Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Voiko vanhaa leipää syödä jos siinä ei näy vielä hometta?

Vierailija
18.11.2023 |

Vai heitänkö roskiin?

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
18.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Silleen sitä leipää syödäänkin.

Vierailija
2/12 |
18.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tietenkin voi. Ei leipä voi muuten pilaantua (jos ajatellaan sen syömisen turvallisuutta) kuin homehtumalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
18.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syö vaan homekorva.

Vierailija
4/12 |
18.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä voi.

Vierailija
5/12 |
18.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi vaikka näkyisikin, kunhan ei syö sitä kohtaa jossa näkyy.

Vierailija
6/12 |
18.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voi vaikka näkyisikin, kunhan ei syö sitä kohtaa jossa näkyy.

 

Ei noin.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
18.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vanhan leivän syöminen kuuluu suomalaiseen perinteeseen. Ennen leivottiin leipää syksyllä ja se varastoitiin tuvan katonrajaan orsille. Sieltä sitä syötiin niin kauan kuin sitä riitti. Nykypäivänä leivän syömiseen on tiivistetty ohje: Haista, maista ja syö!

Vierailija
8/12 |
18.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ennen leivät säilyi hyvin kun kotona leivottiin. Nyt ne tehdään tehtaissa, ovat täynnä lisäaineita ja jauhonparanteita ja homehtuu parissa päivässä 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
18.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ennen leivät säilyi hyvin kun kotona leivottiin. Nyt ne tehdään tehtaissa, ovat täynnä lisäaineita ja jauhonparanteita ja homehtuu parissa päivässä 

Home ei tule leivästä vaan ilmasta. Kun leipä tulee uunista se on steriili. Jos leipä pysyy kosteana esim. muovipussissa niin se on erinomainen kasvualusta homeitiöille. Jos leipä kuivuu vapaasti niin se ei homehdu vaan muuttuu korpuksi. Sillä ei ole väliä missä ja miten se on leivottu.

Vierailija
10/12 |
18.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kesämökillä leipä säilyy tosi paljon pidempään kuin kaupunkiasunnolla, mikähän siihen on syynä ? Oliko täällä vielä niitä mensalaisia ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
18.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ennen leivät säilyi hyvin kun kotona leivottiin. Nyt ne tehdään tehtaissa, ovat täynnä lisäaineita ja jauhonparanteita ja homehtuu parissa päivässä 

Epäilen lähinnä, että ennen annosteltiin suolaa vähän reippaammalla kädellä.

Vierailija
12/12 |
18.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Voi vaikka näkyisikin, kunhan ei syö sitä kohtaa jossa näkyy.

 

Ei noin.

 

Hometta on kaikilla pinnoilla, tuoreessa leivässä ja hengitysilmassa. Se on vaarallista vasta suurina konsentraatioina (näkyvä home). Älkää heittäkö syömäkelpoista ruokaa roskiin (kolmasosa Suomessa tuotetusta ruoasta päätyy roskiin).