä.. äiti teki sitä jauhelihakastikkeet, jauhelihakeittoa, lihapullia.. makaroonilaatikossakin oli hirvenjauhelihaa. Silloin alkoi, kyllä se maku tympimään. Nykyään syön mielelläni. Mutta lihapullia mä tekisin. Lisukkeeksi käy puolukkahillo.
Heittäin roskiin en halua säteilyä enkä matoja.
Lihapukka sianlihasta ja sipulinen ruskea kastike aidosta meijerivoista ja hienoista vehnäjauhoista.
Lihapullia. Puolet sikaa joukkoon, ettei tule liian kuivia. Mausteeksi riittää suola ja pippuri.