Mauton makaroonilaatikko
Jos ohjeitten mukaan tekee makaronilaatikon,ei kyllä maistu miltään. Ohjeissakin vois olla mausteiden määrät laitettu niin, että syntyis se hyvä maku.
Kommentit (35)
Makaronilaatikkoon vain punaista maitoa jos munamaidolla tekee eikä lihaliemellä.
Ja resepti voi, yllätys!! olla pettymys jos ei osaa soveltaa mausteita omaan makuun kun ekaa kertaa kokeilee. Kokeilemalla se oma paras laatikko löytyy.
Makaroonilaatikko on parasta seuraavana päivänä ruskean jauhelihakastikkeen kanssa. Siis niin että molemmat on tehty edellisenä päivänä.
Itsemaustan lihan suolalla, pippurilla, sipulijauheella ja valkosipulijauheella, paprikalla ja jollain yrttimausteella. Esim basilika, provencen yrtit.
Taasko sama aloitus? Eikö tätä ole jo tarpeeksi jauhettu.
Joo, jättää sen maidon pois kokonaan ja tekee sen lihaliemeen...
Kun ruskistaa jauhelihan niin siihen kannattaa laittaa runsaasti n. teelusikallinen jauhelihamaustetta, n. vajaa teelusikallinen suolaa, maustepippuria jauhettuna voi myös laittaa, hieman mustapipp. Keittää makaronit ohjeen mukaan. Munamaito lisäksi.
Vierailija kirjoitti:
Taasko sama aloitus? Eikö tätä ole jo tarpeeksi jauhettu.
Haista sinä kuule paska!
Ohjeen tekijän pitäisi tietää kaikkien mahdollisesti reseptien mukaan kokkaajien maut ja sen mukaan kirjoittaa y k s i ohje?! :D
Vierailija kirjoitti:
Oikeita reseptejä on yhtä monta kuin p e r s e r e i k i ä maailmassa. Siitä sitten valitsee oman mieltymyksenä mukaan ;)
Ai niitä reikiä sinne laatikkoon että tulee makua?
Itse ruskistan jauhelihan seassa pekonisilppua, antaa hyvän maun.
Voit sekoittaa maustetun pastakastikkeen joka on valmis jauhelihaan ja näin saada makua.
Just keitin pelkästään makaronia paistinpannulla ja laitoin jauhelihaa sekaan ja laitoihin siihen paprika- ja valkosipulijauhetta, sitruunapippuria, jotain mausteseosta ja yrttisuolaa.
1 pussi makaronia keitettynä, 400g jauhelihaa paistettuna, 2 isoa sipulia, 9dl maitoa 4 munaa, 2tl mustapippuria, 1tl suolaa
Pistoaika 1t 15nin, 175 astetta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Oikeita reseptejä on yhtä monta kuin p e r s e r e i k i ä maailmassa. Siitä sitten valitsee oman mieltymyksenä mukaan ;)
Ai niitä reikiä sinne laatikkoon että tulee makua?
Kyllä.
T. Tuure B.
Vierailija kirjoitti:
Itsemaustan lihan suolalla, pippurilla, sipulijauheella ja valkosipulijauheella, paprikalla ja jollain yrttimausteella. Esim basilika, provencen yrtit.
Ei ole enää makaronilaatikkoa jos työnnät siihen basilikaa ja tomaattia ja paprikaa.
Vierailija kirjoitti:
Just keitin pelkästään makaronia paistinpannulla ja laitoin jauhelihaa sekaan ja laitoihin siihen paprika- ja valkosipulijauhetta, sitruunapippuria, jotain mausteseosta ja yrttisuolaa.
Makaronia ei keitetä missään paistinpannussa!
Ruskistan sekaan aina paketillisen pekonia pienenä silppuna. Tulee maukasta.
Makaroonilaatikko on ruoka joka ei vippaskonsteja kuten kaiken maailman maustesekoitukset, aurinkokuiv tomaatti jne.jne kaipaa vaan paras syntyy karjalaismummoni ohjeella, kevytmaitoa ja laadukasta, hieman rasvaa sisältävää jauhelihaa käyttäen.