Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi hiivataikinaa täytyy nostattaa

Vierailija
21.07.2015 |

kahteen otteeseen, ensin vaivauksen jälkeen, sitten pyöritysten jälkeen?

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
21.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leivonnaiset kohoavat paremmin, siksi.

Vierailija
2/5 |
21.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin, vaikka kohoavatkin paremmin nuo leivonnaiset, vaan miksi se kateen otteeseen kohotellaan? Miksi kerta ei riitä , nostatellaanhan tuota ennen uuniin laittoa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
21.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

koska jos pyörität pullat taikinasta joka on noussut, litistät ne käsissäsi kun pyörität. Siksi sen jälkeen pitää antaa niiden levätä ja nousta hieman lisää, jotta taikina kuohkeutuu. Muuten tulee kivipullia.

Vierailija
4/5 |
21.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu siitä mitä teet. Jos jätät toiseen kertaan nostattamatta, kun käsittelet sitä, saat lättänän lopputuloksen.

Olen kyllä joskus yrittänyt oikoa mukakiireessä ja oppinut, että mitä enemmän hiivataikinassa parantaa kohoamisen edellytyksiä, sen parempi lopputulos. Nykyään laitan aina kolmasosan jauhoista ja hiivat ensin oikein lämpimään veteen vähintään puoleksi tunniksi "heräämään", joskus saa kuplia pitkäänkin. Sen päälle kohotan taikinan vaivaamisen jälkeen ja laitan vielä pellillä kohoamaan uunin päälle.

Vierailija
5/5 |
21.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja miksi sen pitää antaa nousta ennen pyörittelyä: koska muuten pullat kuivuisivat (enemmän pinta-alaa).

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi neljä kahdeksan