Paras kasviproteiini?
Mikä kasviproteiini on sun suosikki? Ajattelin, että haluaisin tutustua kasvisruokiin monipuolisemmin mutta valintakirjo tuntuu aloittelijalle hankalalta ottaa haltuun. Yksi kerrallaan tietysti vain kokeiltava mikä sopii omaan suuhun, mutta suosittele suosikkiasi joka on "helppo" ensikertalaisen kokeilla! :)
Linssit ja pavut eivät ole oma juttu.
Kommentit (30)
No just meinasin, että punaiset Linssit on tosi käteviä heittää melkein mihin ruokaan tahansa, samoin kuin tölkkipavut. Kikherne ja härkäpapurouhe on kans ihan kivoja. Esim härkäpapurouhe hienoksi jauhettuna käy hyvin kasvispihveihin.
Tofu on suosikkini. Jos et ole ennen käyttänyt niin kuivaa se kunnolla ennen paistamista. Itse säästelin talouspaperia eikä märäksi jäänyttä tofua saanut paistettua rapeaksi.
Nyhtökauraa saa taas kaupoista. Hinta on kyllä korkea. Ei sovi mielestäni kaikkiin ruokiin mutta esim kaalipadassa on erinomaista. Tykkään kun on helppo käyttää, ei tarvitse kuin kaataa kaalipadan sekaan ja kuumentaa.
Tähän on hirmu vaikea vastata, koska laitettava ruoka määrittää niin paljon sitä minkä kasviproteiinin milloinkakin valitsee. Itselleni kivijaloiksi on muodostunut linssit ja tofu niiden monipuolisuuden takia. Suosin myös paljon proteiinien sekoittamista, esim. salaatti quinosta ja pähkinöistä.
Varmaan monipuolisin on tofu. Hyvä aminohappokoostumuskin. Tofu vaan pitää osata maustaa, jos ostaa msustamatonta. Jalotofun sivuilla on kyllä tosi hyviä reseptejä. Jalotofu vielä mainostaa, että tekevät tofun perinteisellä japanilaisella tyylillä.
Kasviproteiinit on kiva lisä ruokavaliossa.
Kun syö juustoa, lihaa ja kalaa niin hyvin menee.
Vierailija kirjoitti:
Varmaan monipuolisin on tofu. Hyvä aminohappokoostumuskin. Tofu vaan pitää osata maustaa, jos ostaa msustamatonta. Jalotofun sivuilla on kyllä tosi hyviä reseptejä. Jalotofu vielä mainostaa, että tekevät tofun perinteisellä japanilaisella tyylillä.
En ole kyllä huomannut merkittävää eroa tofumerkeissä. Lidlistä saa halvinta.
Valmiiksi maustetuista en tykkää, ovat mielestäni teollisen makuisia.
Minun mielestäni tofu, vaikka tiedän että jotkut soijaa vältteleekin. Halpaa, proteiinipitoista, vähärasvaista ja muokattavissa. Noi muut ei einesvegejutut on yleensä rasvaisia ja suolaisia ja kalliitakin.
Linssit ja kikherneet. Soijarouhekin on ihan hyvä ja helppo.
Vierailija kirjoitti:
Minun mielestäni tofu, vaikka tiedän että jotkut soijaa vältteleekin. Halpaa, proteiinipitoista, vähärasvaista ja muokattavissa. Noi muut ei einesvegejutut on yleensä rasvaisia ja suolaisia ja kalliitakin.
Mihin verrattuna tofu on proteiininlähteenä halpaa?
Kuorittu hampunsiemen on todella monikäyttöinen, hyvän makuinen ja ravintoarvoiltaan huippu. Käytän salaateissa, smoothiessa, keittojen pinnalla, trail mixissä.
Auringonkukansiemen on hyvää pestossa, kastikkeessa, parmesaanin korvikkeena jne. Kurpitsansiemen menee snackseina tai smoothiessa.
Syön pääasiassa kasviproteiinia. Nykyisin on saatavilla hirmuisesti hyvän makuisia kauheita, joita on helppo lisätä ruokiin (etenkin hamppu ja kurpitsa).
Jos pavut ja linssit ei käy, vaihtoehtoina on käytännössä vain hampun siemenet ja kvinoa. Eivätkö ihmiset ymmärrä, että tofu on soijapavuista tehty, ja aloituksessa nimenomaan etsittiin pavutonta vaihtoehtoa.
Olen ollut melkein 10 vuotta vegaani ja omia suosikkejani ovat Härkis ja valmiit kasvispihvit ja pyörykät, ainakin Apetitilla on monia hyviä. Osa falafeleista on myös hyviä, ja välillä teen tofusta ruokia. Soijarouhe ja soijasuikaleet taas eivät maistu ja ehkä en suosittelisi niistä aloittamaan. Silloin kun aloitin kasvissyönnin, kokkasin aluksi aika paljon soijarouheesta ja suikaleista, eikä niistä ruuista kovin hyviä tullut. Pitää maustaa aika reippaasti, jos niitä aikoo käyttää, ettei maistu pahville. Tietysti myös papuja ja linssejä yms. voi käyttää proteiinin lähteenä, mutta itse suosin yleensä näitä valmiita pyöryköitä ja vastaavia.
Vierailija kirjoitti:
Jos pavut ja linssit ei käy, vaihtoehtoina on käytännössä vain hampun siemenet ja kvinoa. Eivätkö ihmiset ymmärrä, että tofu on soijapavuista tehty, ja aloituksessa nimenomaan etsittiin pavutonta vaihtoehtoa.
Minä käsitin ettei aloittaja halua syödä proteiiniaan pelkkinä papuina, mutta ne eivät haittaa jonkin pihvin/soijanakin/vastaavan raaka-aineena. Eiväthän ne yleensä suoranaisesti pavuille maistu.
En ole mikään suuri kasviproteiinien ystävä mutta mustapavuista ja tofusta pidän. Lisäksi punaiset linssit toimii ihan kivasti kasvissosekeitossa.
Itse tykkään tofusta.