Lihapullat ála Ex-Chef
400 gr jauhelihaa
mustapippuria
valkopippuria
tinjamia
sipulia pieneksi pilkottuna
ripaus voita
1 kananmuna
korppujauhoja
valkosipulia
inkivääriä
mietoa chiliä
merisuolaa tai ruususuolaa
muserrettuja pähkinöitä sekaan. esim cashew
thaibasilikaa
yms. yrttejä jotka sopivat omaan makuusi.
Paistetaan tietenkin valurauta pannulla. Pannulta otetaan maut talteen paistamisen jälkeen kermalla, sekä lisätään ripaus konjakki-sinappia tai sinappi jauhetta, tai itse tehtyä, ripaus hyvää ketsuppia. Esim luomu ketsuppi käy. Lisätään hieman vettä. Kastikkeeseen voi lisätä vielä sipulia sekä pannun kautta kanttarelleja.
Siinä perus pohja, joka on muunneltavissa.
T: Ex-ammatti-kokki
Kommentit (3)
Lihapullia haudutetaan siinä kastikkeessa vielä 20-30 minuuttia (vähintään), jotta antavat lisämakua siihen kastikkseeseen.
Kysyttävää?
Ei ole myöskään haitaa, jos maustaa sitä kastiketta oman mielensä mukaan. Itse pidän erityisesti rosepippuri / kanaliemestä siinä mausteena.
T: Ex-ammatti-kokki
Lihapullia tehdessä kädet sitten kannattaa kastella kylmällä vedellä, niin ei tartu kaikki käsiin kiinni. Semmoisen 10-15 lihapullan välein.
T: Ex-ammatti-kokki