Voiko sämpylät leipoa tavallisista vehnäjauhoista?
" Jauhopeukalo" ajatteli leipoa tytön kanssa sadepäivän ratoksi sämpylöitä, mutta kun kaikissa ohjeissa on lisänä esim. grahamjauhoja, joita ei meillä ole...onnistuvatko sämpylät siis, jos korvaan nuo grahamjauhot vaan vehnäjauhoilla?
Sitten meiltä löytyisi durumvehnäjauhoja, mites ne? Tai puurohiutaleet - kaura- tai neljän viljan? Laitettaisiinko niitä saman verran, kuin ohjeessa on noita grahamjauhoja?
Kommentit (4)
Sämpylätaikinaan voi laittaa melkein mitä tahansa muutakin, kuten yrttejä, valkosipulia, juuresraasteita, pinaattia jne.
Hampurlaisten sämpylät ovat pääsääntöisesti leivottu valkoiseen vehnäjauhoon.
Eli kysymykseen vastaus on onnistuu ja voi leipoa. Halutessasi heitä hiutaleita minä käytän kaurahiutaleita sämpylöissä ja tulee tosi hyviä sämpylöitä.
Karkeammat lisukkeet voi liottaa osassa taikina esteestä siis turvottaa niitä ennen taikinan valmistusta.
Joten lisää niitä hiutaleita osaksi joukkoon, niin tulee kuitua.
Mitään graham- tai sämpyläjauhoja en ole koskaan käyttänyt.