Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Tippaus on rantautunut suomeen, mitä mieltä?

Vierailija
22.07.2022 |

Ite vastustan enkä usko että työntekijä saa koko tipin itselleen 🤔 oletteko törmänneet ravintolassa syödessänne tähän?

https://www.hs.fi/ruoka/art-2000008958071.html

Kommentit (250)

Vierailija
1/250 |
22.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tippaa. Ei kuulu tänne missä tarjoilijoiden palkkataso on sitä perustasoa mitä kaupanmyyjillä, toimistotyöntekijöillä ym.

On todella alkanut ärsyttää se, että jopa kaksi kertaa kesken jutustelun ja syömisen tullaan kyseleen, että maistuuko, otatteko lisää juotavaa ym. Se ei ole hyvää palvelua, vaan tyrkyttämistä ja typerää mielistelyä.

Vierailija
2/250 |
22.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kuulu meidän kulttuuriimme ja on vähän liikaa esimerkkejä ulkomailta millaiseen perseilyyn se saattaa johtaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/250 |
22.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tippaa.

Vierailija
4/250 |
22.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onhan tuokin yksi tapa saada tarjoilijoiden palkat laskemaan. En kannata enkä tippaa Suomessa. 

Vierailija
5/250 |
22.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kalliista ulkona syömisestä halutaan tehdä vielä kalliimpaa säälin varjolla. Me maksetaan meidän tarjoilijoille niin vähän, voisitko maksaa enemmän? Ei kiitos. 

Vierailija
6/250 |
22.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eheei Suomessa tipata. Ei ei.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/250 |
22.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ikinä Suomessa

Vierailija
8/250 |
22.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En! Vaikka jotkut ravintolat oikein melkein pakottaa maksupäätteellä tippaamaan. Vältän ko paikkoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/250 |
22.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

No kuppausta meillä on ollut jo kauan, niin että miksipä ei tuokin menisi joukon jatkona.

Vierailija
10/250 |
22.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sitähän tarjoilijoiden palkanmaksajat haluaisivat niin ei tarvitsisi itse maksaa nykyistä palkkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/250 |
22.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos on tavanomaista parempaa palvelua, niin voin tipata. Käytän käteistä vain ulkona syödessä/ juomassa, niin pikkuhilut yleensä annan sitten tippinä tarjoilijalle, pokelle, baarimikolle tms.

Vierailija
12/250 |
22.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En taida enää mennä ravintolaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/250 |
22.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vihasin Britanniassa ja Jenkeissä sitä, että ilmoitettu hinta esim. vaatekaupassa ei ollut oikea hinta, vaan siihen tuli vielä korotus kassalla. Tämä on sitä samaa. Vihaan tippausta.

Vierailija
14/250 |
22.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ne tipit mene tarjoilijalle vaan tarjoilijoiden yhteiseen mukiin, josta ne sitten organisoivat jotain jos jaksavat. Veikkaisin, että samasta mukista otetaan myös vuoron päätteeksi kassasta puuttuvat rahat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/250 |
22.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vihasin Britanniassa ja Jenkeissä sitä, että ilmoitettu hinta esim. vaatekaupassa ei ollut oikea hinta, vaan siihen tuli vielä korotus kassalla. Tämä on sitä samaa. Vihaan tippausta.

Ei kai vaatekaussa tullut tippejä. Eiks ne lisät ole veroja?

Vierailija
16/250 |
22.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En tippaa. Ei kuulu tänne missä tarjoilijoiden palkkataso on sitä perustasoa mitä kaupanmyyjillä, toimistotyöntekijöillä ym.

On todella alkanut ärsyttää se, että jopa kaksi kertaa kesken jutustelun ja syömisen tullaan kyseleen, että maistuuko, otatteko lisää juotavaa ym. Se ei ole hyvää palvelua, vaan tyrkyttämistä ja typerää mielistelyä.

Totta. Kesken kaiken tullaan kyselemään on kyllä vähän nihkeää menee se fiilis. Mutta on rafloja ja rafloja.

Olin vaimoni kanssa 10 vuotis hääpäivää viettämässä heston blumenthalin fat duck 3 michelin tähden ravintolassa. Se palvelu ja se juttu oli uskomatonta. Tarjoilijoita ei ns näe ollenkaan, mutta he näkevät sinut. Kun olisit alkamassa ihmettelemään, että pitäskö juomaa saada lisää esim, niin tämä henkilö ilmestyy tyhjästä siihen ja lukee sun ajatukset. Hoitaa hommansa sekunneissa ja katoaa näköpiiristä. Noissa paikoissa sinun safkakokemusta ei häiritä eikä pilata, koska se safka on sellaista mitä et ikinä syö missään. Se on niin ainutlaatuinen kokemus, että syöjän on annettava keskittyä siihen mitä syö. Se oli myös rafla missä 2kk ennen menoa, he lähettivät sähköpostia ja kyselivät elämästä ja mikä on tärkeää ja minkälaisia muistoja on lapsuudesta ja elämästä nykypäivänä. Sen ympärille ne rakentaa sen kaiken. Vaikka on se menu, niin ne ilmeisesti maustaa sen safkan juuri sinulle sinun muistojen mukaan. Ja me molemmat mentiin oma elämänkaari, kun syötiin. Se oli jotain niin älytöntä. En ymmärrä miten toi on mahdollista edes.

Sama kokemus oli Alain Ducassen 3 tähden raflassa.

Vierailija
17/250 |
22.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En tippaa. Ei kuulu tänne missä tarjoilijoiden palkkataso on sitä perustasoa mitä kaupanmyyjillä, toimistotyöntekijöillä ym.

On todella alkanut ärsyttää se, että jopa kaksi kertaa kesken jutustelun ja syömisen tullaan kyseleen, että maistuuko, otatteko lisää juotavaa ym. Se ei ole hyvää palvelua, vaan tyrkyttämistä ja typerää mielistelyä.

Ammattitaitoa olisi tulla kysymään silloin kun asiakkaan suu on tyhjä. Samoin ärsyttää nämä kun tarjoilija tulee lautasen kanssa kysymään 'kenelles oli kalkkunapitsa' vaikka itse otti tilauksen vastaan.

Vierailija
18/250 |
22.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tippaa Suomessa enkä ulkomailla 👍

Vierailija
19/250 |
22.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei. Me taidetaan opetella tekemään itse parempaa ruokaa.

Vierailija
20/250 |
22.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

En tippaa. Ei kuulu tänne missä tarjoilijoiden palkkataso on sitä perustasoa mitä kaupanmyyjillä, toimistotyöntekijöillä ym.

On todella alkanut ärsyttää se, että jopa kaksi kertaa kesken jutustelun ja syömisen tullaan kyseleen, että maistuuko, otatteko lisää juotavaa ym. Se ei ole hyvää palvelua, vaan tyrkyttämistä ja typerää mielistelyä.

Totta. Kesken kaiken tullaan kyselemään on kyllä vähän nihkeää menee se fiilis. Mutta on rafloja ja rafloja.

Olin vaimoni kanssa 10 vuotis hääpäivää viettämässä heston blumenthalin fat duck 3 michelin tähden ravintolassa. Se palvelu ja se juttu oli uskomatonta. Tarjoilijoita ei ns näe ollenkaan, mutta he näkevät sinut. Kun olisit alkamassa ihmettelemään, että pitäskö juomaa saada lisää esim, niin tämä henkilö ilmestyy tyhjästä siihen ja lukee sun ajatukset. Hoitaa hommansa sekunneissa ja katoaa näköpiiristä. Noissa paikoissa sinun safkakokemusta ei häiritä eikä pilata, koska se safka on sellaista mitä et ikinä syö missään. Se on niin ainutlaatuinen kokemus, että syöjän on annettava keskittyä siihen mitä syö. Se oli myös rafla missä 2kk ennen menoa, he lähettivät sähköpostia ja kyselivät elämästä ja mikä on tärkeää ja minkälaisia muistoja on lapsuudesta ja elämästä nykypäivänä. Sen ympärille ne rakentaa sen kaiken. Vaikka on se menu, niin ne ilmeisesti maustaa sen safkan juuri sinulle sinun muistojen mukaan. Ja me molemmat mentiin oma elämänkaari, kun syötiin. Se oli jotain niin älytöntä. En ymmärrä miten toi on mahdollista edes.

Sama kokemus oli Alain Ducassen 3 tähden raflassa.

Hän kertoo kuinka paljon parempi hän on verrattuna Rossossa syövään bonuskorttikansaan.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kolme yksi