Lue keskustelun säännöt.
Marenkikakku
15.11.2006 |
Tietääkö kukaan kakkuohjetta, johon tulee päälle marenkilevy? Söimme yleisötilaisuudessa sellaista. Alla oli tavalliseen tapaan täytekakku pohja ja välissä kermat ym. Sitten päälimmäisenä oli marenkilevy ja suklaa raidat.
Oli muuten hyvää!
Muistelen joskus jossain nähneeni ohjetta vastaavasta. Olis hyvä lasten kemuihin.
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kaakaomarenkikakku
KaakaomarenkikakkuPohja
150 g voita
1,25 dl sokeria
0,5 dl kaakaotomusokeria
3 keltuaista
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
Marenki
3 valkuaista
2 dl sokeria
1 rkl kaakaotomusokeria
Pinnalle
n. 1 dl manteli- tai pähkinärouhetta
Täyte
2 tlk vaahtoutuvaa mansikkakermaa (à 2,5 dl)
1 tlk persikanpuolikkaita
4-5 dl mansikoita tai muita marjoja tai hedelmiä
3-4 kiiviä
Laita uuni lämpiämään, 175 astetta
Kakkupohjan valmistus
1. Valmista kakku huoneenlämpöisistä aineksista.
2. Vaahdota voi, sokeri ja tomusokeri.
3. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten, sen jälkeen keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen.
4. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille.
Pese vatkaimet, jos käytät samoja vatkaimia niin taikina kuin marengin vatkaamiseen
Marengin valmistus
1. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset lasi- tai teräskulhossa erittäin kovaksi vaahdoksi.
2. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. (Valkuaisvaahto on tarpeeksi kovaa kun kulhon voi kääntää vaikka ylösalaisin, eikä vatkattu valkuaisvaahto valu.)
3. Mausta kaakaotomusokerilla.
4. Levitä marenkiseos taikinalevylle.
5. Ripottele pähkinärouhetta pinnalle.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia
Anna jäähtyä leivinpaperin päällä.
1. Kuori ja viipaloi kiivit, valuta ja paloittele persikat.
2. Vatkaa mansikkakerma kovaksi vaahdoksi.
3. Puolita kakkulevy ja nosta toinen levyistä varovasti tarjoiluvadille.
4. Levitä päälle kermavaahtoa, marjoja ja hedelmäpaloja.
5. Nosta toinen kakkulevy päälle ja kuorruta kuten edellä.
Tarjoa heti
Voit valmistaa kakun myös Hei me leivotaan! -ohjelman tapaan irtopohjavuoassa, jolloin paistoaika on pidempi ja kakusta tulee korkeampi. Kakun koristeluun riittää silloin pienempi määrä täytettä.