Ilmastotitkijat jyrähtävåt: lihansyonti on ympäristöteko! (Joko tunnet kasvishäpeää?)
https://ilkkapohjalainen.fi/talous/selvitys-sekasyojan-ruuasta-vahiten-…
Kouluihin ja työpaikoille lihapäiviä, lihatietoutta jaettava ja lihaa suosittava ilmastosyistä!
Kasviksien käyttöä vähennettävä ja niille asetettava ilmastohaittavero!
Seuraava iso vouhkotusteeme olkoon kasvishäpeä!
Kommentit (73)
STT:n uutinen, mutta Ylen sivuilla ei vilaustakaan.
Vain tilaajille. Voisiko joku liittää tähän koko uutisen? Kiitos!
Vierailija kirjoitti:
Kummasti täällä Suomessa saadaan täysin päinvastaisia tuloksia tutkimuksissa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kummasti täällä Suomessa saadaan täysin päinvastaisia tuloksia tutkimuksissa.
Voit toki arvata kummassa tapauksessa on neutraali, maailmanluokan tutkimus ja toisessa mielipidevaikuttamisen vuoksi tehty "tutkimus" taustalla.
Otsikkoa pitemmälle ei pääse. Juttu on vain tilaajille.
Otsikkokin kertoo kuitenkin paljon.
"Sekasyöjän ruuasta vähiten päästöjä, jos päästöt suhteutetaan ravintoaineiden saantiin, kertoo ruokakassivertailu"
Onko tuossa vertailussa huomioitu lainkaan lihakarjan syömää kasvisruoan määrää.
Viime aikoina on tullut aika hassuja tutkimustuloksia. Yksikin väitti, että suikussa käyminen kuluttaa enemmän energiaa kuin saunassa käyminen.
Pitää varmaan paikkansa, jos ei käy suihkussa saunan jälkee.
Tää ravintoaineiden saantiin suhteuttaminen on niin vanha juttu. Verrataan jotain kasvihuonesalaattia ja lihaa ja saadaan tuloksesi että saadakseen saman määrän energiaa kuin on 100g lihassa pitää syödä tolkuton määrä salaattia. Kuka yllättyi? Oikeastihan normaali kasvisruokavalio on huomattavasti ilmastoystävällisempi kuin lihaa sisältävä.
Itseasiassa ap:n aloitus ei ole linjassa tutkimuksen tulosten kanssa. Siinä edelleen todetaan, että kasvisruoka on ilmastoystävällisempää ja auki jää, mitä raviteita kasvissyööjien ruokavaliosta jää puuttumaan ja se, eikö niitä voida täydentää ympäristöystävällisellä kasviruualla.
Ei kai juuri muut lihat kuin naudanliha olekaan mitenkään hirveän epäystävällisiä ilmastolle. Siipikarjan tuotanto on melko vähäpäästöistä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Itseasiassa ap:n aloitus ei ole linjassa tutkimuksen tulosten kanssa. Siinä edelleen todetaan, että kasvisruoka on ilmastoystävällisempää ja auki jää, mitä raviteita kasvissyööjien ruokavaliosta jää puuttumaan ja se, eikö niitä voida täydentää ympäristöystävällisellä kasviruualla.
Sinä kasvissyöjänä et kuitenkaan täällä elä terveenä, jos ruokaa ei kuljeteta ulkomailta tai kasvateta kasvihuoneissa. Oma on valintasi, en arvostele, mutta faktat pitää olla hallussa.
Ja sinä sekasyöjänä et koskaan syö ulkomailta kuljetettua tai kasvihuoneissa kasvatettua ruokaa?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Itseasiassa ap:n aloitus ei ole linjassa tutkimuksen tulosten kanssa. Siinä edelleen todetaan, että kasvisruoka on ilmastoystävällisempää ja auki jää, mitä raviteita kasvissyööjien ruokavaliosta jää puuttumaan ja se, eikö niitä voida täydentää ympäristöystävällisellä kasviruualla.
Sinä kasvissyöjänä et kuitenkaan täällä elä terveenä, jos ruokaa ei kuljeteta ulkomailta tai kasvateta kasvihuoneissa. Oma on valintasi, en arvostele, mutta faktat pitää olla hallussa.
No muutama fakta
a) en ole kasvissyöjä
b) jos olisin, eläisin terveellisemmin
c) kasvissyöjän ruokaa ei ole sen enempää tarvis kasvattaa kasvihuoneessa kuin lihansyöjän. Kurkut, salaatit, tomaatit tms. salaattikasviksia syövät useimmat sekasyöjät - toki myös minä.
d) Kuljetus on häviävän pieni osa ruuan hiilijalanjäljestä, mutta näitä päästöjä toki syntyy myös rehun rahntaamisesta ulkomailta, muista tuotantopanoksista puhumattakaan. Muista, että se tuontisoija syötetään pääasiassa niille eläimille.
Ole hyvä faktoista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Itseasiassa ap:n aloitus ei ole linjassa tutkimuksen tulosten kanssa. Siinä edelleen todetaan, että kasvisruoka on ilmastoystävällisempää ja auki jää, mitä raviteita kasvissyööjien ruokavaliosta jää puuttumaan ja se, eikö niitä voida täydentää ympäristöystävällisellä kasviruualla.
Sinä kasvissyöjänä et kuitenkaan täällä elä terveenä, jos ruokaa ei kuljeteta ulkomailta tai kasvateta kasvihuoneissa. Oma on valintasi, en arvostele, mutta faktat pitää olla hallussa.
Ja sinä sekasyöjänä et koskaan syö ulkomailta kuljetettua tai kasvihuoneissa kasvatettua ruokaa?
Ei ole pointti. Pärjään kotimaan ruokatuotannolla mainiosti ilman yhtään konttia ulkomailta tai kasvihuoneista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Itseasiassa ap:n aloitus ei ole linjassa tutkimuksen tulosten kanssa. Siinä edelleen todetaan, että kasvisruoka on ilmastoystävällisempää ja auki jää, mitä raviteita kasvissyööjien ruokavaliosta jää puuttumaan ja se, eikö niitä voida täydentää ympäristöystävällisellä kasviruualla.
Sinä kasvissyöjänä et kuitenkaan täällä elä terveenä, jos ruokaa ei kuljeteta ulkomailta tai kasvateta kasvihuoneissa. Oma on valintasi, en arvostele, mutta faktat pitää olla hallussa.
Kyllä naudat, siat ja broileritkin kasvavat ulkona pakkasella!
Eipä pääse lukemaan ei, mutta oletettavasti otsikon perusteella klassinen ”kasvihuonesalaatti sisältää vähän ravintoa, joten kuluttaa paljon jokaista kaloria kohden” -tutkimus. Kaikki muut tutkimukset sitten osoittavatkin, että kasvissyönti on ympäristöystävällisempää.
Ja edelleenkin, yksi kaksi kasvisruokapäivää viikossa jo auttaa kummasti. Siitä voi sitten pikku hiljaa laajentaen siirtyä vielä harvempaan lihansyöntiin. Voit paremmin, säästät rahaa ja maailmakin pelastuu. Kaikki voittavat.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Itseasiassa ap:n aloitus ei ole linjassa tutkimuksen tulosten kanssa. Siinä edelleen todetaan, että kasvisruoka on ilmastoystävällisempää ja auki jää, mitä raviteita kasvissyööjien ruokavaliosta jää puuttumaan ja se, eikö niitä voida täydentää ympäristöystävällisellä kasviruualla.
Sinä kasvissyöjänä et kuitenkaan täällä elä terveenä, jos ruokaa ei kuljeteta ulkomailta tai kasvateta kasvihuoneissa. Oma on valintasi, en arvostele, mutta faktat pitää olla hallussa.
Ja sinä sekasyöjänä et koskaan syö ulkomailta kuljetettua tai kasvihuoneissa kasvatettua ruokaa?
Ei ole pointti. Pärjään kotimaan ruokatuotannolla mainiosti ilman yhtään konttia ulkomailta tai kasvihuoneista.
Saanko kysyä mitä syöt? Marjoja, juureksia, itse kalastettua kalaa ja riistaa?
Jengillä vintti pimee. Ihminen on peto ja pedot syövät lihaa (sekä kasviksia).
Maltillinen määrä eläinkunnan tuotteita olisi varmasti ihan kestävää kuluttamista. Kyllä kotimaista luomunautaakin voi muutaman kerran vuodessa syödä ihan hyvällä omallatunnolla. Etelä-Amerikkalaisiin lihoihin en koskisi pitkällä tikullakaan.
Naudalle kuulaa sarvien väliin ja fileet pannulle!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Itseasiassa ap:n aloitus ei ole linjassa tutkimuksen tulosten kanssa. Siinä edelleen todetaan, että kasvisruoka on ilmastoystävällisempää ja auki jää, mitä raviteita kasvissyööjien ruokavaliosta jää puuttumaan ja se, eikö niitä voida täydentää ympäristöystävällisellä kasviruualla.
Sinä kasvissyöjänä et kuitenkaan täällä elä terveenä, jos ruokaa ei kuljeteta ulkomailta tai kasvateta kasvihuoneissa. Oma on valintasi, en arvostele, mutta faktat pitää olla hallussa.
Ja sinä sekasyöjänä et koskaan syö ulkomailta kuljetettua tai kasvihuoneissa kasvatettua ruokaa?
Ei ole pointti. Pärjään kotimaan ruokatuotannolla mainiosti ilman yhtään konttia ulkomailta tai kasvihuoneista.
Saanko kysyä mitä syöt? Marjoja, juureksia, itse kalastettua kalaa ja riistaa?
Meillä on itse pyydystettyä ja itse teurastettua hirveä pakkasessa. Itse pyydystettyä kalaakin löytyy. Sieniä ja marjoja on kerätty. Juureksia emme kasvata itse. Maitotuotteita on ostettava ja viljaa.
Tarkoitus ei ole kehuskella omavaraisuudella vaan painottaa kotimaan ruokatuotantoa.
Selvityksen on tilannut MTK.