Kurkku 6,50 euroa kilo
Kenellä on enää varaa syödä kotimaisia vastuullisesti ja ympäristöystvällisesti kasvatettuja vihanneksia?
Kommentit (77)
Se sähkön hinta on nyt kurkuissa ja muissa kotimaisissa elintarvikkeissa.
Joo ei täällä ole enää varaa asua, syödä eikä liikkua.
Mielestäni on ihan ymmärrettävää, että kasvihuoneissa kasvatettavien kasvisten hinta nousee kun sähkön hinta nousee.
Se mitä asialle olisi parasta tehdä on toinen juttu. Satokausiajattelua ehkä pitäisi suosia kasvihuoneviljelyn sijaan.
Kesällä tuota kannattaa syödä. Ei ole mitään järkeä kasvattaa kurkkua Suomessa talvella kasvihuoneessa kun vaatii paljon resursseja, joille olisi parempaakin käyttöä. Tuotteen hinta on kallis ja maistuukin pahalle. Tähän aikaan vuodesta kaikki kurkut ja tomaatit maistuvat pahalle. Noita ei kannata nyt todellakaan ostella. Tuossa kurkun kasvihuonekasvatuksessa ei yksinkertaisesti ole mitään järkeä. Tuollaisen luonnonvastaiset kasvatuksen ymmärtäisi, jos kyse olisi jostakin välttämättömyystuotteesta.
Talvella syödään juureksia, ne on nyt parhaimmillaan ja tosi edullisia. Kurkku kuuluu kesään.
Vierailija kirjoitti:
Kuinka ympäristötietoista se on että kurkkuja kasvatetaan pakkasella kasvihuoneessa sähkövalojen alla? Lanttu ja porkkana on talvella parempi valinta, ne on kasvatettu kesällä ja säilyy talveen.
Taas nöyrästi tyydytään syömään lanttua ja silakoita, eikä ymmärretä, että onko oikein, että kansalaisten pitää koko ajan olla tinkimässä omista elintavoistaan.
Suomen valkeiden hankien ja pakkasöiden keskellä on kallista kasvattaa vastuullisesti vihanneksia, niistä täytyy maksaa reilusti! Espanjassakin on varmaan vähän huokeampaa? Kannattaako sittenkään muuttaa sinne?
Mutta meillähän on elinkeinotukien avuin pystytetyt kasvishallit ja Kauko-Aasiasta tänne saapuneet poiminta- ja pakkausspesialistit. Syökää kurkkua!
Kurkku on kallista helmikuussa? Jo on aikoihin eletty...
Nyt kannattaa syödä appelsiineja! Nam:)
Kurkku, tomaatti, kaikki muukin on nyt kallista. Kiitos vihreät ja sen sellaiset, kiitos vihreä siirtymä. Tässä maassa nämä linjaukset tulee vielä pahasti suomalaisten omaan nilkkaan.
Jos kerran halutaan olla vihreitä niin miksi tällainen täysin turhien tuotteiden kasvihuonekasvatus ylipäätään sallitaan?
Mutta miksi suomalaisten pitäisi luopua kurkuista talvella, samaan aikan kun kiinalaiset ja intialaiset tuuttaavat estoitta hiilidioksidia taivaalle? Miten se maailma lanttua syömällä pelastuu?
Vierailija kirjoitti:
Mielestäni on ihan ymmärrettävää, että kasvihuoneissa kasvatettavien kasvisten hinta nousee kun sähkön hinta nousee.
Se mitä asialle olisi parasta tehdä on toinen juttu. Satokausiajattelua ehkä pitäisi suosia kasvihuoneviljelyn sijaan.
Totta. Ei tarvitse mennä kuin 80-luvulle niin ei ollut talvisin kotimaisia salaatteja, kurkkuja, tomaatteja eikä paprikoita yleisesti kaupan. Siihen aikaan syötiin kaalia, kiinankaalia ja porkkana ja lantturaastetta. Jos nyt välttämättä tomaattia ja kurkkua a halusi niin se oli ns. Lentotomaattia - ja kurkkua Espanjasta paljon syötiin leivän päällä myös suolakurkkuja Ja punajuuria
Pitää varmaan jostain ottaa ne närpiöläisen yrityksen kulut
Vierailija kirjoitti:
Jos kerran halutaan olla vihreitä niin miksi tällainen täysin turhien tuotteiden kasvihuonekasvatus ylipäätään sallitaan?
Tätä mutta mäkin uhmittelen paikalle Ben kurkuntuottaja itkee kun sähkölasku on nyt 60 k/kk. Toinen mistä voitaisiin vähentää onlapin turismi . Älyttömät määrät energiaa mökkien lämmitykseen ja sinne lentämisen ja muun matkustuksen päästöt loppuisi.
Tyhjänpäiväinen moottoriurheilu pitäisi lopettaa/ muuttaa sähköiseksi. Ja taas ilmastokriisin olidi kauempana. Miksi tavallisten ihmisten elämää kurjistetaan. Isketään rajoitukset ja hintaa sinne energian tuhlasmiseen tyhjän takia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mielestäni on ihan ymmärrettävää, että kasvihuoneissa kasvatettavien kasvisten hinta nousee kun sähkön hinta nousee.
Se mitä asialle olisi parasta tehdä on toinen juttu. Satokausiajattelua ehkä pitäisi suosia kasvihuoneviljelyn sijaan.
Totta. Ei tarvitse mennä kuin 80-luvulle niin ei ollut talvisin kotimaisia salaatteja, kurkkuja, tomaatteja eikä paprikoita yleisesti kaupan. Siihen aikaan syötiin kaalia, kiinankaalia ja porkkana ja lantturaastetta. Jos nyt välttämättä tomaattia ja kurkkua a halusi niin se oli ns. Lentotomaattia - ja kurkkua Espanjasta paljon syötiin leivän päällä myös suolakurkkuja Ja punajuuria
Eikä kukaan kuollut silloinkaan vitamiinien puutteeseen.
Joo. Ei kyllä kannata ostaa, etenkin kun se on lähinnä vettä. Ostan mielummin juureksia, niissä on enemmän ravintoaineita ja hintakin on halvempi.
Kuinka ympäristötietoista se on että kurkkuja kasvatetaan pakkasella kasvihuoneessa sähkövalojen alla? Lanttu ja porkkana on talvella parempi valinta, ne on kasvatettu kesällä ja säilyy talveen.