Listataan syksyn ihania pataruokia
Kommentit (44)
Tagine oli viime syksyn ja talven hitti, jota varmaan tulee tehtyä tänäkin syksynä. Meillä tehdään kasvisversiota, jossa lihan sijasta papuja.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Moskovanpataa.Parasta!
Mitä siihen tulee?
Lihaa tietty,smetanaa,sinihomejuustoa ym.Vie kielen täysin mennessään.Me syödään perunoiden kanssa,jotkut riisin.
Googlaa Mysi Lehtisen moskovanpata.
Mulla padat syntyy aikalailla karjanpaisti tyyppiseen peruspohjaan mutta tuunailen niitä sen mukaan mitä saatavilla. Usein taittuu tulisempaan suuntaan tuoreella chilillä ja kaveriksi herkkusieniä. Lihan hinta sen verran pilvissä että tarjouksia kyttäilen, kassleristakin saa pitkään hauduttelemalla todella hyvää ja naudan paistilihasta. Yrttejä pitäs rohkeemmin oppia käyttämään. Lihaliemi vaihtunut kokonaan kasvisliemeen mausteena. Valurauta padassa hauduttelen useita tunteja pikkulämmöllä. Hyvin on perheelle maistunut.
Mun luottoresepti: lihaa (kassler tarjouksestakin ok), pekonia. Herkkusieniä. Sipulia, porkkanaa, lanttua. Tomaattisose. Nämä pataan niin että vesi peittää, lihaliemikuutio ja kypsennys. Lopuksi leipäjuusto ja kermaa
Kasvisruuan ystäville voin suositella Olga Temosen peruna-soija-kikhernepataa: https://www.is.fi/ruokala/uutiset/art-2000000633817.html
On todella täyttävää ja ihanat maut. Eikä ole vaikeakaan.
Vierailija kirjoitti:
Moskovanpataa.Parasta!
Mysin ohjeessa tulee Aurajuustoa. Vaihdan sen Castellon sinihomejuustoon, koska Aura maistuu ihan navetalta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Moskovanpataa.Parasta!
Mysin ohjeessa tulee Aurajuustoa. Vaihdan sen Castellon sinihomejuustoon, koska Aura maistuu ihan navetalta.
Niin tulee ja hyvin voi vaihtaa.Näitä voi aina tuunailla.
Voimakas koskenlaskijakin varmaan sopisi.
Itse rakastan Auraa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Moskovanpataa.Parasta!
Mysin ohjeessa tulee Aurajuustoa. Vaihdan sen Castellon sinihomejuustoon, koska Aura maistuu ihan navetalta.
Sinihomejuustoa oli ehkä hiukan liikaa yhdessä makaroonilaatikossa. Koko paketti niin pierut haisi sille juustolle ja tietenkin pieretti.
Stroganoffilla aloitettiin eilen syyskausi.
Muita meidän herkkuja merimiespihvi, hapankaaligulassi, daube, pastitsada, stifado, carbonade flamande, punaviinikanaa (muunnelma coq au vinistä), äidin reseptillä haudutettu sipulipihvi. Kaikki fantastisia herkkuja mitkä vaan paranee lämmitettäessä
Vierailija kirjoitti:
Stroganoffilla aloitettiin eilen syyskausi.
Muita meidän herkkuja merimiespihvi, hapankaaligulassi, daube, pastitsada, stifado, carbonade flamande, punaviinikanaa (muunnelma coq au vinistä), äidin reseptillä haudutettu sipulipihvi. Kaikki fantastisia herkkuja mitkä vaan paranee lämmitettäessä
Curryt unohtui! Kasviscurry oikein mausteisena on ihanaa
Vierailija kirjoitti:
Stroganoffilla aloitettiin eilen syyskausi.
Muita meidän herkkuja merimiespihvi, hapankaaligulassi, daube, pastitsada, stifado, carbonade flamande, punaviinikanaa (muunnelma coq au vinistä), äidin reseptillä haudutettu sipulipihvi. Kaikki fantastisia herkkuja mitkä vaan paranee lämmitettäessä
Kiinnostaisi tämä äidin haudutettu sipulipihvi nam!
Mitä siihen tulee?
Muistan lapsuudestani sellaisen lihapadan, johon tuli punaista lihaa (mielellään riistaa), metsäsieniä ja mausteeksi mm. katajanmarjoja. Oikein metsäinen pata. En tiedä mikä sen virallinen nimi on vai oliko se vain sukulaistädin oma resepti. Lisukkeeksi sopivat perunat ja muut juurekset sekä leipä ja voi.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
kuningaskäristys: kolmasosa poroa, kolmasosa hirveä ja kolmasosa peuraa, päälle pari pekonisiivua tuomaan rasvaa. 4h miedolla lämmöllä leivinuunissa ja pikkuluraus punaviiniä joukkoon 20 min ennen tarjoilua.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Moskovanpataa.Parasta!
Mitä siihen tulee?
Lihaa tietty,smetanaa,sinihomejuustoa ym.Vie kielen täysin mennessään.Me syödään perunoiden kanssa,jotkut riisin.
Googlaa Mysi Lehtisen moskovanpata.
Mysi Lahtisen...
Vierailija kirjoitti:
Mun luottoresepti: lihaa (kassler tarjouksestakin ok), pekonia. Herkkusieniä. Sipulia, porkkanaa, lanttua. Tomaattisose. Nämä pataan niin että vesi peittää, lihaliemikuutio ja kypsennys. Lopuksi leipäjuusto ja kermaa
Teen samaa porosta. Sieninä suppiksia.
Moskovanpataa.Parasta!