Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

HS: Turkulainen hotelli keksinyt kuinka asiakkaat saa syömään vähemmän

Vierailija
02.08.2022 |

Pienemmät kahvikupit, lautaset ja ottimet. Hajautettu linjasto ja enemmän valikoimaa. Ihmiset jättää hävikkiäkin vähemmän.

https://www.hs.fi/kotimaa/turku/art-2000008969664.html

Kommentit (131)

Vierailija
1/131 |
02.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ainoa vain, että suurempi valikoima tietää sinänsä jo suurempaa hävikkiä. Kaikkea ei voi laittaa tarjolle seuraavaan kattaukseen.

Vierailija
2/131 |
02.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minun kohdallani ainakin vähentää hävikkiä, kun osa tuotteista on surkeaa muka-ruokaa. En ole pitkään aikaa syönyt esim. sitä hotellien kamalaa jauheesta valmistettua munakasta, mikä höllyy vaaleana tasaisena massana. Miksei voi tehdä oikeaa munakasta suoraan kananmunista?

Yksi syy maksaa kalliista hotellista on laadukkaampi aamupala, jossa saa tuoreena paistetun munakkaan ja kahvikannun pöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/131 |
02.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toiminta on epäitsekästa. Huomioidaan ylensyönnin vaaroja. Kun nukkekodin astiastot saisi.

Vierailija
4/131 |
02.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minun kohdallani ainakin vähentää hävikkiä, kun osa tuotteista on surkeaa muka-ruokaa. En ole pitkään aikaa syönyt esim. sitä hotellien kamalaa jauheesta valmistettua munakasta, mikä höllyy vaaleana tasaisena massana. Miksei voi tehdä oikeaa munakasta suoraan kananmunista?

Yksi syy maksaa kalliista hotellista on laadukkaampi aamupala, jossa saa tuoreena paistetun munakkaan ja kahvikannun pöytään.

Sama! Ihmettelin aina miksi jokaisessa hotellissa on samanlainen outo ja mauton munakasmassa, kunnes hotelli-ravintola-alan kaverini kertoi, että se tehdään samasta munakasjauheesta. Sekoitetaan jauhe veteen ja kypsennetään. En sitä ennenkään paljon syönyt, mutta siihen loppui sekin vähä.

Vierailija
5/131 |
02.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minun kohdallani ainakin vähentää hävikkiä, kun osa tuotteista on surkeaa muka-ruokaa. En ole pitkään aikaa syönyt esim. sitä hotellien kamalaa jauheesta valmistettua munakasta, mikä höllyy vaaleana tasaisena massana. Miksei voi tehdä oikeaa munakasta suoraan kananmunista?

Yksi syy maksaa kalliista hotellista on laadukkaampi aamupala, jossa saa tuoreena paistetun munakkaan ja kahvikannun pöytään.

Hyi, tehdäänkö se jostain jauheesta? Katselin sellaista viime viikolla hotelliaamupalalla ja mietin, että miten siitä saadaankin niin vastenmielisen näköistä.

Vierailija
6/131 |
02.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Minun kohdallani ainakin vähentää hävikkiä, kun osa tuotteista on surkeaa muka-ruokaa. En ole pitkään aikaa syönyt esim. sitä hotellien kamalaa jauheesta valmistettua munakasta, mikä höllyy vaaleana tasaisena massana. Miksei voi tehdä oikeaa munakasta suoraan kananmunista?

Yksi syy maksaa kalliista hotellista on laadukkaampi aamupala, jossa saa tuoreena paistetun munakkaan ja kahvikannun pöytään.

Sama! Ihmettelin aina miksi jokaisessa hotellissa on samanlainen outo ja mauton munakasmassa, kunnes hotelli-ravintola-alan kaverini kertoi, että se tehdään samasta munakasjauheesta. Sekoitetaan jauhe veteen ja kypsennetään. En sitä ennenkään paljon syönyt, mutta siihen loppui sekin vähä.

Joo, samaa mieltä. Se mössö ei kyllä houkuttele. Toinen mikä edelleen niin niin monessa hotellissa onnistutaan pilaamaan on pekoni aamiaisella. Jos se jää löysäksi, se on ihan kamalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/131 |
02.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muuten ihan ok, mutta kyllä kunnon kokoinen kahvikuppi tai -muki täytyy olla!

Vierailija
8/131 |
02.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vielä helpompaa on tarjota hirveää moskaa asiakkaille niin syöminen vähenee kummasti. On ne Turussa fiksuja :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/131 |
02.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten paljon noita kuppeja ja ottimia voisi pienentää? Onko tutkittu?!

Vierailija
10/131 |
02.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

-Kapanteri.- kirjoitti:

Toiminta on epäitsekästa. Huomioidaan ylensyönnin vaaroja. Kun nukkekodin astiastot saisi.

Hah! Nämä hävikin vähennysmainokset ja ekoteot ovat yhtä aikaa sekä kätevää säästämistä että imagonparannusta. Emme tarjoa enää sitä tai tätä, koska ajattelemme ympäristöä! Emme siivoa päivittäin tai pese enää pyyhkeitäsi hotellissa, koska ekoteko!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/131 |
02.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olisi kyllä ihan kiva, jos suomalaisissa hotelleissa saisi edes valmiita lettuja, eikä tarvitsisi itse paistaa vohveleitaan. Ei ole aikaa eikä kiinnostusta sellaiseen.

Vierailija
12/131 |
02.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olin juuri hotelliaamiaisella. Katselin kun nuori likka haki "hulluna" syötävää. Siihen jäivät, syömättä. Närkki vaan muroja, jätti kakunpalan ja donitsin syömättä, samoin voileivän ja sämpylän.

Tiedän että olivat hänen koska samaan aikaan aloitettiin.

Tarviiko niitä valikoimia olla sen kymmenen!

Vois jo huonetta tilatessaan ruksia mitä haluaa aamulla, ei tarvitsisi kymmeniä ja kymmeniä valikoimia olla.

Esim ne pikku nakit, kauhen näköisiä harmaita löllöjä ja se munakas joo.

Onko pakko lappaa kuin ruotsinlaivalla konsanaan, aivan kuin ei ois koskaan ruokaa saanut!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/131 |
02.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Minun kohdallani ainakin vähentää hävikkiä, kun osa tuotteista on surkeaa muka-ruokaa. En ole pitkään aikaa syönyt esim. sitä hotellien kamalaa jauheesta valmistettua munakasta, mikä höllyy vaaleana tasaisena massana. Miksei voi tehdä oikeaa munakasta suoraan kananmunista?

Yksi syy maksaa kalliista hotellista on laadukkaampi aamupala, jossa saa tuoreena paistetun munakkaan ja kahvikannun pöytään.

Hyi, tehdäänkö se jostain jauheesta? Katselin sellaista viime viikolla hotelliaamupalalla ja mietin, että miten siitä saadaankin niin vastenmielisen näköistä.

Olin myös kesälomareissulla kotimaassa ja hotellin aamupalalla kokki sattui juuri tuomaan täydennystä. Kaatoi isosta muovikulhosta sitä vaaleaa tasaista massaa aamupalalinjaston isoon laariin. Tuli ihan muistot sukutilan sikojen syöttämistä mieleen. 😂

Vierailija
14/131 |
02.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lautasen koko vaikuttaa valtavasti. Siksi monet lounasravintolat suosivat sellaisia 24 cm lautasia. Vetoisuus on vain 70% verrattuna 28-senttiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/131 |
02.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siivottiin isän kotia kun muutti hoivakotiin. Löyty Arabian soppalautanen, 80 luvulta. Valehtelematta vaan puolet tämänpäivän lautasen koosta.

Elikkä se lautasellinen soppaa 80 luvulla oli puolet tämän päivän lautaselliseta.

Ihmiset syövät liikaa. Hyvä kun ovat pienetäneet hotellissa astiaston kokoa.

Vierailija
16/131 |
02.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onneksi monissa paikoissa kahviakin saa annostella nykyisin itse, eikä kone automaattisesti anna koko kuppia. Juon kyllä kahvia, mutta se koko kupillinen on aivan liikaa. Tätä mieltä myös moni kaveri.

Munakokkelia kyllä syön, vaikka se herkkua olekaan. Pitää nälän pitkään, kun lounasta ei aina ehdi syödä työreissulla.

Monissa paikoissa ruoat eivät onneksi enää ole pitkässä linjastossa, vaan niitä on ripoteltu sinne tänne. Vaikka ottaisit sitä linjaston viimeistä asiaa ja paikka olisi tyhjänä, niin monet näyttävät ajattelevan että etuilee ja saa vihaisia katseita

Vierailija
17/131 |
02.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Minun kohdallani ainakin vähentää hävikkiä, kun osa tuotteista on surkeaa muka-ruokaa. En ole pitkään aikaa syönyt esim. sitä hotellien kamalaa jauheesta valmistettua munakasta, mikä höllyy vaaleana tasaisena massana. Miksei voi tehdä oikeaa munakasta suoraan kananmunista?

Yksi syy maksaa kalliista hotellista on laadukkaampi aamupala, jossa saa tuoreena paistetun munakkaan ja kahvikannun pöytään.

Hyi, tehdäänkö se jostain jauheesta? Katselin sellaista viime viikolla hotelliaamupalalla ja mietin, että miten siitä saadaankin niin vastenmielisen näköistä.

Etsi tuolta mieleisesi jauhe ammattikeittiöön. Jos en hirveän väärin arvaa, niin tuo kokomunajauhe on juuri se aamiaismunakkaan jauhe, kuvauksessakin sanotaan, että sopii munakkaiden tekoon:

https://munax.fi/ammattilaiset/munavalmisteet/munajauheet

Näitä kaikki suurtalouskeittiöt käyttää oikeiden munien sijasta.

Vierailija
18/131 |
02.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mäkään en enää käy suihkussa kuin kerran kuukaudessa. Virastossa nyrpistelivät. Sanoin vaan että ekoteko ticotico

Vierailija
19/131 |
02.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sanoisin, että aika surkeeta jos on itse joutunut tuon keksimään. Ja taitaa olla vielä hotelliketju. Mitä tämä kertoo hotellin johtamisesta?

Vierailija
20/131 |
02.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikä se turkulainen hotelli ole tätä keksinyt. Ihan peruskauraa kaikissa noutolounasta tarjoavissa paikoissa. 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän viisi kolme