Miten tehdä onnistuneet kermaperunat/sinihomejuustoperunat uunissa?
Kommentit (21)
Reseptejä noudattamalla on aika vaikea mennä vikaan, oli kyse sitten mistä tahansa ruoasta tai leipomuksesta.
Mausta reippaammin kuin reseptissä neuvotaan ja varmista kypsyys - voi olla että joudut pitämään niitä ohjetta pidempään uunissa. Käytä rasvaista kermaa äläkä säästele juustossa.
Kiitos vastauksesta nro kolme! t.ap
750 g pussi perunasipulisekoitusta. Puolet vuokaan, päälle pippuri ja suola, loput päälle, päälle suola. 4 dl kuohukermaa ja uuniin 200 astetta alatasolla 75 min. Pomminvarma onnistuminen. Jos on aikomus tehdä sinihomejuustoperunat, niin ne ensimmäisen kerroksen päälle.
Perunat uuniin ja päälle kermaa/hometta.
Vierailija kirjoitti:
750 g pussi perunasipulisekoitusta. Puolet vuokaan, päälle pippuri ja suola, loput päälle, päälle suola. 4 dl kuohukermaa ja uuniin 200 astetta alatasolla 75 min. Pomminvarma onnistuminen. Jos on aikomus tehdä sinihomejuustoperunat, niin ne ensimmäisen kerroksen päälle.
Perunasipulisekoitus on toki helppokäyttöinen, mutta sillä tuppaa tulemaan mössöä.
Parempi tehdä kunnon perunoista viipaleet, käyttää voissa pannulla, ja sitten vuokaan lihaliemi-valkosipuli-kermasekoituksen kera. Paista uunissa noin 45 min 175 asteessa.
Näin olen tehnyt vs-potut 50 vuotta. Aina on onnistunut.
Voit lisätä Auraa sekaan jos haluat.
Ja näitä kannattaa tehdä aina reilusti, koska nämä ovat aina vaan parempia seuraavana päivänä.
Perunan valinta tärkein eli JAUHOINEN peruna (punainen pussi). (pilko, viipaloi tai suikaloi)
Kiloon perunaa 4 dl KUOHUkermaa.
Mausteet ja suola.
200 astetta ja reilu tunti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
750 g pussi perunasipulisekoitusta. Puolet vuokaan, päälle pippuri ja suola, loput päälle, päälle suola. 4 dl kuohukermaa ja uuniin 200 astetta alatasolla 75 min. Pomminvarma onnistuminen. Jos on aikomus tehdä sinihomejuustoperunat, niin ne ensimmäisen kerroksen päälle.
Perunasipulisekoitus on toki helppokäyttöinen, mutta sillä tuppaa tulemaan mössöä.
Parempi tehdä kunnon perunoista viipaleet, käyttää voissa pannulla, ja sitten vuokaan lihaliemi-valkosipuli-kermasekoituksen kera. Paista uunissa noin 45 min 175 asteessa.
Näin olen tehnyt vs-potut 50 vuotta. Aina on onnistunut.
Voit lisätä Auraa sekaan jos haluat.
Ja näitä kannattaa tehdä aina reilusti, koska nämä ovat aina vaan parempia seuraavana päivänä.
Oletin kirjoittavani ohjeen uusavuttomalle. Oikeista perunoista minäkin omani teen.
Vierailija kirjoitti:
Perunan valinta tärkein eli JAUHOINEN peruna (punainen pussi). (pilko, viipaloi tai suikaloi)
Kiloon perunaa 4 dl KUOHUkermaa.
Mausteet ja suola.
200 astetta ja reilu tunti.
No ei jauhoista perunaa, siitä tehdään MUUSIA. Kiinteää perunaa, jottei lopputulos muistuta kermaista liisteriä.
Jos ehdottomasti haluat epäonnistua, siinä tapauksessa valitse nuo pakasteperunat.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
750 g pussi perunasipulisekoitusta. Puolet vuokaan, päälle pippuri ja suola, loput päälle, päälle suola. 4 dl kuohukermaa ja uuniin 200 astetta alatasolla 75 min. Pomminvarma onnistuminen. Jos on aikomus tehdä sinihomejuustoperunat, niin ne ensimmäisen kerroksen päälle.
Perunasipulisekoitus on toki helppokäyttöinen, mutta sillä tuppaa tulemaan mössöä.
Parempi tehdä kunnon perunoista viipaleet, käyttää voissa pannulla, ja sitten vuokaan lihaliemi-valkosipuli-kermasekoituksen kera. Paista uunissa noin 45 min 175 asteessa.
Näin olen tehnyt vs-potut 50 vuotta. Aina on onnistunut.
Voit lisätä Auraa sekaan jos haluat.
Ja näitä kannattaa tehdä aina reilusti, koska nämä ovat aina vaan parempia seuraavana päivänä.
Oma resepti on suunnilleen sama.
Mutta jos teet pienen satsin -2 annosta, niin yksinkertainen on usein parasta.
Eli hyvistä kuoriperunoista muutaman millin paksuja siivuja paista öljyssä rapeiksi, liss valkosipulit ihan lopussa etteivät pala. Suolaa, pippuria, ripaus rakuunaa. That`s it.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Perunan valinta tärkein eli JAUHOINEN peruna (punainen pussi). (pilko, viipaloi tai suikaloi)
Kiloon perunaa 4 dl KUOHUkermaa.
Mausteet ja suola.
200 astetta ja reilu tunti.
No ei jauhoista perunaa, siitä tehdään MUUSIA. Kiinteää perunaa, jottei lopputulos muistuta kermaista liisteriä.
No siksi ne sulla aina epäonnistuukin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
750 g pussi perunasipulisekoitusta. Puolet vuokaan, päälle pippuri ja suola, loput päälle, päälle suola. 4 dl kuohukermaa ja uuniin 200 astetta alatasolla 75 min. Pomminvarma onnistuminen. Jos on aikomus tehdä sinihomejuustoperunat, niin ne ensimmäisen kerroksen päälle.
Perunasipulisekoitus on toki helppokäyttöinen, mutta sillä tuppaa tulemaan mössöä.
Parempi tehdä kunnon perunoista viipaleet, käyttää voissa pannulla, ja sitten vuokaan lihaliemi-valkosipuli-kermasekoituksen kera. Paista uunissa noin 45 min 175 asteessa.
Näin olen tehnyt vs-potut 50 vuotta. Aina on onnistunut.
Voit lisätä Auraa sekaan jos haluat.
Ja näitä kannattaa tehdä aina reilusti, koska nämä ovat aina vaan parempia seuraavana päivänä.
Oletin kirjoittavani ohjeen uusavuttomalle. Oikeista perunoista minäkin omani teen.
Ei ollut tarkoitus arvostella.
Laiskoina hetkinä käytän itsekin peruna-sipulisekoa kiusauksiin ja laatikoihin, mutta olette varmaankin huomanneet kuinka paljon tuote hupenee uunissa. Ja tuo mössöytyminen on kyllä niiden huono puoli. Ehkä ne on leikattu liian pieneksi?
Minä olen tehnyt milloin oikeista perunoista, milloin valmiista perunasipulisekoituksesta. Oikeat vähän paremman makuisia. Perunasipulisekoituksissakin on eroa, menevätkö mössöksi vai ei. Ei tule mieleen, minkä merkkisistä tein viimeksi, isommissa kaupoissa on valikoimaa.
Ite käytän yleisperunaa, joka on sopivasti sekä kiinteä että jauhoinen. Viipaloin sen, en huuhtele, vaan laitan suoraan viipaleet vuokaan. Päälle reippaasti suolaa, mustapippuria ja välillä myös valkosipulia. Kuohukermaa päälle, kiloon perunaa noin 8-10dl. Ei saa tulla kuivaa. Kermaperunat kiinteytyy vielä uunista pois ottamisen jälkeenkin.
Uuniin 200 c noin tunti tai vähän yli, riippuu uunistakin. Haarukalla kokeilee onko viipaleet kypsiä, voi myös maistaa.
Näin kesällä ja syksyllä perunat ovat niin hyviä kuorineen, että tässäpä helppo resepti:
Pese ja keitä potut kuorineen. Laita pellille. Tee viilto joka pottuun ja työnnä valkosipulin kynsi sisään. Valele potut oliiviöljyllä. Paista uunissa, kunnes kuori on rapsakka.
Toimii hyvin myös grillissä ja foliossa. Samalla tyylillä voi tehdä myös muita juureksia ja kokonaisia sipuleita. Lantuista ja porkkanoista tulee näin tosi hyviä.
Jouluna teen näitä laatikoiden sijaan.
Vierailija kirjoitti:
Ite käytän yleisperunaa, joka on sopivasti sekä kiinteä että jauhoinen. Viipaloin sen, en huuhtele, vaan laitan suoraan viipaleet vuokaan. Päälle reippaasti suolaa, mustapippuria ja välillä myös valkosipulia. Kuohukermaa päälle, kiloon perunaa noin 8-10dl. Ei saa tulla kuivaa. Kermaperunat kiinteytyy vielä uunista pois ottamisen jälkeenkin.
Uuniin 200 c noin tunti tai vähän yli, riippuu uunistakin. Haarukalla kokeilee onko viipaleet kypsiä, voi myös maistaa.
Aika rapsakat kermat sinulla. Kilo pottuja, litra kermaa.
Varmaankin hyvää, mutta kuolema tulee. Toki tuleehan se muutenkin.
Kaikkien teidän ohjeet melko kamalia.
Olin juuri tulossa kirjoittamaan, että nuo ovat ruokalajeja, joissa ei voi epäonnistua.
Olin siis väärässä.