Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Täällä monesti sanottu että rypsiöljy olisi huono terveydelle - Mikä siinä siis muka on vikana?

Vierailija
12.10.2023 |

Omega 3-rasvoja on runsaasti, omega 6-rasvoja siihen suhteessa maltillisesti. 

 

Mihin perustuen rypsiöljyä sanotaan huonoksi? 

Kommentit (262)

Vierailija
1/262 |
12.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Esimerkiksi aihetta tutkinut ravitsemustieteen professori kertoo että törmää väitteeseen usein 

https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/91dac339-d227-4308-9a96-0e531…

Vierailija
2/262 |
12.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska lisää alzheimerin riskiä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/262 |
12.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siemenöljy, ja vieläpä ristikukkainen sellainen. Öljyn pilaantumisprosessi alkaa heti öljyn valmistuksen jälkeen, tuote on käytännössä pilalla jo kun sen otat käyttöön. Aiheuttaa matala-asteista tulehdusta kehossa ja johtaa autoimmuunisairauksiin. 

Vierailija
4/262 |
12.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole kertaakaan huomannu rypsiöljy keskusteluja/ kommentteja. 

Vierailija
5/262 |
12.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kai olisi hyvä laajentaa rasvankäyttöprofiiliaan, rypsiöljyä käytetään teollisuudessa lähes kaikkiin ruokiin (jees, oliiviöljypestoakin saa meidän kaupasta etsiä), niin hyvä valinta on sitten kotiin ostaa oliiviöljyä.

Vierailija
6/262 |
12.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija wrote:

Siemenöljy, ja vieläpä ristikukkainen sellainen. Öljyn pilaantumisprosessi alkaa heti öljyn valmistuksen jälkeen, tuote on käytännössä pilalla jo kun sen otat käyttöön. Aiheuttaa matala-asteista tulehdusta kehossa ja johtaa autoimmuunisairauksiin. 



Pilaantuminen miksi? Mitä siitä siis tulee? Mikä yhdiste siihen ilmestyy?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/262 |
12.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siemenöljyt härskiintyvät helposti sen jälkeen kun ne on puristettu ja ne ylläpitävät tulehdustilaa elimistössä. Kannattaa käyttää parempia rasvoja.

Vierailija
8/262 |
12.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siemenöljyt ovat haitallisia ihmisen elimistölle. Aiheuttavat mm. hiljaista tulehdusta, joka se sitten aiheuttaa kaikenlaisia vaikeuksia elimistölle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/262 |
12.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei se ole huonoa. Jos avaamisen jälkeen laittaa jääkaappiin, ei härskiinny. Ja lisäksi on joillekin parempi kuin voi, koska osalle voi aiheuttaa tykytyksiä. Rypsiöljy sopii paistoon, ei ole pakko paistaa liian kuumalla ja sopii moneen. Eihän sitä yhdellä aterialla sentään juoda, vaan sopivasti. 

Vierailija
10/262 |
12.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija wrote:

Siemenöljyt härskiintyvät helposti sen jälkeen kun ne on puristettu ja ne ylläpitävät tulehdustilaa elimistössä. Kannattaa käyttää parempia rasvoja.

Mikä on "parempi rasva"? Eivätkö kaikki öljyt ole melkein siemenistä. Ellei ole voi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/262 |
12.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oliiviöljyä, avokadoöljyä, kookosöljyä, voita ja eläinrasvaa tilalle.

Vierailija
12/262 |
12.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Omega-6-rasvahapot: Rypsiöljy sisältää runsaasti omega-6-rasvahappoja, mikä sinänsä ei ole huono asia. Omega-6-rasvahapot ovat välttämättömiä keholle, mutta liiallinen omega-6:n saanti suhteessa muihin rasvahappoihin, kuten omega-3:een, voi aiheuttaa epätasapainoa. Tämä epätasapaino voi olla huono terveydelle, koska se saattaa lisätä tulehdusta kehossa.

Prosessointi: Monet rypsiöljyt ovat voimakkaasti prosessoituja ja puhdistettuja. Tämä prosessi voi poistaa öljystä monia hyödyllisiä yhdisteitä ja jättää jäljelle enemmän tyydyttynyttä rasvaa, joka ei ole yhtä terveellistä kuin tyydyttymättömät rasvat.

Lämmönkestävyys: Rypsiöljy ei ole yhtä lämmönkestävää kuin esimerkiksi oliiviöljy. Korkeissa lämpötiloissa rypsiöljy voi muuttua epäterveellisiksi yhdisteiksi, kuten transrasvoiksi. Siksi sitä ei suositella käytettäväksi paistamiseen tai friteeraukseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/262 |
12.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija wrote:

Oliiviöljyä, avokadoöljyä, kookosöljyä, voita ja eläinrasvaa tilalle.

Voi aiheuttaa tykytyksiä ja sanottiin ennen että se on riski ihmisten suonille. Lisäksi oliiviöljyä ei suositella paistoon kuumalla, sen koostumus muuttuu. Ei kaupassa ole avokadoöljyä, sekin on siemen. Kookosöljystä joku oli myös kriittinen. Eläinrasva on sama kuin voi ellei pahempi. Paitsi välillä kanan rasva kanassa ok.

Vierailija
14/262 |
12.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/262 |
12.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi ja kookosöljy on hyviä rasvoja ihmiselle. Ei kaikki kasviöljyt ole suinkaan siemenöljyjä.

Siemenöljyitä melkeimpä pahin on auringonkukkaöljy. Sitä ja rypsiöljyä on suurimmassa osaassa esim. kalasäilykkeissä. Niin terveellisiä kuin ne kalat olisivatkin, niin ne pilataan noilla sopimattomilla öljyillä.

Vierailija
16/262 |
12.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija wrote:

Omega-6-rasvahapot: Rypsiöljy sisältää runsaasti omega-6-rasvahappoja, mikä sinänsä ei ole huono asia. Omega-6-rasvahapot ovat välttämättömiä keholle, mutta liiallinen omega-6:n saanti suhteessa muihin rasvahappoihin, kuten omega-3:een, voi aiheuttaa epätasapainoa. Tämä epätasapaino voi olla huono terveydelle, koska se saattaa lisätä tulehdusta kehossa.

Prosessointi: Monet rypsiöljyt ovat voimakkaasti prosessoituja ja puhdistettuja. Tämä prosessi voi poistaa öljystä monia hyödyllisiä yhdisteitä ja jättää jäljelle enemmän tyydyttynyttä rasvaa, joka ei ole yhtä terveellistä kuin tyydyttymättömät rasvat.

Lämmönkestävyys: Rypsiöljy ei ole yhtä lämmönkestävää kuin esimerkiksi oliiviöljy. Korkeissa lämpötiloissa rypsiöljy voi muuttua epäterveellisiksi yhdisteiksi, kuten transrasvoiksi. Siksi sitä ei suositella käytettäväksi paistamiseen tai friteeraukseen.

Kuinka moni käyttää niin paljon öljyä että tulee omega -epätasapaino? Mikä prosessointi Suomessa on öljyille, täälläkin on rypsiä? Lukeeko purkissa tyydyttymättömän rasvan määrä ja tyydytetyn. Oliiviöljyä on kielletty käyttämästä paistossa, kuuma muuttaa koostumusta. Friteeraus on liian kuuma öljy ja kuumennettu aiheuttaa tykytystä, ei liikaa kuumennettu parempi.

Vierailija
17/262 |
12.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi eikä muukaan eläinrasva aiheuta minkäänlaisia sairauksia.

 

Vierailija
18/262 |
12.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija wrote:

Siemenöljy, ja vieläpä ristikukkainen sellainen. Öljyn pilaantumisprosessi alkaa heti öljyn valmistuksen jälkeen, tuote on käytännössä pilalla jo kun sen otat käyttöön. Aiheuttaa matala-asteista tulehdusta kehossa ja johtaa autoimmuunisairauksiin. 

Mistähän tämä tieto on peräisin?

Vierailija
19/262 |
12.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän voita silloin kun rasvaa tarvitsen. On paras paistamiseenkin.

Rypsille ja rapsille olen allerginen.

 

Vierailija
20/262 |
12.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija wrote:

Koska lisää alzheimerin riskiä

 

Kuka näin väittää?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän yksi kolme