Vegaanivalmisteiden suosio on romahtanut
Kaikkein ilmeisimpänä syynä ilmiölle pidetään tuotteiden korkeaa hintaa.
Kalifornialaisen Beyond Meatin vegaanipihvien ja muiden tuotteiden myynti on laskenut kolmanneksella. Myös muut valmistajat, kuten Meatless Farm, Heck ja Pret A Manger ovat vaikeuksissa. Lisäksi Oatly, Innocent ja Nestlé ovat poistaneet vegaanituotteita valikoimistaan.
Kaikkein ilmeisimpänä syynä ilmiöön pidetään tuotteiden korkeaa hintaa. Ilmeisesti ilmastonmuutoksen pysäyttäminen on kuluttajille sittenkin liian kallista.
Independentin haastattelemaMarc Summersspekuloi, että kuluttajat ovat siirtyneet valmistuotteista itse tehtyyn vegaaniruokaan, mutta ei esitä väitteidensä tueksi mitään lähteitä. Voidaan siis olettaa, että vegaanitrendi itsessäänkin on laskussa.
Lähde:Independent
Kommentit (371)
No en ihmettele kun maksaa enemmän...
IHminen ostaa ruokaa mihin on varaa. Miksi maksaa jostain vegaanipaska mössöstä enemmän kuin oikeasta ruoasta.
Näissä vegaanituotteissahan on valtavat katteet verrattuna lihatuotteisiin. Ovat todellisuudessa paljon halvempia tuottaa, mutta brändillä rahastetaan. Ilmastonmuutoksen torjunta ei tällä saralla todellakaan ole oikeasti kallista, päin vastoin.
Nuo lihankaltaiset vegaanivalmisteet onkin tehty juuri niille lihansyöjille jotka haluaa korvikkeita ilmasto- ym trendisyistä. Ei me normaalit vegaanit ja kasvissyöjät olla koskaan noita käytetty.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Nuo lihankaltaiset vegaanivalmisteet onkin tehty juuri niille lihansyöjille jotka haluaa korvikkeita ilmasto- ym trendisyistä. Ei me normaalit vegaanit ja kasvissyöjät olla koskaan noita käytetty.
Älä jauha peetä. Vegaanithan noita tuotteita on kehunu maasta taivaaseen ja ne niitä käyttääkin.
En minä ole niitä koskaan käyttänyt, en tarvitse lihan makuisia tuotteita ruokavaliooni.
T: kohta 25 vuotta vegaanina
Kuka ostaisi Nestlen vegaaniruokaa? Mutta hei, ap, en ole syönyt lihaa yli 25 vuoteen, joten mitäpä veikkaat, saako avauksesi minut nyt päättämään, että alanpa syödä lihaa!
Mikä meidän muiden ruokavaliossa herättää niin suunnattoman vihan, että tällä palstalla on päivittäin näitä vegaanivastaisia avauksia?
Vierailija kirjoitti:
Ongelmana on se, että vegaaniruoka (siis ei kasvispainotteinen ruoka) syö luonnonvaroja käsittämättömiä määriä. Avocadokilon tuottamiseen menee enemmän vettä kuin naudanlihakilon tuottamiseen, joten vegaanimaailma on ilmastolle vahingollinen.
No eiköhän ne vegaanit syö aika paljon muutakin kuin avokadoa. Ihan vaikka porkkanaa. Suurin osa tuotetusta soijastakaan ei mene vegaanien suuhun vaan ruuaksi lihakarjalle.
Kaupasta saa ympäri vuoden perunaa, porkkanaa ja muita juureksia halvalla. Kesällä salaatit, kurkut ja tomaatit on edullisia niin mihin tarvitaan jotain kalliita jalosteita kun voi itse tehdä puhtaista raaka-aineista paremmat ruuat. Ei kuluttaja ole tyhmä.
Hintahan se, jos olisivat edullisempia vois käyttääkin. Pavut, linssit, herneet luonnollisia ja edullisia, minulle maistuviakin.
Vierailija kirjoitti:
Ongelmana on se, että vegaaniruoka (siis ei kasvispainotteinen ruoka) syö luonnonvaroja käsittämättömiä määriä. Avocadokilon tuottamiseen menee enemmän vettä kuin naudanlihakilon tuottamiseen, joten vegaanimaailma on ilmastolle vahingollinen.
Avokadoon menee noin 2000 litraa kilolle, mikä on toki paljon. Vertailun vuoksi naudanlihakiloon noin 15000 litraa. Kummatkin luvut löydät helposti googlaten.
Vierailija kirjoitti:
Ongelmana on se, että vegaaniruoka (siis ei kasvispainotteinen ruoka) syö luonnonvaroja käsittämättömiä määriä. Avocadokilon tuottamiseen menee enemmän vettä kuin naudanlihakilon tuottamiseen, joten vegaanimaailma on ilmastolle vahingollinen.
Keksit ikiliikkujan. Jos liha on vähemmän saastuttavaa kuin vegaaniruoka, niin se tarkoittaisi sitä, että naudat pysyisivät hengissä pyhällä hengellä ja lisäksi paskoisivat porkkanoita joita sitten voisi syöttää ihmisille. Mutta kun ei se niin mene. Sen naudan on pysyttävä hengissä ennen kuin se teurastetaan, joten sille naudalle viljellään rehua jonka sijasta voisi viljellä ihmiselle kasviksia. Tämän toki tiesitkin, mutta ei anneta totuuden pilata hyvää tarinaa.
Vierailija kirjoitti:
Ongelmana on se, että vegaaniruoka (siis ei kasvispainotteinen ruoka) syö luonnonvaroja käsittämättömiä määriä. Avocadokilon tuottamiseen menee enemmän vettä kuin naudanlihakilon tuottamiseen, joten vegaanimaailma on ilmastolle vahingollinen.
En ole vege.En syö siipikarjaa,en nautaa en sikaa.En mitään missä maitoa,kermaa sokeria..
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ongelmana on se, että vegaaniruoka (siis ei kasvispainotteinen ruoka) syö luonnonvaroja käsittämättömiä määriä. Avocadokilon tuottamiseen menee enemmän vettä kuin naudanlihakilon tuottamiseen, joten vegaanimaailma on ilmastolle vahingollinen.
No eiköhän ne vegaanit syö aika paljon muutakin kuin avokadoa. Ihan vaikka porkkanaa. Suurin osa tuotetusta soijastakaan ei mene vegaanien suuhun vaan ruuaksi lihakarjalle.
Ja vaikka söisi pelkkää avokadoa, siltikin se naudanlihan syöjä kuluttaa paljon enemmän maapallon vesivarantoja.
Vierailija kirjoitti:
Näissä vegaanituotteissahan on valtavat katteet verrattuna lihatuotteisiin. Ovat todellisuudessa paljon halvempia tuottaa, mutta brändillä rahastetaan. Ilmastonmuutoksen torjunta ei tällä saralla todellakaan ole oikeasti kallista, päin vastoin.
En olisi niin varma. Raaka-aineet varmaan onkin halvempia, mutta valmistettavat määrät on niin paljon pienempiä että kustannus per tuote saattaa nousta korkeaksi.
Fake news. Se sun 150kg porsas on syönyt ennen teurastamistaan sen vajaan vuoden aikana 1000kg markkinahintaisia kasviksia ja viljoja. Ja kun siitä 150kg ruhosta otetaan nahkat, luut, suolet, jalat, pää pois niin tuskin tulee 50kg ihmisravinnoksi kelpaavaa lihaa.
Kumman ottaisit mukaan autiolle saarelle: 50kg lihaa vai 1000kg viljoja ja kasviksia?
Tuskin suosio on romahtanut, vaan kaupat eivät enää ota valikoimiinsa uutuudenviehätyksessä, koska todellinen (olematon) menekki on selvinnyt.
Ei ole yllätys. Olen kasvissyöjä, enkä juuri koskaan osta noita. Ovat kallista, runsassuolaista ja teollista ruokaa. Teen ruokani puhtaista raaka-aineista itse. En myöskään syö avocadoa. Suurin osa avocadon suurkuluttajista on ihan muita kuin kasvissyöjiä. Ainakin omassa tuttavapiirissä avocadot näyttävät kuuluvan sali- ja fitnestyyppien ruokavalioon sekä vhh:n nimeen julistavien lautaselle.
Vierailija kirjoitti:
Ongelmana on se, että vegaaniruoka (siis ei kasvispainotteinen ruoka) syö luonnonvaroja käsittämättömiä määriä. Avocadokilon tuottamiseen menee enemmän vettä kuin naudanlihakilon tuottamiseen, joten vegaanimaailma on ilmastolle vahingollinen.
Höpö höpö, vegaaninen lautanen on aina ekologisempi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Nuo lihankaltaiset vegaanivalmisteet onkin tehty juuri niille lihansyöjille jotka haluaa korvikkeita ilmasto- ym trendisyistä. Ei me normaalit vegaanit ja kasvissyöjät olla koskaan noita käytetty.
Älä jauha peetä. Vegaanithan noita tuotteita on kehunu maasta taivaaseen ja ne niitä käyttääkin.
En minä ole niitä koskaan käyttänyt, en tarvitse lihan makuisia tuotteita ruokavaliooni.
T: kohta 25 vuotta vegaanina
Sama. Kokeilin joskus Beyond meat -pihviä. Ihan kauhea maku, kun se muistutti tosiaan lihaa. Hyi olkoon, jäi syömättä. Vöner on ihan hyvää, nyhtöjutut, härkis yms jäävät hyllyyn.
Ongelmana on se, että vegaaniruoka (siis ei kasvispainotteinen ruoka) syö luonnonvaroja käsittämättömiä määriä. Avocadokilon tuottamiseen menee enemmän vettä kuin naudanlihakilon tuottamiseen, joten vegaanimaailma on ilmastolle vahingollinen.