Nyt vinkkejä kehiin! Mitä ruokaa voisin tehdä tonnikalasta?
Kyseessä siis säilyketonnikala.
Laita oma suosikkireseptisi ja jos on muita ehdotuksia...
Kommentit (12)
teen kyllä siitä kaupan valmispaketista lasagnettena yleensä. Jauhelihan asemasta muutama purkki tonnikalaa.
suikalperunoita ja sipulia. Tonnikalaa (ja kylmäsavulohta) sekaan ja kermamaito päälle, uuniin. Hyvää on.
keitetään riisi puuroksi (joko vedessä tai kalaliemessä tai maidossa), maustetaan suolalla ja pippurilla ja tillillä, sekoitetaan joukkoon tonnikalaa ja päälle juustoraastetta (ei pakollinen) ja paistetaan uunissa n 175-200 asteessa puolisen tuntia.
Laitetaanko tonnikala kastikkeen joukkoon viimeiseksi? Taisi vain unohtua reseptistä.
tuna-herkku:
simpukkapastaa
tonnikalaa
Koskenlaskija-juustoa
jotakin vihanneksia, esim. pakastemaissia
ruokakermaa ja vettä
suolaa, pippuria, tilliä
voi laittaa myös katkarapuja, jos tykkää (meillä tykätään)
ja tomaattimurskaa tai ketsuppia (meillä tykätään näistäkin)
Keitä pasta kattilassa. Laita ainekset uunivuokaan. Kypsennä uunissa niin kauan, että juusto sulaa ja pinta saa kaunista väriä. Njam!
tonnikalaa purkillinen (tonnikalapaloja vedessä), ranskankermaa, sitruunamehua, mustaapippuria ja mahdollisesti jotain yrttimaustettakin. Basilikaa? Syö.
n. ½ps pastaa
2 tlk tonnikalapaloja öljyssä
1 tlk tomaattimurskaa
2dl kermaa
oreganoa, basilikaa, suolaa, pippuria
juustoraastetta
Keitä pasta melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Sekoita keskenään tomaattimurska, kerma ja mausteet (mausteita saa olla aika reilusti). Lado vuokaan kerroksittain pastaa, tonnikalaa ja tomaattikastiketta, päälle juustoraastetta. Uunissa 225 astetta ja ½ tuntia - 45min.
Ota kaksi leivanviipaletta, laita muutama siivu juustoa paalle ja tonnikalaa valiin.
Sulata voinokare paistinpannulla miedolla lammolla. paista leipaa molemmilta puolilta kunnes juusto sulaa.
Voit laittaa tomaattiakin valiin, on tosi hyvaa!
spagetin tai makaroonin kanssa höysteestä, jossa on pannulla lämmitetty 1 tai 2 purkkia tonnikalaa öljyssä ja 1 purkki valkoisia papuja tomaattikastikkeessa. Eivät halua siihen edes sipulia, paprikajauhetta, mustapippuria, suolaa, sokeria eikä basilikaa, vaan tekevät itse ja ajavat mut pois keittiöstä etten pääse pilaamaan sitä mausteilla!
Tonnikalaa öljyssä ja se öljy kaadetaan pannulle jossa kuullotetaan pilkotut sipulit. Ripotellaan päälle jauhoja, nestettä (kalalientä) ja tomaattipyrettä ja kiehutetaan 10 min. Lisätään tonnikalat ja valmista on.