löytyykö keittiöstäsi Valurauta paistinpannu??
jos löytyy niin minkä paistamiseen sitä käytät??.
Kommentit (42)
No mitä nyt pannulla paistetaan. Mummon perintö erittäin hyvässä kunnossa.
2 paistinpannua, lettupannu ja pata.
En tulisi toimeen ilman!
Pannulla ruskistan lihat pataruokiin tai vaikka kokonaisen filepalan minkä laitan sitten pannulla uuniin hetkeksi. Tarte tatinin teen myös valurautapannulla. Lettupannulla teen pikkublinit
Valurautapata. Riistaruokia tehdään siinä.
Kyllä. Vanha ja edelleen hyvässä kunnossa (harvoin käytössä). Paistan pihvit ja teen myös uunileipää.
Joo. Muita paistinpannuja ei miulta löydykään .Olen superfani
Meillä on ollut tällainen kahden kodin järjestelmä jo 15 vuotta, ja puolisoni kanssa meillä on sellainen leikkimielinen kisa jatkuvasti Hiiliteräs/ valurauta.
3 pannua ja 1 pata.
Liharuokien valmistukseen.
Kaksi erikokoista pannua ja lettupannu. Lisäksi kaksi erikokoista pataa. Ruokaa niissä pannuissa paistetaan ja padoissa paistit leivinuunissa. Kesäisin harvemmin paistia.
Valurautapannu ja pata löytyy. Pannulla paistuu pihvit voissa ja padassa teen mm. kaali/jauhelihapataa (padassa haudutettu kaalilaatikko), possu/lanttupataa ja lammaskaalia.
Oikea pesutekniikka ilman astianpesuainetta pitänyt valurautaiset kunnossa vuodesta toiseen.
Ruoan tehtyä laitan valurautaiseen vettä, jonka kiehautan ja harjaan astiaharjalla ilman pesuainetta.
Valurautapannulla saa tuoksua , makua ja rapeutta paistettavaan ihan eri tavalla kuin teflon pannulla . Ja superhelppo huoltaa kun pesee heti käytön jälkeen ja sipaisee vaikka ruokaöljyllä .
Vierailija kirjoitti:
Kaksi erikokoista pannua ja lettupannu. Lisäksi kaksi erikokoista pataa. Ruokaa niissä pannuissa paistetaan ja padoissa paistit leivinuunissa. Kesäisin harvemmin paistia.
Unohtui... Kaksi Muurikka pannua ulko käytössä, laavulla nuotiolla ja grilli majassa nestekaasulla.
Hyvin huollettu sellainen on, useampikin! Valurautapannu on ikuinen. Sitä käytetään kaikkeen, missä tarvitaan pannun lämmönsäilyttämiskykyä. Pannu pysyy kuumana. Räiskäleitä, toisella paistetaan lihaa ja kolmannella kalaa.
Kyllä, käytössä viikonloppuisin: lihapaloja, pihvejä, kalaa ja kermat päälle. Lettuja, munakkaita, munia.
Kymmeniä vuosia vanha. Osaan käyttää ja hoitaa.
Lisäys edelliseen: kannellisessa valurautapadassa tehdään pataruuat ja pataleipä, josta tulee loistavan hyvää!
Ei muita löydykkään. Kyllästyin ostamaan aina uusia pannuja. Aion käyttää noita kahta loppu elämäni. Toinen on pienempi ja toinen on suurempi korkeilla laidoilla. Käytän niitä kaiken paistamiseen.
Löytyy valuraudasta valmistettu pata, lettupannu, 2xblinipannut, paistipannu ja grillipannu sekä lisäksi erilaisia hiiliteräspannuja. Kaikki loistavia välineitä kunhan osaa käyttää ja huoltaa.
Tarttumattomuuden salaisuus näillä kaikilla on onnistunut rasvapoltto, riittävä rasvan käyttö ja se että lisää rasvan ja ruoan riittävän kuumalle pannuun. Esim. jos munat iskee paistumaan liian kylmälle pannulle niin tarttuu vaikka olisi rasvaakin.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä, käytössä viikonloppuisin: lihapaloja, pihvejä, kalaa ja kermat päälle. Lettuja, munakkaita, munia.
Kymmeniä vuosia vanha. Osaan käyttää ja hoitaa.
Ei siinä oikeasti ole mitään osaamista. Senkun käyttää. Jos rasva jostain syystä peseytyy pois, voi paistaa pekonia ja taas toimii.
Lättypannu, perintöpannu ja wokki. Perintöpannu on kakkosasunnolla ainoana pannuna, joten sillä paistetaan kaikkea. Wokkia käytän nuotiolla ja kaasupolttimolla, eli kesän grilliruokia ja lättyjä. Kotona arkipannuna on opan kenno, ihan hyvä helppohoitoinen korvike.
Voiskin paistaa pitkästä aikaa pikkulättyjä, ne on vähän unohtuneet. Perintöpannu sekin muuten on.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä, käytössä viikonloppuisin: lihapaloja, pihvejä, kalaa ja kermat päälle. Lettuja, munakkaita, munia.
Kymmeniä vuosia vanha. Osaan käyttää ja hoitaa.
Me vähän väännetään putsakusesta .Miten putsaat ?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä, käytössä viikonloppuisin: lihapaloja, pihvejä, kalaa ja kermat päälle. Lettuja, munakkaita, munia.
Kymmeniä vuosia vanha. Osaan käyttää ja hoitaa.
Ei siinä oikeasti ole mitään osaamista. Senkun käyttää. Jos rasva jostain syystä peseytyy pois, voi paistaa pekonia ja taas toimii.
tähän mä tällaisena amatöörinä kaipaan vinkkiä. Miten putsaat jos vaikka paistat ahvefileitä ?
En minkään. Rasittava vekotin.