Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Laktoositon/vähälaktoosinen.... kakkujenteko juhliin mietityttää.

Vierailija
10.08.2015 |

Onko ookoo että teen näin:
Iso kakku olisi gluteeniton, ja kermat ym olisi laktoosittomia mutta täytteesen haluan ja aion laittaa valkosuklaata, koska se on herkullista.
Teen sitten pienemmän kakun kaverikis, mikä on glueeniton ja maidoton, eli ei yhtä herkullinen, mutta kuitenkin varmasti hyvä. (En ole ikinä maistanut soijakermaa, mutta oletan että ne ketkä tarvitsee maidoton+gluteeniton ovat tottuneita makuun....)

Ne kenellä laktoosiongelma päättävät sitten itse ottavatko sen mikä sisältää pienen määrän laktoosia, vai ottavatko täysin maidotona.

Vai jättäisittekä valkosuklaan pois muutamien takia, niin että olisi yksi laktoositon, ja yksi maidoton?
En rupee laittamaan kaikkea maidottomaksi, koksa en tiedä miltä se maistuu.

Kommentit (60)

Vierailija
1/60 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="10.08.2015 klo 20:20"]

Valkosuklaata saa myös täysin maidottomana. Tervetuloa 2010-luvulle! Olen ollut täällä jo useamman vuoden. Taitava kokki ei kiduta eläimiä tekeleisiinsä.

[/quote]eihän lehmän lypsäminen ole kidutusta vaan päinvastoin. Eläin on tosi tuskainen, jos jättää lypsämättä.

Vierailija
2/60 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="11.08.2015 klo 09:52"]

[quote author="Vierailija" time="10.08.2015 klo 20:20"]

Valkosuklaata saa myös täysin maidottomana. Tervetuloa 2010-luvulle! Olen ollut täällä jo useamman vuoden. Taitava kokki ei kiduta eläimiä tekeleisiinsä.

[/quote]eihän lehmän lypsäminen ole kidutusta vaan päinvastoin. Eläin on tosi tuskainen, jos jättää lypsämättä.

[/quote] Se maitohan kuuluu vasikalle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/60 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laktoosittomille voi ostaa apteekista tabletteja, joiden avulla voivat syödä. Paitsi tietty, jos on lasten kakku, niin et voi vieraille lapsille tabuja tarjota. Siinä tapauksessa joutuvat syömään kokonaan maidotonta.

Voisitko käyttää kakussa maidotonta tummaa suklaata?

Vierailija
4/60 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuo kääretorttuidea on hyvä! Tee se iso kakku miten haluat ja leivo rinnalle yksi perunajauholla tehty kääretorttu, jonka täyte voi olla vaikka hilloa+tuoremarjoja, päälle voit halutessa laittaa sitä soijakermavaahtoa ja muutaman tuoremarjan ja vaikka muutaman viinimarjapensaan tai ruusupensaanlehden koristeeksi. Sitä voivat sitten kaikki gluteiinittomat, suklaattomat, maidottomat ja laktoosittomat syödä

Vierailija
5/60 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aika turha siinä isossa kakussa on laktoosittomia tuotteita käyttää jos valkosuklaata laitat. Tee se toinen kakku niin, että siitä riittää sitten niillekin, jotka eivät voi laktoosia syödä.

Laktoositon tuote, on tuote joka ei sisällä lainkaan laktoosia ja vähälaktoosinen tuote on tuote, jossa laktoosi on osittain hajotettua. 

Tuote johon laitat vaikka kasan laktoosittomia tuotteita ja lisäksi valkosuklaata EI OLE VÄHÄLAKTOOSINEN. 

Vierailija
6/60 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ap paikalla:
1) Suurin osa vieraista sietää laktoosia, jopa pari keliaakikoista ja viljattomasta. Vielä suurempi osa sietää sen pienen määrän laktoosia mitä kakkuun tulee.
2) Selvisi että soijakaa ei käy, yhdellä perheellä on soijaton, luontaisesti gluteeniton, maidoton ja pähkinätön  (miel. sokeriton) ruokavalion, joten koska valkuaisi tulee jäämään paljon täytteestä teen pikkumarenkien sijasta pavlovan  (stevialla) tuoreilla marjoilla, ja vaniljakastike riisimaidosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/60 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="10.08.2015 klo 23:42"]

Pandan valkosuklaassa laktoosia on 13g/100g. Jos tuota laittaa 200g koko kakkuun, pysyy kakku vähälaktoosisena, mikäli kakun kokonaispaino on yli 2,6 kg.

[/quote]

Ei pysy kun sä et saa mistään vähälaktoosista jos lisäät laktoosia sekaan, vaikka kuin muuten olis laktoositonta.

Vierailija
8/60 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="11.08.2015 klo 00:22"]

Ei luoja mitä ongelmia! Ap sanoo tekevänsä yhden vähälaktoosisen kakun, ja yhden maidottoman mikä on takuulla laktoositon, ja porukka alapeukuttaa ja kritisoi taas ihan kiukulla. Onko tämä nyt allergikkojen tapa kiukutella, ei saa kenellekään laittaa mitään parempaa kun he eivät voisi syödä?

[/quote]

Ehkä porukkaa hermostuttaa, ettei ap tajua sitä, että hänen kakkunsa ei ole vähälaktoosinen jos siihen laittaa valkosuklaata. Vaikka ap laittaisi yhden valkosuklaa palan rouhien täytteeseen mukaan niin täyte ei olisi vähälaktoosinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/60 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="11.08.2015 klo 10:32"][quote author="Vierailija" time="10.08.2015 klo 23:42"]

Pandan valkosuklaassa laktoosia on 13g/100g. Jos tuota laittaa 200g koko kakkuun, pysyy kakku vähälaktoosisena, mikäli kakun kokonaispaino on yli 2,6 kg.

[/quote]

Ei pysy kun sä et saa mistään vähälaktoosista jos lisäät laktoosia sekaan, vaikka kuin muuten olis laktoositonta.
[/quote]
Meinaatko, että on erikseen olemassa aine nimeltään vähälaktoosinen? Ei ole. On aine nimeltä laktoosi. Jos sitä on alle 1g/100 grammassa, on tuote vähälaktoosinen, vaikka siinä on sitä laktoosia. Jos laktoosia on alle 0,1g/100 g, voidaan tuotteesta käyttää termiä laktoositon, vaikka siinä edelleen on sitä laktoosia.

Vierailija
10/60 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="11.08.2015 klo 10:40"]

[quote author="Vierailija" time="11.08.2015 klo 10:32"][quote author="Vierailija" time="10.08.2015 klo 23:42"] Pandan valkosuklaassa laktoosia on 13g/100g. Jos tuota laittaa 200g koko kakkuun, pysyy kakku vähälaktoosisena, mikäli kakun kokonaispaino on yli 2,6 kg. [/quote] Ei pysy kun sä et saa mistään vähälaktoosista jos lisäät laktoosia sekaan, vaikka kuin muuten olis laktoositonta. [/quote] Meinaatko, että on erikseen olemassa aine nimeltään vähälaktoosinen? Ei ole. On aine nimeltä laktoosi. Jos sitä on alle 1g/100 grammassa, on tuote vähälaktoosinen, vaikka siinä on sitä laktoosia. Jos laktoosia on alle 0,1g/100 g, voidaan tuotteesta käyttää termiä laktoositon, vaikka siinä edelleen on sitä laktoosia.

[/quote] Kiitos! t. ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/60 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="11.08.2015 klo 10:40"]

[quote author="Vierailija" time="11.08.2015 klo 10:32"][quote author="Vierailija" time="10.08.2015 klo 23:42"] Pandan valkosuklaassa laktoosia on 13g/100g. Jos tuota laittaa 200g koko kakkuun, pysyy kakku vähälaktoosisena, mikäli kakun kokonaispaino on yli 2,6 kg. [/quote] Ei pysy kun sä et saa mistään vähälaktoosista jos lisäät laktoosia sekaan, vaikka kuin muuten olis laktoositonta. [/quote] Meinaatko, että on erikseen olemassa aine nimeltään vähälaktoosinen? Ei ole. On aine nimeltä laktoosi. Jos sitä on alle 1g/100 grammassa, on tuote vähälaktoosinen, vaikka siinä on sitä laktoosia. Jos laktoosia on alle 0,1g/100 g, voidaan tuotteesta käyttää termiä laktoositon, vaikka siinä edelleen on sitä laktoosia.

[/quote]

 

Ei se ihan noin mene. Se, että jotkut eivät kestä laktoosia johtuu siitä, ettei elimistö pysty sitä hajottamaan. Osalla ei ollenkaan, jolloin käy vain laktoosittomat tuotteet ja osalla elimistö pystyy pilkkoa noita vähän, jolloin vähälaktoosiset käy. Ei se kuitenkaan mene niin, että "vähän laktoosia käy". Vaan vähälaktoosiset tuotteet, eli tuotteet joissa laktoosi on osittain hajoitettu. 

Toisin sanoen kun on esimerkiksi laktoositon maito, jossa laktoosit on jo hajotettu kokonaan, niin ei sinne voi pikkusen normaalia maitoa lisätä ja sanoa, että se on nyt "vähälaktoosista". Koska maidon seassahan on kokonaan hajoamatonta laktoosia ja vähälaktoosinen kestää vain osittain jo hajotettua laktoosia. 

Voit lukea laktoosi-intoleranssista vaikka wikipediasta tai terveyskirjastosta. Helppoahan se olisi, jos se niin menisi, että esim sitä valkosuklaata voisi syödä jos sen lisäisi johonkin laktoosittomaan :D

Tuo merkintä <1g/100g sinulla oli oikein, mutta perus asiat vähän hukassa.

Vierailija
12/60 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="10.08.2015 klo 23:51"]

En lukenut kaikkia vastauksia, mutta onhan varmaa, että kukaan vieraista ei ole nimenomaan MAITOPROTEIINILLE allerginen? :) On siis eri asia kuin laktoosi-intoleranssi ja maitoproteiiniallergiset eivät voi syödä mitään, missä on vähänkään jäämiä maidosta. (Tämän varmaan kaikki tietävät, mutta väännän kuitenkin rautalangasta. :D Liian usein esim. omat kaverini valmistavat mulle laktoosittomia leivonnaisia. Juu kiva sinänsä, mutta en voi niitä syödä, koska ongelmana on maitoproteiini eikä maitosokeri eli laktoosi. :D) Joo meni vähän ohi aiheen, mutta muuten siis ap:n kakut kuulostaa hyvältä. :)

[/quote] Johan aloiutksessa sanottu että toinen kakku on maidoton?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/60 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voit käyttää valkosuklaakakkuun ihan tavallista kermaa (halvempaakin kuin laktoositon), koska kakku ei kuitenkaan ole laktoositon. Kun teet toisen kakun maidottomana, se sopii myös laktoosittomille. 

Vierailija
14/60 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="11.08.2015 klo 10:48"][quote author="Vierailija" time="11.08.2015 klo 10:40"]

[quote author="Vierailija" time="11.08.2015 klo 10:32"][quote author="Vierailija" time="10.08.2015 klo 23:42"] Pandan valkosuklaassa laktoosia on 13g/100g. Jos tuota laittaa 200g koko kakkuun, pysyy kakku vähälaktoosisena, mikäli kakun kokonaispaino on yli 2,6 kg. [/quote] Ei pysy kun sä et saa mistään vähälaktoosista jos lisäät laktoosia sekaan, vaikka kuin muuten olis laktoositonta. [/quote] Meinaatko, että on erikseen olemassa aine nimeltään vähälaktoosinen? Ei ole. On aine nimeltä laktoosi. Jos sitä on alle 1g/100 grammassa, on tuote vähälaktoosinen, vaikka siinä on sitä laktoosia. Jos laktoosia on alle 0,1g/100 g, voidaan tuotteesta käyttää termiä laktoositon, vaikka siinä edelleen on sitä laktoosia.

[/quote]

 

Ei se ihan noin mene. Se, että jotkut eivät kestä laktoosia johtuu siitä, ettei elimistö pysty sitä hajottamaan. Osalla ei ollenkaan, jolloin käy vain laktoosittomat tuotteet ja osalla elimistö pystyy pilkkoa noita vähän, jolloin vähälaktoosiset käy. Ei se kuitenkaan mene niin, että "vähän laktoosia käy". Vaan vähälaktoosiset tuotteet, eli tuotteet joissa laktoosi on osittain hajoitettu. 

Toisin sanoen kun on esimerkiksi laktoositon maito, jossa laktoosit on jo hajotettu kokonaan, niin ei sinne voi pikkusen normaalia maitoa lisätä ja sanoa, että se on nyt "vähälaktoosista". Koska maidon seassahan on kokonaan hajoamatonta laktoosia ja vähälaktoosinen kestää vain osittain jo hajotettua laktoosia. 

Voit lukea laktoosi-intoleranssista vaikka wikipediasta tai terveyskirjastosta. Helppoahan se olisi, jos se niin menisi, että esim sitä valkosuklaata voisi syödä jos sen lisäisi johonkin laktoosittomaan :D

Tuo merkintä <1g/100g sinulla oli oikein, mutta perus asiat vähän hukassa.
[/quote]
Laktoosittomassa maitojuomassa laktoosia ei ole hajoitettu vaan se on poistettu. Vähälaktoosisessa maidossa laktoosi on hajoitettua, jotta se on saatu tuhottua vain pieneen määrään. Silti siihen on jäänyt sitä laktoosia. Se on ihan sitä samaa laktoosia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/60 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="11.08.2015 klo 10:53"]

Voit käyttää valkosuklaakakkuun ihan tavallista kermaa (halvempaakin kuin laktoositon), koska kakku ei kuitenkaan ole laktoositon. Kun teet toisen kakun maidottomana, se sopii myös laktoosittomille. 

[/quote] Ei sen uulukaan olla laktoositon,vaain sopia useimmille. Miksi kaikkea pitäisi tehdä pienelle vähemmistölle sopivaksi? Jottei heiile tulisi paha mieli? Ne keneltä olen kysynyt sanovat että pieni määrä laktoosia on ok, ja pystyvät (niin kuin joku tässä sanoikin) syömään esim vähän tavallista jätskiä yms. Maidoton on sitten täysin laktoositon, tietysti.

Vierailija
16/60 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

http://kaksplus.fi/threads/onkohan-taellainen-kakku-vaehaelaktoosinen.2212085/

 

Sama aihe. Kakku ei ole vähälaktoosinen, jos sinne laittaa valkosuklaata.

Vierailija
17/60 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Soijakerma maistuu pitkälti tavalliselta kermalta. Ilmavampaa ja kevyempää. Näin isäni - sekasyöjä - luonnehti sitä. Ei juuri eroa. Mutta valkosuklaassa uitettu kakku ei ole vähälaktoosinen ja tosiaan, moni keliaakikko ei siedä laktoosia.

Vierailija
18/60 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mun on kyllä pakko todeta, että mun lapsi ei saa mitään oireita jos syö vähälaktoositonta, mutta saa lusikallisenkin jotain tuotetta, jossa on normaalisti laktoosia niin saa samantien pahat vatsaoireet. Tosin me käytetään laktoosin pilkkojia esim just juhlissa ja muualla hänellä siks. 

Ap:n kakkua hän ei vois syödä tai sais jäätäviä vatsakramppeja. Valkosuklaa on suklaista pahin jos laktoosin kanssa on ongelmia.

Jotkut laktoosi-intolerantikot syö kyllä esim suklaata toisinaan, mutta käsittääkseni ovat silloin päättäneet kärsiä ne vatsavaivat. Aikuinen ehkä voikin, mutta jos lapsella on pahoja ongelmia laktoosin kanssa niin silkkaa kidutusta syöttää mitään suklaita.

En ymmärrä muutenkaan tätä joidenkin periaatetta siitä, että tuotteesta tulisi vähälaktoosista kun vaan suhteet on kohdillaan ja alle 1g/100g laktoosia. Jos periaate olisi tuo niin yhtä laillahan laktoosi intolerantikko voisi vetää normaali laktoosituotteita niin paljon kun sielu sietää ihan vaan muistamalla käyttää laktoosittomia tuotteita tarpeeksi siinä rinnalla. 

Vierailija
19/60 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="10.08.2015 klo 20:01"]Suunnitelmasi kuulostaa mielestäni hyvältä, olet huomioinut kahdella kakulla erityisruokavaliot.
Mutta tuli mieleeni vielä, että miten munan kanssa? Onko varmaa tietoa siitä, että kukaan ei ole allerginen kananmunalle?
[/quote]

Voi saatana taas tai mitä jos joku on allerginen kakulle?

Vierailija
20/60 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="11.08.2015 klo 10:57"]

[quote author="Vierailija" time="11.08.2015 klo 10:48"][quote author="Vierailija" time="11.08.2015 klo 10:40"] [quote author="Vierailija" time="11.08.2015 klo 10:32"][quote author="Vierailija" time="10.08.2015 klo 23:42"] Pandan valkosuklaassa laktoosia on 13g/100g. Jos tuota laittaa 200g koko kakkuun, pysyy kakku vähälaktoosisena, mikäli kakun kokonaispaino on yli 2,6 kg. [/quote] Ei pysy kun sä et saa mistään vähälaktoosista jos lisäät laktoosia sekaan, vaikka kuin muuten olis laktoositonta. [/quote] Meinaatko, että on erikseen olemassa aine nimeltään vähälaktoosinen? Ei ole. On aine nimeltä laktoosi. Jos sitä on alle 1g/100 grammassa, on tuote vähälaktoosinen, vaikka siinä on sitä laktoosia. Jos laktoosia on alle 0,1g/100 g, voidaan tuotteesta käyttää termiä laktoositon, vaikka siinä edelleen on sitä laktoosia. [/quote]   Ei se ihan noin mene. Se, että jotkut eivät kestä laktoosia johtuu siitä, ettei elimistö pysty sitä hajottamaan. Osalla ei ollenkaan, jolloin käy vain laktoosittomat tuotteet ja osalla elimistö pystyy pilkkoa noita vähän, jolloin vähälaktoosiset käy. Ei se kuitenkaan mene niin, että "vähän laktoosia käy". Vaan vähälaktoosiset tuotteet, eli tuotteet joissa laktoosi on osittain hajoitettu.  Toisin sanoen kun on esimerkiksi laktoositon maito, jossa laktoosit on jo hajotettu kokonaan, niin ei sinne voi pikkusen normaalia maitoa lisätä ja sanoa, että se on nyt "vähälaktoosista". Koska maidon seassahan on kokonaan hajoamatonta laktoosia ja vähälaktoosinen kestää vain osittain jo hajotettua laktoosia.  Voit lukea laktoosi-intoleranssista vaikka wikipediasta tai terveyskirjastosta. Helppoahan se olisi, jos se niin menisi, että esim sitä valkosuklaata voisi syödä jos sen lisäisi johonkin laktoosittomaan :D Tuo merkintä <1g/100g sinulla oli oikein, mutta perus asiat vähän hukassa. [/quote] Laktoosittomassa maitojuomassa laktoosia ei ole hajoitettu vaan se on poistettu. Vähälaktoosisessa maidossa laktoosi on hajoitettua, jotta se on saatu tuhottua vain pieneen määrään. Silti siihen on jäänyt sitä laktoosia. Se on ihan sitä samaa laktoosia.

[/quote]

Niin mutta pointti on se, että jos elimistö ei pysty laktoosia hajottamaan niin voi olla, ettei pysty ollenkaan, jolloin laktoosi ei käy ollenkaan. Tai voi olla, että pystyy vähän hajottamaan, jolloin se ei pysty normaalia laktoosia hajottamaan, mutta pystyy hajottamaan sen jo osittain hajonneen laktoosin. Vähälaktoosisessa laktoosi on osin hajonnut jo ja samaa tulosta ei saa sekoittamalla laktoosittomaan laktoosia. Vielä jos yritän selittää niin vähälaktoosisen laktoosi on siis käsiteltyä toisin kuin normaalilaktoosi tuotteiden. 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kaksi seitsemän