STELLA! Annapa joku parempi ruoka resepti!
Tunnut osaavan tehdä kaikkea halpaa ja " hyvää" kuten puuroja ja spagettia ja soijarouhekastiketta. Mutta mites noi paremmat juhla-ateriat taittuu ja viinien tuntemus?
Kommentit (8)
Kyllä kasvisruuastakin saa loihdittua hienot kolmen ruokalajin gourmet-päivälliset...
MÄ tarjoaisin esim jotain tämmöistä:
Akluruuaksi parsasalaattia
pääruoaksi vaikka paistettua ahventa fileoituna, kermaperunaa ja jos haluaa kastikkeen niin vaikka jollain marjalla terästettyä tummaa kastiketta tai mätitahnalla terästetty valkokastiketta. Ahven ja kermaperuna ei tosin välttämättä tarvi kastiketta.
JÄlkkäriksi esim jotain marjaa tai hedelmää ja kinuskikastiketta.
Viineistä minä en oikeasti ymmärrä mitään mutta tähän varmaan kävisi joku peruspuolikuiva valkkari, vaikka chileläinen. Paitsi tohon jälkiruokaan, hedelmien kanssa ne ei oikein ole hyviä. Se vatis ehkä jonkun portviinin tai madeiran.
länsimaisessa kulttuurissa vegesmi kuitenkin sellainen vähän marginaalijuttu " harrastajamääriensä" takia.
Enpä voisi kuvitella että Halonen olisi emännöimässään EU:n huippukokouksessa tarjonnut illallisella Lahden Sibeliustalolla Euroopan vaikuttajille pelkästään kasvikunnan tuotteita... Onneksi saivat maistaa poroa, suomalaista kalaa ja marjoja.
Ja kun miehelle tai itselleni tulee kutsu päivällisille työn tai harrastuksen puolesta niin ilman muuta odotamme että tiedossa on hyvälaatuinen, maistuva ateria jonka alkupalat ja pääruoka on lihaa tai kalaa. Ja näin yleensä on!
Kuinka joku pystyy hyvillä mielin popsimaan Petteri Punakuonoa?
Vierailija:
Onneksi saivat maistaa poroa, suomalaista kalaa ja marjoja.
Ja jos hyvästi haluu syödä, niin sitten mennään ihan raflaan :)
400 g vasikan-, nuoren naudan-, sian tai lampaanaivoja
vettä
suolaa
1 rkl sipulisilppua
1-2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl lihalientä
1 dl kermaa
suolaa
valkopippuria
sitruunamehua tai sherryä
1. Liota aivoja kylmässä vedessä muutama tunti.
2. Pane aivot kylmään suolaveteen ja kiehauta. Kaada vesi pois ja lisää uusi suolavesi. Keitä aivoja miedolla lämmöllä noin tunti.
3. Jäähdytä aivot. Poista niistä kalvot ja verisuonet. Paloittele aivot.
4. Kiehauta sipuli voissa. Lisää lihaliemi ja kerma. Anna muhennoksen kiehua 3-5 minuuttia. Lisää aivot ja mausta muhennos. Lisää sitruunamehu tai sherry.
5. Kuumenna muhennos kiehumispisteeseen.
Tarjoa muhennos riisin tai paahtoleivän ja vihreän salaatin kanssa.
Ihminen on sitä, mitä hän syö ;)
;D Mietitäänpäs:
~Menu illanistujaisiin à la Stelluska~
Alkupalaksi
kolmen puuron kimara
Pääruoka:
papumaissimuhennosta
soijanakkeja, kaupan pakastealtaan Pirkka kasvispihvejä
(Lihansyöjille on varattuna mäkkärin ja hesen hamppareita)
Jälkiruoka:
vanukkaita ja jätskiä
Lidlin sitruunakakkua
CocaCola light juomaa kaikille.
... kaikki tietysti reilua kauppaa ja LUOMUA.