Uudet jouluruokakokeilut
Tänä vuonna on tarkoitus jättää iso osa perinteisistä jouluruuista tekemättä useastakin syystä. Perheestämme harva oikeasti niistä tykkää ja lisäksi tuntuu tosi tyhmältä tehdä isot määrät ruokaa, josta osa päätyy hävikkiin. Hyvin epäekologinen tapa ja nyt hintojen noustessa myös budjettipuolta pitää miettiä tarkemmin. Laitan alle listan ruuista, mitä meidän pöytään on tulossa. Näiden lisäksi haluaisimme kuitenkin kokeilla paria uutta ruokalajia. Suosittele sinun lempparisi, jonka ajattelet sopivan yhteen tuon tarjoilun kanssa. Mielellään uusia ideoita tai ainakin pieniä muutoksia sisältäviä reseptejä, perus porkkanalaatikot ynnä muut on jo tiedossa ja ne on tosiaan pudotettu menusta. Tarjolla on:
aurajuusto-pähkinä-päärynäsalaatti
imelletty perunalaatikko ja bataattilaatikko
kylmäsavulohi
"mössö" creme fraichesta, porkkalasta (ikään kuin vegaanista savulohta, perheessä kasvissyöjä), caviartista (vegaaninen "mäti") punasipulista, tillistä
vegekinkku
jälkiruuaksi suklaakonvehteja ja joulutorttuja. Suolaisten lisäksi myös jälkkäriksi olisi kiva saada jotain uutta.
Kommentit (68)
Ei sen ihmeempiä reseptejä, mutta siianmäti sipulilla ja smetanalla on ihan ykkönen.
Vähän ristiriitaista kohkata kuukautta aiemmin että pitäisi olla jotain muuta kuin perinteistä.
Jamie Oliverin sivuilta löytää kivoja joulureseptejä.
Vierailija kirjoitti:
Vähän ristiriitaista kohkata kuukautta aiemmin että pitäisi olla jotain muuta kuin perinteistä.
Millä tavalla se mielestäsi on ristiriitaista?
Mä pyrin tekemään ns.jokaiselle jotakin herkkuruokaansa. Ja yksi tykkää sushista, ne pallerot ostan valmiina.
Joulu on kerran vuodessa, juhannus sentäs joka vuosi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vähän ristiriitaista kohkata kuukautta aiemmin että pitäisi olla jotain muuta kuin perinteistä.
Millä tavalla se mielestäsi on ristiriitaista?
Paremminkin hyväksi todettuja uudistettuja.
Meillä kaikki haluaa samat jälkiruuat jouluna. Aattona on luumukräämi ja joulupäivänä karpalojäädyke.
Laatikoita on vain imelletty perunalaatikko. Meillä on miehen puolelta must haudutettu punakaali, itsellä suolasienistä tehty salaatti. Kaikki tykkää kaloista, niitä on monta sorttia ja ripoteltu eri päiville. Aattona miedoimmat eli graavisiika ja muikunmäti. Joulupäivänä tulee appivanhemmat, joille tehdään skagenröraa. Tapanina pitää olla sillikaviaaria.
Vierailija kirjoitti:
Vähän ristiriitaista kohkata kuukautta aiemmin että pitäisi olla jotain muuta kuin perinteistä.
Miten niin? Viime tipassa tulisi juurikin turvauduttua niihin perinteisiin ja varmoihin. Hyvissä ajoin on aikaa miettiä ja ehkä kokeillakin uusia reseptejä jo ennen joulua ja hyväksyä niistä sitten parhaan joulupöytään.
Vierailija kirjoitti:
Jamie Oliverin sivuilta löytää kivoja joulureseptejä.
Kiitos vinkistä! Pitääpä tutustua näihin.
Ap
En voi olla hämmästelemättä ap:n taloudenhoitoa. Miksi tehdä niin suuria määriä eri ruokia, jos ne eivät kerran kelpaa perheelle. Määrät pienemmiksi ja valintaa kehiin. Kaikkia ruokia ei tarvitse tuoda tarjolle joka aterialle. On todella epäekologista kantaa pyhien jälkeen iso osa jouluruuista biopönttöön. Se on sama kuin veisi vastaavan määrän rahaa jäteastiaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vähän ristiriitaista kohkata kuukautta aiemmin että pitäisi olla jotain muuta kuin perinteistä.
Miten niin? Viime tipassa tulisi juurikin turvauduttua niihin perinteisiin ja varmoihin. Hyvissä ajoin on aikaa miettiä ja ehkä kokeillakin uusia reseptejä jo ennen joulua ja hyväksyä niistä sitten parhaan joulupöytään.
Onko se sitten enää kokeilu jos on kymmenen kertaa varmistettu. Kokeiluun kuuluu epäonnistumisen riski, extempore.
Tofu skagen on ihanaa itse tehdyn saaristolaisleivän päällä. Maistuu niin seka- kuin kasvissyöjillekin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vähän ristiriitaista kohkata kuukautta aiemmin että pitäisi olla jotain muuta kuin perinteistä.
Miten niin? Viime tipassa tulisi juurikin turvauduttua niihin perinteisiin ja varmoihin. Hyvissä ajoin on aikaa miettiä ja ehkä kokeillakin uusia reseptejä jo ennen joulua ja hyväksyä niistä sitten parhaan joulupöytään.
Onko se sitten enää kokeilu jos on kymmenen kertaa varmistettu. Kokeiluun kuuluu epäonnistumisen riski, extempore.
Ideana ei ole niinkään se kokeilu, vaan uusien makujen löytäminen joulupöytään. Erikoinen lähestymistapa sinulla kun otat asiat noin kirjaimellisesti.
Eipä tuossa nytkään oikein perinteisiä jouluruokia ole.
Miksi perinteisiin tarvitaan vaihtelua, kun niitäsyödään muutenkin vain kerran vuodessa.
Otan osaa, onneksi ei tarvi olla teillä joulupöydässä.
Miksi perinteisiä laatikoita pitäisi olla valtava määrä?
Tai kinkkua? Sinä voi ostaa myös siivuina. Mitä pahaa teidän perheen sekasyöjät ovat tehneet?
Vierailija kirjoitti:
En voi olla hämmästelemättä ap:n taloudenhoitoa. Miksi tehdä niin suuria määriä eri ruokia, jos ne eivät kerran kelpaa perheelle. Määrät pienemmiksi ja valintaa kehiin. Kaikkia ruokia ei tarvitse tuoda tarjolle joka aterialle. On todella epäekologista kantaa pyhien jälkeen iso osa jouluruuista biopönttöön. Se on sama kuin veisi vastaavan määrän rahaa jäteastiaan.
Eikös se tuossa juuri ollut pointtina, että sellaiset jätetään pois mitkä eivät kelpaa?
Vierailija kirjoitti:
Miksi perinteisiä laatikoita pitäisi olla valtava määrä?
Tai kinkkua? Sinä voi ostaa myös siivuina. Mitä pahaa teidän perheen sekasyöjät ovat tehneet?
Missä on ihmisten luetun ymmärtämisen taito? Juuri ne perinteiset jätetään pois, mitkä eivät kenellekään maistu. Syömme tavallisesti hyvin kasvispainotteisesti, minkä vuoksi me sekasyöjätkin olemme melko vieraantuneet puhaisesta lihasta. Joulukinkusta ei kukaan pidä niin miksi sitä pitäisi ehdoin tahdoin ostaa.
Nostellaas vähän, olisko kenelläkään vinkata hyväksi todettuja reseptejä?