Yksin asuvan kokkailu ja leipominen - paljon hukkaan
Ärsyttää tämä, tykkään tosi paljon kokkailla ja leipoa erinäisiä juttuja, testata uutuus soosseja, kastikkeita, kahvisiirappeja ja mitä vielä. Välillä raahaan leipomuksia töihin mutta siinäkin on oma vaivansa pakkaamisen kanssa ja sit taas niitä on ehkä kuitenkin sen verran vähän ettei riitä yli 10 hengelle ja liikaa yhdelle. Minulle riittäisi että saan kahtena-kolmena päivänä sen yhden pienehkön kakkupalan. Turhauttaa jo leipoessa kun tiedän miten paljon siitä menee roskiin. Joskus olen koittanut kutsua kaveria tai sukua käymään "tänään tai huomenna" kahville ja juuri koskaan kellekään ei käy extemporekahvittelut, olisi pitänyt sopia jo edellisellä viikolla vähintään. Minä taas leivon mieluiten silloin kun sen idean tai inspiraation saan ja on aikaa. Eli nauttikaa te, joilla on oma perhe tai paljon kavereita lähellä ja aina löytyy herkuttelijoita!
Kommentit (82)
Ala tehdä mukikakkuja niin saat aina yhden ihmisen annoksen per kerta.
Vierailija kirjoitti:
Osta pakastin ja sijoita sinne, niin ei mene hukkaan. Kutsu joku vanhempi eläkeläisnaapuri kahville.
Olisikin ihana ajatus, mikäli olisin höpöttelijäluonne. En ole, vaan tällainen tuntemattoman kutsuminen kotiini aiheuttaisi niin paljon stressiä etten saisi syötyä itse leivoksiani ollenkaan. Eikä ihan kaikkea voi pakastaakaan, pakastan kyllä ne mitä voi ja sit heitän roskiin vuoden päästä sieltä. Teen mielummin aina tuoretta. Ap
Itse olen ratkaissut ongelman sillä, että lahjoitan syys-talvikaudella ylijäämät pihan linnuille. Pizzanjämät ja leipomusten jämät esimerkiksi katoavat suit sait eikä lintujen tarvitse kaivella roskiksia hengenpitimikseen. Win-win.
Ruokaa ainakin voi pakastaa annosrasioihin ja syödä myöhemmin. Leipomusten kanssa on hankalampaa, ei ne useinkaan maistu ja näytä yhtä hyvältä kuin tuoreena. Pullat tai mokkapalat on helppo heittää pakkaseen mutta joku pavlova on paras vaan syödä heti.
Tee pienempiä. Erikokoisua vuokia ja kakkukippoja on saatavilla.
Vierailija kirjoitti:
Itse olen ratkaissut ongelman sillä, että lahjoitan syys-talvikaudella ylijäämät pihan linnuille. Pizzanjämät ja leipomusten jämät esimerkiksi katoavat suit sait eikä lintujen tarvitse kaivella roskiksia hengenpitimikseen. Win-win.
Meidän naapurustossa on rottaongelmaa jo valmiiksi. Eikä pizza ja pulla ole linnuille terveellistä ravintoa muutenkaan. Nyt jo on uutisoitu kaupunkioloissa elävistä linnuista jotka ei esim pysty lentämään kun ovat hakeneet ruokansa vaan mäkkärin roskiksista ja sen takia kehittyneet epänormaalisti.
Vierailija kirjoitti:
Tee pienempiä. Erikokoisua vuokia ja kakkukippoja on saatavilla.
Kyllä sekin tuntuu hölmöltä ostaa kokonainen tuorejuusto, käyttää siitä puolet ja heittää loput roskiin tai piimä, käyttää kolmasosa ja loput viemäriin tai mikä vaan joka täytyy avata ja säilyvyys avattuna n.5vrk.Ap
Vierailija kirjoitti:
Itse olen ratkaissut ongelman sillä, että lahjoitan syys-talvikaudella ylijäämät pihan linnuille. Pizzanjämät ja leipomusten jämät esimerkiksi katoavat suit sait eikä lintujen tarvitse kaivella roskiksia hengenpitimikseen. Win-win.
Rottaongelma taattu.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Itse olen ratkaissut ongelman sillä, että lahjoitan syys-talvikaudella ylijäämät pihan linnuille. Pizzanjämät ja leipomusten jämät esimerkiksi katoavat suit sait eikä lintujen tarvitse kaivella roskiksia hengenpitimikseen. Win-win.
Meidän naapurustossa on rottaongelmaa jo valmiiksi. Eikä pizza ja pulla ole linnuille terveellistä ravintoa muutenkaan. Nyt jo on uutisoitu kaupunkioloissa elävistä linnuista jotka ei esim pysty lentämään kun ovat hakeneet ruokansa vaan mäkkärin roskiksista ja sen takia kehittyneet epänormaalisti.
En asu kerrostalossa vaan okt:ssa eikä kaupungissa. Narise mitä nariset, jatkan tavallani.
Kyllä tehty ruoka säilyy kylmässä kolmekin päivää. Eli siinä olisi sun ruoat pidemmälle ajanjaksolle ja muuten käytä pakastinta kuten me muutkin.
Tai jos tuorejuustoa menee kokkailuun vaikka puoli pakettia, et tietenkään sitä toista puolikasta heitä roskiin vaan käytät esim. leivän päällä. Tai syö marjojen ja myslin kanssa "aamupalaksi" jne.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Itse olen ratkaissut ongelman sillä, että lahjoitan syys-talvikaudella ylijäämät pihan linnuille. Pizzanjämät ja leipomusten jämät esimerkiksi katoavat suit sait eikä lintujen tarvitse kaivella roskiksia hengenpitimikseen. Win-win.
Rottaongelma taattu.
Höpö höpö, yhtään rottaa näkynyt. Linnut nappaavat sapuskat alta aikayksikön joten rotille ei edes riittäisi mitään.
Ala urheilla, niin energiankulutuksesi lisääntyy ja voit ihan itse syödä tekemäsi ruoat ja paakkelsit. Pakastinkin on tosiaan keksitty.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee pienempiä. Erikokoisua vuokia ja kakkukippoja on saatavilla.
Kyllä sekin tuntuu hölmöltä ostaa kokonainen tuorejuusto, käyttää siitä puolet ja heittää loput roskiin tai piimä, käyttää kolmasosa ja loput viemäriin tai mikä vaan joka täytyy avata ja säilyvyys avattuna n.5vrk.Ap
No miksi hitossa teet noin? Juo se piimä tai käytä vaikka leipätaikinaan tai smoothieen. Tuorejuuston voi tunkea lähes mihin ruokaan tahansa tai käyttää leivän päällä. Idioottimaista tuollainen roskiin heittely.
Vierailija kirjoitti:
Itse olen ratkaissut ongelman sillä, että lahjoitan syys-talvikaudella ylijäämät pihan linnuille. Pizzanjämät ja leipomusten jämät esimerkiksi katoavat suit sait eikä lintujen tarvitse kaivella roskiksia hengenpitimikseen. Win-win.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/roskaruoalla-ravitut-varikset-kyken…
Linnuille voi ostaa siemeniä tai kauranjyviä jos niitä haluaa ruokkia. Myös kauraleipä jossa ei ole suolaa käy. Roskaruoan syöttäminen ei ole eläinrakkaan ihmisen toimintaa, linnut kärsivät siitä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee pienempiä. Erikokoisua vuokia ja kakkukippoja on saatavilla.
Kyllä sekin tuntuu hölmöltä ostaa kokonainen tuorejuusto, käyttää siitä puolet ja heittää loput roskiin tai piimä, käyttää kolmasosa ja loput viemäriin tai mikä vaan joka täytyy avata ja säilyvyys avattuna n.5vrk.Ap
Sitten lopusta teet levotettä tai käytät muihun ruokaan/leivontaan. Ruuan roskiin heitto kyllä on tyhmää.
Itsekin tykkään kokkailla kaikenlaista, syön sitten useampana päivänä samaa ruokaa ja/tailoput pakkaseen. Pitää vaan muistaa syödä ruoat sieltä :D Sama leipomusten kanssa. Mutta täytyy vähän ihmetellä että kun jo valmiiksi tiedät ison osan menevän hukkaan niin mikset vain puolita annoksia eli tee pienempiä kakkuja jne. Vähemmän hävikkiä jos pakastaminen on vastoin sun periaatteita. Tai sitten vaan jätät kokeilut kokeilematta.
En edes lue muuta kuin otsikon. Miksi leivot? Hanki elämä.
Leivon paljon ja vien ns ylijäämän kirppiksen leivoshyllyyn myyntiin. Mulla on hygieniapassi, jonka kirppis vaatii jotta voi myydä kotileipureiden tuotoksia.
Elän yksin eikä koskaan ole mitään ruokahävikkiä. En heitä mitään syötävää pois. Kuivettuneesta leivästäkin voi tehdä yhtä ja toista. Kokkaan ja leivon itse ja säilön kasvimaalta paljon, marmelaadit ja hillot keitän itse. Joo ei, ruokaa josta olen maksanut, en heitä pois.
Osta pakastin ja sijoita sinne, niin ei mene hukkaan. Kutsu joku vanhempi eläkeläisnaapuri kahville.