Ravintoloiden saaristolaispöydät. Mitä tarjolla saaristosta?
Mitä sellaista niissä on tarjolla jota oikeasti on syöty saaristossa?
Kommentit (52)
Ihan arhaita kattauksia. Selkeää ja yksinkertaista ruokaa, joka on kuulunut saaristolaisten arkeen tai juhlaan.
Saaristolaisleipää ja kaloja tietysti.
Silakoita monella eri tapaa. Siikaa savustettuna ja suolattuna. Perunaa.
Vierailija kirjoitti:
Ihan arhaita kattauksia. Selkeää ja yksinkertaista ruokaa, joka on kuulunut saaristolaisten arkeen tai juhlaan.
Nyt en muuten usko että tiedät mistä puhut
Vierailija kirjoitti:
Saaristolaisleipää ja kaloja tietysti.
Kaloja?
Kirjolohtako saaristossa on syöty? Tai savustettyja jäämeren katkarapuja? Surimia? Makrillia?
Kysyn siksi että epäilen näiden nimi pitäisi olla kalapöytä. Saariston raaka-aineiden ja ruokalajien kanssa ei ole juuri mitään tekemistä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ihan arhaita kattauksia. Selkeää ja yksinkertaista ruokaa, joka on kuulunut saaristolaisten arkeen tai juhlaan.
Nyt en muuten usko että tiedät mistä puhut
Työpaikkani oli Turussa ja veimme useimmiten ulkomaalaiset vieraat syömään saaristolaspöytään. Voipi olla, että saaristolaispöydät on Helsingissä ja Vaasassa hieman erilaisia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Saaristolaisleipää ja kaloja tietysti.
Kaloja?
Kirjolohtako saaristossa on syöty? Tai savustettyja jäämeren katkarapuja? Surimia? Makrillia?
Saaristoa on muuallakin kuin Suomessa, jos et vielä tiennyt.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Saaristolaisleipää ja kaloja tietysti.
Kaloja?
Kirjolohtako saaristossa on syöty? Tai savustettyja jäämeren katkarapuja? Surimia? Makrillia?
Mitä oikein sekoilet? Ei nyt puhuttu mistään sushibuffasta :D
Tavallisilla ihmisillä ei ole enää varaa ostaa saaristolaispöytä - annosta, sen tilalle on tullut
sisämaan pöytä, kuiva näkkileipä ja vesilasi...
Savustettua kampelaa, hirvenpaistia tai kastiketta, kylmäsavulohta, ahvenen mätiä paistettuna, keitettyjä perunoita, mummonkurkkuja, etikkapunajuuria, sienisalaattia, ruisleipää, lasimestarin silliä, oman maan salaattia ja porkkanaraastetta.
Jälkiruokana karpalokiisseliä maidon tai kerman kanssa, piimäkakkua ja vahvaa kahvia.
Hyvän saaristolaispöydän tulisi olla jonkinlainen juhlava variaatio yllä mainituista tyypillisistä saariston ruuista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Saaristolaisleipää ja kaloja tietysti.
Kaloja?
Kirjolohtako saaristossa on syöty? Tai savustettyja jäämeren katkarapuja? Surimia? Makrillia?
Regnbågsforellen odlas i skärgården så nog kommer den därifrån och har sin plats på det moderna skärgårdsbordet.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Saaristolaisleipää ja kaloja tietysti.
Kaloja?
Kirjolohtako saaristossa on syöty? Tai savustettyja jäämeren katkarapuja? Surimia? Makrillia?
Ahven, kuha, silakka, siika jne. ovat myös kaloja, jos et vielä tiennyt.
Vierailija kirjoitti:
Savustettua kampelaa, hirvenpaistia tai kastiketta, kylmäsavulohta, ahvenen mätiä paistettuna, keitettyjä perunoita, mummonkurkkuja, etikkapunajuuria, sienisalaattia, ruisleipää, lasimestarin silliä, oman maan salaattia ja porkkanaraastetta.
Jälkiruokana karpalokiisseliä maidon tai kerman kanssa, piimäkakkua ja vahvaa kahvia.
Hyvän saaristolaispöydän tulisi olla jonkinlainen juhlava variaatio yllä mainituista tyypillisistä saariston ruuista.
Hirvi on kyllä kaukana tyypillisestä saariston ruuasta. Eipä ole saaristossa juurikaan hirviä, kun ei ole metsiäkään :D
Maalahden limppua, saaristolaisleipiä, patonkia, lohitartar, kylmäsavusiikaa, katkarapusalaattia (skagen-tyylistä), sillejä, raikkaita vihreitä salaatteja, sitruunaista couscous-salaattia, kenties raikasta peruna/pastasalaattia.
Voi olla myös esim paahtopaistia, lohta, tai kanaa ja yrttiperunaa/kermaperunaa lämpimänä tarjolla.
Melko merellinen tuo kuitenkin tietty on mutta kyllä siellä buffetissa toki muutakin on.
Juustoja varmaan lisäksi, ihan leipäjuustoa esimerkiksi.
Siellä nyt voi olla tarjolla mitä vaan. Vaikka burgereita haukipihvillä tms. Ei ole missään määritelty tiettyä sisältöä.
Vierailija kirjoitti:
Maalahden limppua, saaristolaisleipiä, patonkia, lohitartar, kylmäsavusiikaa, katkarapusalaattia (skagen-tyylistä), sillejä, raikkaita vihreitä salaatteja, sitruunaista couscous-salaattia, kenties raikasta peruna/pastasalaattia.
Voi olla myös esim paahtopaistia, lohta, tai kanaa ja yrttiperunaa/kermaperunaa lämpimänä tarjolla.
Melko merellinen tuo kuitenkin tietty on mutta kyllä siellä buffetissa toki muutakin on.
Juustoja varmaan lisäksi, ihan leipäjuustoa esimerkiksi.
Couscous tuo perinteinen suomalainen saaristolaisruoka :D:D:D
Pahan makuisia kaloja ja imelää leivän mätkyä. Hyh