Onko täällä meitä muita,jotka ei osaa tehdä kanaviillokkia tai muita 80-90-luvun koulun ruokia?
Kommentit (33)
En ole koskaan koettanutkaan tehdä kanaviillokkia. En kyllä varmaan osaisi.
Vierailija kirjoitti:
Oisko jollain kanaviillokin resepti?
Joskus kotoa pois muutettuani yritin tehdä kanakastiketta joka nykyään jo sujuu paljon paremmin mutta silloinen resepti oli jotain aivan kamalaa, tämän tapaista: Paistetaan kanasuikaleita pannulla, lisätään jauhot ja ruskistetaan vähän jauhelihakastikkeen tyyliin. Maustetaan ja päälle vettä, annetaan porista kypsäsi. Jos tuosta lähdet tuunaamaan? Itsellä ei ole enää yhtään samaa ainesta omassa "kanakastikkeen" luottoreseptissä (jonka teen fileistä)
En osaa tehdä kanaviillokkia ja tillilihaakin olen tehnyt kerran elämässäni (ei maksanut vaivaa). N55+
En osaa tehdä. Voisin kyllä opetella, kun on tulossa pikkujoulut, joiden teema on 90-luvun lama-aika.
Koulussa 80-luvun alussa Helsingissä löysin tartar-kastikkeen, kalan ja perunan pyhän kolmiyhteyden.
Toinen hyvä kombo oli pinaattiletut ja nakit suolakurkuilla.
80-luvun alun kouluruoka oli pääosin erittäin hyvää, ainakin Laajasalossa.
En oo yrittänyt, koska mun keittokirjan reseptin mukaan ensimmäiseksi keitetään kokonainen kana. Maissikananpoika on lähin versio kokonaisesta kanasta, jonka olen nähnyt, mutta hinta ei innosta kokeilemaan.
Osaan tehdä kanaviillokkia ja se on hyvää. Otse tehty, mudtaherukkahillon kanssa tarjoitu kanaviillokki on myös noun 17 kertaa parempaa kuin einesversio.
Sen tekemistä ei kuitenkaan kannata aloittaa keittämällä kokonainen kana. Kokonaisia kanoja/broilereita saa pakasteina, mutta vaiva on turhan iso. Kannattaa joko ostaa grillibroileri tai paistaa uunissa koipia ja repiä ne kypsinä kastikkeeseen. Kanalla ja nroilerilla ei ole tässä eroa. Pääasia että liha on kypsää ja revittyä.
Olen tehnyt myös tillilihaa, mutta siitä en saanut yhtä hyvää kuin alakoulussa. Meillä oli hyvä keittäjä silloin.
Meillä oli 80-luvulla ala-asteen kouluruokailussa tosi hyvää hernekeittoa. Se oli laihaa liemimäistä, maukasta, siinä oli jauhelihaa. Täytyy joskus koettaa tehdä sellaista.
Muistan yhden laskiaisen, jolloin koulussa oli sitä. Olimme olleet laskemassa mäkeä ja sen jälkeen palattiin kouluun syömään hernekeittoa ja laskiaispullaa. Ennen 90-luvun alun lamaa koulussa oli ihanat ruoat.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Ei kai se kellään osaamisesta ole kiinni, jokainen lukutaitoinen osaa noudattaa reseptejä. Itse en ainakaan yksinkertaisesti halua tehdä tuota, koska en pidä siitä enkä oikeastaan mistään kouluruoasta mitä meille tarjottiin.
Vierailija kirjoitti:
Koulussa 80-luvun alussa Helsingissä löysin tartar-kastikkeen, kalan ja perunan pyhän kolmiyhteyden.
Toinen hyvä kombo oli pinaattiletut ja nakit suolakurkuilla.
80-luvun alun kouluruoka oli pääosin erittäin hyvää, ainakin Laajasalossa.
Teillä on ollut luksusruokaa.
Meillä kasarilla Savossa ei ollut todellakaan mitään tartarkastikkeita (ainoat vaihtoehdot oli vehnäjauhokastike tai ruskistettu vehnäjauhokastike, molemmat pelkästään suolalla maustettu), suolakurkkuja ei ollut koulussa ikinä, pinaattiletut tarjottiin puolukkahillon kanssa eikä olisi tullut kuuloonkaan että samana päivänä olisi kahta eri ruokaa (pinaattiletut JA nakkeja?! Poltetaanko samaan syssyyn satasen seteleitä??)
Curry-broileri uunipasta on herkkuani.
Raaka-aineet
½ kplSipuli
1-2 kplvalkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1-1½ dlKermaa
suolaa ja pippuria
1-2 rklcurry-maustetta
1 kplpunainen paprika
100-200 gkanasuikaleita
Tagliatelle-tuorepastaa
https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/194914/Kermainen%20currykanapa…
Näitä on monenlaista ohjetta ja laitan Torinon simpukka pastaa jotka esikypennän al dente ja huuhtelen kylmällä vedellä siivilässä. En osta valmiita suikaleita vaan leikkelen kanan fileistä suikaleita. Sitten vaan valurautapataan kaikki sekaisin ja uuniin.
En osaa itse laittaa, mutta hyviä olivat kanaviilokki ja tillilihakin, vaikka eivät mitenkään ulkomuotonsa perusteella kovin herkullisilta näyttäneetkään.
Vierailija kirjoitti:
En osaa itse laittaa, mutta hyviä olivat kanaviilokki ja tillilihakin, vaikka eivät mitenkään ulkomuotonsa perusteella kovin herkullisilta näyttäneetkään.
Etkö oikeasti osaisi noudattaa reseptiä?
En oo koskaan tehnyt, mutta eiköhän tuohonkin resepti löydy kuten moneen muuhunkin ruokaan jota vasta ensimmäistä kertaa koittaa tehdä.
Miksi edes tekisin kun en ole koskaan kyseisistä ruoista tykännyt yhtään.