Onko keitetty kananmuna pilalla kun keltuaisen ympärillä
on ruskea/vihertävä kerros?
Uskaltaakos sitä syödä?
Kommentit (18)
Surumuniksi entinen opettaja sanoi. Liian hitaasti jäähdytetty
[quote author="Vierailija" time="09.07.2015 klo 02:05"]Surumuniksi entinen opettaja sanoi. Liian hitaasti jäähdytetty
[/quote]
Niin ja uskaltaa syödä
[quote author="Vierailija" time="09.07.2015 klo 02:05"]
Surumuniksi entinen opettaja sanoi. Liian hitaasti jäähdytetty
[/quote]
Miten ne pitäisi jäähdyttää? En minä niitä mitenkään jäähdytä.
ap
Nostat munat kylmään veteen jäähtymään.
Jos nyt vähän rikiltä haisee ja muna kelluu keitettäessä niin onha se ok, kai se oli puoli vuotta huoneenlämmössö auringonpaisteessa? Silloin on vihreät rinkulat jees, anna mennä vaan
Myrkytyskeskuksen numero varmuudeksi: 09 471 977
Mä keitän kananmunat niin, että laitan ne kylmään veteen ja just ennen kuin vesi kiehuu laitan kannen päälle ja laitan virran pois. Ovat sitten aamulla lämöisiä ja valmiita.
[quote author="Vierailija" time="09.07.2015 klo 02:42"]Mä keitän kananmunat niin, että laitan ne kylmään veteen ja just ennen kuin vesi kiehuu laitan kannen päälle ja laitan virran pois. Ovat sitten aamulla lämöisiä ja valmiita.
[/quote]
No hyi helkkari
[quote author="Vierailija" time="09.07.2015 klo 02:17"][quote author="Vierailija" time="09.07.2015 klo 02:05"]
Surumuniksi entinen opettaja sanoi. Liian hitaasti jäähdytetty
[/quote]
Miten ne pitäisi jäähdyttää? En minä niitä mitenkään jäähdytä.
ap
[/quote]
Valmiita -> kylmä vesi valumaan kattilaan. Lähtee kuoretkin paremmin
Siis toisin sanoen ylikypsiä. Jos et laita kylmään veteen heti leittämisen jälkeen niin jälkilämpö kypsyttää niitä lisää. Optimaalinen tapa keittää on laittaa munat kylmään veteen, joka peittää munat täysin, laittaa liedelle ja kun vesi kiehuu, keittää munia 8-10 min jos haluaa siis täysin kypsät munat.
[quote author="Vierailija" time="09.07.2015 klo 02:54"]Siis toisin sanoen ylikypsiä. Jos et laita kylmään veteen heti leittämisen jälkeen niin jälkilämpö kypsyttää niitä lisää. Optimaalinen tapa keittää on laittaa munat kylmään veteen, joka peittää munat täysin, laittaa liedelle ja kun vesi kiehuu, keittää munia 8-10 min jos haluaa siis täysin kypsät munat.
[/quote]
Ja siis sen jälkeen laittaa kylmään veteen jotta kypsyminen loppuu heti.
Ei niistä ylikypsiä tule. Keltuainen on pehmeä, mutta siinä on aina tuo tumma raita ympärillä.
ap
Keksin tuon tavan tästä:
http://makustelijat.blogspot.fi/2011/11/tarjolla-tanaan-loysaa-munaa.html
Mikä sun mielestä sit on ylikypsyyttä jos se harmaa rengas ei? :D
[quote author="Vierailija" time="09.07.2015 klo 03:13"]
Mikä sun mielestä sit on ylikypsyyttä jos se harmaa rengas ei? :D
[/quote]
Jos 8 minuuttia jyystän sitä kiehuvassa vedessä niin sellainen on.
Liikaa keitetty. Yhdessäkään oikein keitetyssä munassa ei ole tuota harmaata rengasta keltuaisen ympärillä. Muna on parhaimmillaan silloin, kun keltuainen on kauttaaltaan vielä kiiltävä ja keskiosaltaan juokseva.