Jos teette uunissa kokonaisen kanan, miten saatte siitä maistuvaa?
Kommentit (9)
60C ja arvokasta balsamviinietikkaa
Jos jaksat väkertää, niin maustevoi nahan alle.
Ihan vaan laittaa broilerin sinne uuniin. Ei siinä mitään kikkailuja tarvita.
eipä tarvi kikkailuja, kanassa on maittavaa rasvaa mikä on silti pehmeämpää kuin muut eläinrasvat
Vierailija kirjoitti:
Jos jaksat väkertää, niin maustevoi nahan alle.
Esinahan alle?
Teen aina airfryerin pyörivässä vartaassa niin kanan rasvat maustaa ja mehustaa kanan.
Minä teen kuten kalkkunankin eli laitan sisälle suolaa, omenanpaloja ja luumuja, pinnalle suolaa ja mustapippuria, vuokaan voita. Kun voi on vähän ruskistunut, kaadan omenamehua vuokaan ja voitelen nesteellä kanaa useamman kerran paistamisen aikana.
Suosittelen kanalle keittämistä, siitä ei tule hyvää uunissa. Jos haluat uuniruokaa, osta kokonainen broileri. Suolan ja pippurin lisäksi jotain yrttiseosta sisälle ja nahkaan, mitään muuta ei tarvita. Sisälle voi laittaa jotakin kasvista, itse olen laittanut usein purjon palasia tai sipulia.
Pintaan hierotaan öljyn kera sopivat mausteet (tai sitten marinoi itsetehdyssä liemessä ehkä vrk:n verran) ja lisäksi yrtit kanan sisään tai sitten ihan tuhdimmat täytteet jotka sitten syödään siinä ohessa.