Norjanlohi on tunteva viisas eläin, miten pystyt syömään sitä etenkin kun teurastetaan kivuliaasti hiilidioksidilla
Kommentit (81)
Sushi on niin hyvää. Tehokasvatettua lohta .. nam
Vähän sama homma kuin porkkanan repiminen maasta tuottaa sille suunnatonta tuskaa pienten juurien repeytyessä väkivaltaisesti irti.
Lohi on hyvää herkkua.
Saa nauttia. Ja lihasta myös.
Nauriilla on tunteet, miten animalia pystyt syömään ajattelevaa juuresta? Se kivuliaasti kiskotaan irti kasvualustastaan. Olet murhaaja.
Olisitpa sinäkin yhtä viisas kuin kala. Mutta taidatkin olla vegaani.
No eihän se mieltä ylentävä dokumentti ollut. Luulen, että pyrin kyllä vastaisuudessa lisäämään muiden kalojen käyttöä. Norjan lohi vaan valitettavasti on se, mitä usein (jopa pelkästään) on tarjolla. Ei ainakaan omassa lähikaupassa juuri muuta ole kuin satunnaisesti. Toivotaan, että ala tuosta kehittyy parempaan suuntaan vauhdilla. Se toki edellyttää sitä, että kuluttajat tuomitsevat huonot käytännöt ja painostavat siirtymään eettisempiin ja luontoystävällisempiin vaikkakin kalantuottajille kalliimpiin käytäntöihin.
Harrastin kalastusta joskus, sitten alkoi tuntua pahalta nostaa niitä kaloja verkosta. Ne haukkoivat henkeä, piti kalauttaa vasaralla niskaan heti. Kalat oli niin kauniita, en kestänyt enää. Kalaruuatkaan ei enää maistu. Eikä liharuuat.
Paras on syödä sipsejä ja irttiksiä. Juoma on siideri.
Me syödään silakkaa. Se on paras kala.
En syö norjalaista kassilohta, vaan suomalaista kirjolohta. Nam.
Syökää sitten simpukoita. Niillä ei ole keskushermostoa.
Ai mutta se olisi kannibalismiin verrattavaa.
Miksi näiden vegakkien na tiedonlähde onkin aina dokkari. Eivät tiedä että ne ovat viihdettä.
Nyt on sellainen yllättävä juttu että kotimainen tuote on sekä ekologisempi että halvempi. Näin ei usein käy, koska juntit ei ajattele ekologiaa ja keskusliikkeet hinnoittelee...mutta kirreä syödään.
Vierailija kirjoitti:
Harrastin kalastusta joskus, sitten alkoi tuntua pahalta nostaa niitä kaloja verkosta. Ne haukkoivat henkeä, piti kalauttaa vasaralla niskaan heti. Kalat oli niin kauniita, en kestänyt enää. Kalaruuatkaan ei enää maistu. Eikä liharuuat.
Ihmiset ovat vieraantuneet lihatuotannosta kyllä täysin. Kuinka moni olisi valmis tappamaan oman ruokansa, en usko että kovin moni paitsi ehkä nälkäkuoleman partaalla ollessaan. Empatia muita elollisia olentoja kohtaan jää kehittymättä tai pikemminkin sammuu lasten kasvaessa aikuisiksi: lapsethan pitävät yleensä kaikkia eläimiä samanarvoisina kuin lemmikit, eli suhtautuvat hoivaten ja kunnioittaen. Kunnes oppivat hiljalleen siihen että ihminen onkin tärkein ja saa tappaa ja tuhota lähes mielivaltaisesti muita eläviä olentoja.
Turhan kärsimyksen tuottaminen elollisille olennoille pitäisi kieltää.
Vierailija kirjoitti:
Miksi näiden vegakkien na tiedonlähde onkin aina dokkari. Eivät tiedä että ne ovat viihdettä.
Mikä sinun tiedonlähteesi on?
Siitä tulee oikein hyvät uunikala, savukala, graavilohi, loimulohi. Sopii myös pizzaan. Nami nami.
Vihreästäsairaudesta kertoo kuinka kala joka ei edes tunne kipua samassa mielessä kuin nisäkkäät rinnastetaan nisäkkäisiin. Aivan sama kuin iänikuinen jauhaminen tikapuuhermostoisen äyriäisen eri katkaravun lopettamisesta keittämällä. Netissä oli näiden aktivistien vetoomus mustekalojen kasvattamon rakentamisen estämiseksi Espanjaan.
Vierailija kirjoitti:
No eihän se mieltä ylentävä dokumentti ollut. Luulen, että pyrin kyllä vastaisuudessa lisäämään muiden kalojen käyttöä. Norjan lohi vaan valitettavasti on se, mitä usein (jopa pelkästään) on tarjolla. Ei ainakaan omassa lähikaupassa juuri muuta ole kuin satunnaisesti. Toivotaan, että ala tuosta kehittyy parempaan suuntaan vauhdilla. Se toki edellyttää sitä, että kuluttajat tuomitsevat huonot käytännöt ja painostavat siirtymään eettisempiin ja luontoystävällisempiin vaikkakin kalantuottajille kalliimpiin käytäntöihin.
Pelkkää roskaa. Vihreää propagandaa veronmaksajien rahoilla.
Ime animalia parsaasi