Kouluruoka on asiana ihan hyvä, mutta kuinka moni tajuaa, että se on täysin ravinnotonta einesruokaa
Eikä sen tarvitse ollakaan parempaa, mutta sen hehkutus on typeryyttä.
Enkä puhu tässä mausta.
Kommentit (162)
Paljon on einestä, mutta taitavat kyllä katsoa ravintoarvoja
Meillä ruokalistoista pystyy katsomaa ravintoarvot, tässä yksi esimerkki
Broileririsotto
Ravintoarvot (100 g/100 ml)
Energia, kcal95,054 kcal
Energia, kJ407,808 kJ
Rasva2,059 g
josta tyydyttynyttä0,469 g
Hiilihydraatit12,809 g
josta sokereita0,97 g
Proteiini5,879 g
Suola0,628 g
Ainesosat
vesi, broilerin paistisuikale, risottoriisi, paprika, maissi, porkkana, sipuli, kanaliemijauhe, jodioitu suola, kurkuma, curry, mustapippuri
Kaali-persikkasalaatti
Ravintoarvot (100 g/100 ml)
Energia, kcal31,27 kcal
Energia, kJ130,924 kJ
Rasva0,1 g
josta tyydyttynyttä0,017 g
Hiilihydraatit5,759 g
josta sokereita5,654 g
Proteiini0,96 g
Suola0,009 g
Ainesosat
kaaliraaste, persikkakuutio
Vierailija kirjoitti:
En tiedä millaista kouluruoka on nyt, mutta kyllä vielä amiksessakin pari vuotta sitten sai ihan maistuvaa ja terveellistä ruokaa salaattia, perunaa, lihaa, kalaa, hernekeittoa, jne.
Sisällöstä sulla ei vissiin tietoa ollut.
Samanlaista ihmiset syö kotonaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En tiedä millaista kouluruoka on nyt, mutta kyllä vielä amiksessakin pari vuotta sitten sai ihan maistuvaa ja terveellistä ruokaa salaattia, perunaa, lihaa, kalaa, hernekeittoa, jne.
Sisällöstä sulla ei vissiin tietoa ollut.
Kiinnostaisi tietää, miten esim. salaatista tai hernekeitosta tehdään "täysin ravinnotonta".
Tuskin on einesruokaa, sillä ruoan valmistaminen raaka-aineista tulee huomattavasti edullisemmaksi.
Onko aplla jotain faktaa tuolle väitteelle?
Ainesosat
broileripyörykkä (broilerinliha (50 %), vesi, SOIJAPROTEIINI, koneellisesti eroteltu siipikarjanliha (Suomi), korppujauho (VEHNÄ), mausteet (sipuli, valkopippuri, paprika, mustapippuri, valkosipuli, korianteri, maustepippuri), perunajauho, stabilointiaine auringonkukkalesitiini, dekstroosi, happamuudensäätöaineet (kaliumkloridi, E 300), jodioitu suola, hiivauute, stabilointiaine E 461, aromi. Broilerinlihan alkuperä Suomi)
Tossa yksi tuollainen einesesimerkki
Mutta näitä ei hirveän usein ole kuitenkaan
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En tiedä millaista kouluruoka on nyt, mutta kyllä vielä amiksessakin pari vuotta sitten sai ihan maistuvaa ja terveellistä ruokaa salaattia, perunaa, lihaa, kalaa, hernekeittoa, jne.
Sisällöstä sulla ei vissiin tietoa ollut.
Sulla ilmiselvästi ei ainakaan ole.
Oppilaat voivat aina lähikaupasta hakea sitä ravintopitoista täydennystä karkkien ja energiajuomien muodossa.
Vierailija kirjoitti:
Paljon on einestä, mutta taitavat kyllä katsoa ravintoarvoja
Meillä ruokalistoista pystyy katsomaa ravintoarvot, tässä yksi esimerkkiBroileririsotto
Ravintoarvot (100 g/100 ml)
Energia, kcal95,054 kcal
Energia, kJ407,808 kJ
Rasva2,059 g
josta tyydyttynyttä0,469 g
Hiilihydraatit12,809 g
josta sokereita0,97 g
Proteiini5,879 g
Suola0,628 g
Ainesosat
vesi, broilerin paistisuikale, risottoriisi, paprika, maissi, porkkana, sipuli, kanaliemijauhe, jodioitu suola, kurkuma, curry, mustapippuriKaali-persikkasalaatti
Ravintoarvot (100 g/100 ml)
Energia, kcal31,27 kcal
Energia, kJ130,924 kJ
Rasva0,1 g
josta tyydyttynyttä0,017 g
Hiilihydraatit5,759 g
josta sokereita5,654 g
Proteiini0,96 g
Suola0,009 g
Ainesosat
kaaliraaste, persikkakuutio
En minä tuossa isompia ongelmia näe paitsi suolaa voisi olla vähemmän. Tosin vähemmän sitä tuossakin on kuin marketin eineksissä, niissä tuppaa olemaan järjestään se 1g/100g tai jopa enemmän. Kyllä tuostakin reilun kokoisella annoksella silti jo puolet päivän suositellusta maksimista tulee.
No mitä muka pitäisi tarjota ja millä rahalla?
Ihmiset eivät todellakaan tiedä miten puolivalmiita eineksiä suurkeittiöiden ja tavallisten lounasravintoloiden ruoat ovat. Kokit ja keittäjät ovat nykyään pussien aukojia. Kotimaiset kalliit perus raaka-aineet ovat minimaalinen osa näitä ruokia. Halpoja jatke- ja täyteaineita on paljon. Ravintoainetiheys ei riitä kattamaan päivittäistä tarvetta.
Oikotietä onneen eli terveyteen ei ole.
Ap on taas yksi niistä, joiden kanssa olisi hyvä joutua pommisuojaan pienen ruokamäärän kanssa. Hän kun ei todennäköisesti söisi mitään, koska "hyi ravinnotonta höttöä".
Oslon aamiainen olisi sopiva ja ravitseva ateria koululapsille. Siihen kuuluu kuivattua ruisleipää, voita, juustoa leivän päälle, kuorimatonta maitoa, porkkana tai omena tai appelsiini. Sopiva annos olisi esim. 100 grammaa kuivattua leipää, 15 grammaa voita, 30 grammaa juustoa, 2½ desiä kuorimatonta maitoa, 2-3 porkkanaa tai 1 omena tai ½-1 appelsiini.
Vierailija kirjoitti:
Tuskin on einesruokaa, sillä ruoan valmistaminen raaka-aineista tulee huomattavasti edullisemmaksi.
Onko aplla jotain faktaa tuolle väitteelle?
Kaikki lihapullat, kalapihvit ym on ihan einestä. Niiden valmistaminen laitoskeittiöissä, joissa tehdään tuhansia annoksia on mahdotonta. Tulevat isoissa laatikoissa valmiina. Kastikkeetkin taitaa olla valmiskastikkeira. Perunat valmiiksi tehtaassa kuorittuja. Laitoskeittiö kokoaa vain annokseksi. Keittoja taitavat tehdä ja jotain laatikoita. Niihinkin on raaka-aineet esivalmisteltuja.
Vierailija kirjoitti:
Ihmiset eivät todellakaan tiedä miten puolivalmiita eineksiä suurkeittiöiden ja tavallisten lounasravintoloiden ruoat ovat. Kokit ja keittäjät ovat nykyään pussien aukojia. Kotimaiset kalliit perus raaka-aineet ovat minimaalinen osa näitä ruokia. Halpoja jatke- ja täyteaineita on paljon. Ravintoainetiheys ei riitä kattamaan päivittäistä tarvetta.
Oikotietä onneen eli terveyteen ei ole.
Ei sen ole tarkoituskaan kattaa päivittäistä tarvetta. Sen on tarkoitus täyttää vatsa, että jaksaa olla koulussa.
Kotonakin syödään, tiedätkös. Eikä kouluilla ole varaa syöttää kallista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tuskin on einesruokaa, sillä ruoan valmistaminen raaka-aineista tulee huomattavasti edullisemmaksi.
Onko aplla jotain faktaa tuolle väitteelle?Kaikki lihapullat, kalapihvit ym on ihan einestä. Niiden valmistaminen laitoskeittiöissä, joissa tehdään tuhansia annoksia on mahdotonta. Tulevat isoissa laatikoissa valmiina. Kastikkeetkin taitaa olla valmiskastikkeira. Perunat valmiiksi tehtaassa kuorittuja. Laitoskeittiö kokoaa vain annokseksi. Keittoja taitavat tehdä ja jotain laatikoita. Niihinkin on raaka-aineet esivalmisteltuja.
Mitä sitten?
Vierailija kirjoitti:
Ihmiset eivät todellakaan tiedä miten puolivalmiita eineksiä suurkeittiöiden ja tavallisten lounasravintoloiden ruoat ovat. Kokit ja keittäjät ovat nykyään pussien aukojia. Kotimaiset kalliit perus raaka-aineet ovat minimaalinen osa näitä ruokia. Halpoja jatke- ja täyteaineita on paljon. Ravintoainetiheys ei riitä kattamaan päivittäistä tarvetta.
Oikotietä onneen eli terveyteen ei ole.
Laita nyt jokin esimerkki riittämättömistä ravintoainetiheyksistä äläkä tyydy pelkkään käsienheilutteluun.
Se on osalle lapsista päivän ainoa lämmin ateria.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Paljon on einestä, mutta taitavat kyllä katsoa ravintoarvoja
Meillä ruokalistoista pystyy katsomaa ravintoarvot, tässä yksi esimerkkiBroileririsotto
Ravintoarvot (100 g/100 ml)
Energia, kcal95,054 kcal
Energia, kJ407,808 kJ
Rasva2,059 g
josta tyydyttynyttä0,469 g
Hiilihydraatit12,809 g
josta sokereita0,97 g
Proteiini5,879 g
Suola0,628 g
Ainesosat
vesi, broilerin paistisuikale, risottoriisi, paprika, maissi, porkkana, sipuli, kanaliemijauhe, jodioitu suola, kurkuma, curry, mustapippuriKaali-persikkasalaatti
Ravintoarvot (100 g/100 ml)
Energia, kcal31,27 kcal
Energia, kJ130,924 kJ
Rasva0,1 g
josta tyydyttynyttä0,017 g
Hiilihydraatit5,759 g
josta sokereita5,654 g
Proteiini0,96 g
Suola0,009 g
Ainesosat
kaaliraaste, persikkakuutioEn minä tuossa isompia ongelmia näe paitsi suolaa voisi olla vähemmän. Tosin vähemmän sitä tuossakin on kuin marketin eineksissä, niissä tuppaa olemaan järjestään se 1g/100g tai jopa enemmän. Kyllä tuostakin reilun kokoisella annoksella silti jo puolet päivän suositellusta maksimista tulee.
__
Olisi hienoa, jos joku oikeasti mittaisi esim. tuosta kaaliraaste pussista C- ja muiden vitamiinien pitoisuudet. Itse normaalipainoisena en tee oikein mitään näillä kalori-, yms. pitoisuuksilla. No, en tosin ostakaa eineksiä. vain puhtaita raaka-aineita. Minulle on tärkeää saada kaikki tarvittavat vitamiinit, hiven- ja kivennäisaineet ruoasta. Niiden puutokset aiheuttavat paljon terveysongelmia.
En tiedä millaista kouluruoka on nyt, mutta kyllä vielä amiksessakin pari vuotta sitten sai ihan maistuvaa ja terveellistä ruokaa salaattia, perunaa, lihaa, kalaa, hernekeittoa, jne.