Ravintolatyöntekijöille ja siivoojille voi maksaa enemmän kuin minimin!
Eli näin varmasti saatte työntekijöitä.
Mutta kun pitää se mahdollisimman huono palkka maksaa.
Kommentit (29)
Menetkö syömään 10 e vai 15 e maksavan lounaan, jos ruoka on samanlaista? Jos valitsen halvemman, niin et halua maksaa työstä sinäkään.
Vierailija kirjoitti:
Menetkö syömään 10 e vai 15 e maksavan lounaan, jos ruoka on samanlaista? Jos valitsen halvemman, niin et halua maksaa työstä sinäkään.
Suurin osa hinnasta muodostuu yrittäjän ahneudesta. Siitä että yrittäjä haluaa enemmän ja enemmän rahaa.
Katteet on aivan järkyttävän suuret ravintola-alalla.
Yrittäjä laskekoot katetta ja enemmän rahaa työntekijöille.
Vierailija kirjoitti:
Menetkö syömään 10 e vai 15 e maksavan lounaan, jos ruoka on samanlaista? Jos valitsen halvemman, niin et halua maksaa työstä sinäkään.
Jos ei halvalla löydy, on joko otettava sen hintainen että löytyy tai oltava syömättä.
Samoin jos ei minimillä saa duunareita, on sitten oltava ilman tai maksettava enemmän.
Tuo kuulostaa aivan vääränlaiselta paikalliselta sopimiselta.
Ei yrittäjät tota tarkoittanut kun paikallista sopimista halutaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Menetkö syömään 10 e vai 15 e maksavan lounaan, jos ruoka on samanlaista? Jos valitsen halvemman, niin et halua maksaa työstä sinäkään.
Suurin osa hinnasta muodostuu yrittäjän ahneudesta. Siitä että yrittäjä haluaa enemmän ja enemmän rahaa.
Katteet on aivan järkyttävän suuret ravintola-alalla.
Yrittäjä laskekoot katetta ja enemmän rahaa työntekijöille.
Sillä katteella maksetaan palkkojen lisäksi raaka-aineet, vuokrat, verot, sähköt, investoinnit jne. eli olisiko työntekijä valmis maksamaan niistä oman osansa? Tai miksi työntekijät ovat työttöminä, miksi eivät perusta omia ravintoloita, jos kate on järkyttävän suuri. Miksi tyytyä korvauksiin, kun voi tehdä kunnolla rahaa.
Tosi kuin vesi. Ihmettelen, kun sanotaan, että kapitalismissa hinnat hakeutuvat aina kohdilleen kun kysyntä ja tarjonta kohtaa.
Että miksei sitten työntekijää haettaessa palkat nouse/työnkuva kehity paremmaksi/työstä saatava korvaus vastaa tylsää työtehtävää ja ikäviä vaatimuksia?
Kun palkka on oikea, jo alkaa tekijöitä tulla ovista ja ikkunoista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Menetkö syömään 10 e vai 15 e maksavan lounaan, jos ruoka on samanlaista? Jos valitsen halvemman, niin et halua maksaa työstä sinäkään.
Jos ei halvalla löydy, on joko otettava sen hintainen että löytyy tai oltava syömättä.
Samoin jos ei minimillä saa duunareita, on sitten oltava ilman tai maksettava enemmän.
Et kuitenkaan vastannut kysymykseen. Miksi et asiakkaana mene vain niihin ravintoloihin, joissa hinta on kohdillaan ja työntekijät saavat kunnollisen palkan? Juuri sinä mahdollistat alhaiset palkat syömällä halpoja annoksia.
Joo ravintoloissa on katteet niin järkyttävän suuret että sen vuoksi jokainen ryhtyy itse yrittäjäksi ja tahkoo rahaa. Eiku...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Menetkö syömään 10 e vai 15 e maksavan lounaan, jos ruoka on samanlaista? Jos valitsen halvemman, niin et halua maksaa työstä sinäkään.
Suurin osa hinnasta muodostuu yrittäjän ahneudesta. Siitä että yrittäjä haluaa enemmän ja enemmän rahaa.
Katteet on aivan järkyttävän suuret ravintola-alalla.
Yrittäjä laskekoot katetta ja enemmän rahaa työntekijöille.
Sillä katteella maksetaan palkkojen lisäksi raaka-aineet, vuokrat, verot, sähköt, investoinnit jne. eli olisiko työntekijä valmis maksamaan niistä oman osansa? Tai miksi työntekijät ovat työttöminä, miksi eivät perusta omia ravintoloita, jos kate on järkyttävän suuri. Miksi tyytyä korvauksiin, kun voi tehdä kunnolla rahaa.
Jos sijoittajien omistama ulkomainen firma myy pitsaansa 12€ ja yrittäjävetoinen 7-9€, niin onhan noissa katteissa nyt todella suuri ero. Turha sitä on kiistää!
Ihanan suoraviivaista takuuvarmaa av-logiikkaa jälleen :)
Näin se ravintola-ala pelastuu!
Vierailija kirjoitti:
Tosi kuin vesi. Ihmettelen, kun sanotaan, että kapitalismissa hinnat hakeutuvat aina kohdilleen kun kysyntä ja tarjonta kohtaa.
Että miksei sitten työntekijää haettaessa palkat nouse/työnkuva kehity paremmaksi/työstä saatava korvaus vastaa tylsää työtehtävää ja ikäviä vaatimuksia?
Kun palkka on oikea, jo alkaa tekijöitä tulla ovista ja ikkunoista.
Mutta tuleeko silloin enää asiakkaita?
Itse lopetin baareissa käymisen siihen kun yksi olut alkoi maksaa kymmenen kertaa enemmän kuin kaupassa
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Menetkö syömään 10 e vai 15 e maksavan lounaan, jos ruoka on samanlaista? Jos valitsen halvemman, niin et halua maksaa työstä sinäkään.
Suurin osa hinnasta muodostuu yrittäjän ahneudesta. Siitä että yrittäjä haluaa enemmän ja enemmän rahaa.
Katteet on aivan järkyttävän suuret ravintola-alalla.
Yrittäjä laskekoot katetta ja enemmän rahaa työntekijöille.
Sillä katteella maksetaan palkkojen lisäksi raaka-aineet, vuokrat, verot, sähköt, investoinnit jne. eli olisiko työntekijä valmis maksamaan niistä oman osansa? Tai miksi työntekijät ovat työttöminä, miksi eivät perusta omia ravintoloita, jos kate on järkyttävän suuri. Miksi tyytyä korvauksiin, kun voi tehdä kunnolla rahaa.
Jos sijoittajien omistama ulkomainen firma myy pitsaansa 12€ ja yrittäjävetoinen 7-9€, niin onhan noissa katteissa nyt todella suuri ero. Turha sitä on kiistää!
Toisaalta se yrittäjävetoinen saattaa unohtaa sellaiset pikkuseikat kuin verot ja sivukulut.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Menetkö syömään 10 e vai 15 e maksavan lounaan, jos ruoka on samanlaista? Jos valitsen halvemman, niin et halua maksaa työstä sinäkään.
Suurin osa hinnasta muodostuu yrittäjän ahneudesta. Siitä että yrittäjä haluaa enemmän ja enemmän rahaa.
Katteet on aivan järkyttävän suuret ravintola-alalla.
Yrittäjä laskekoot katetta ja enemmän rahaa työntekijöille.
Sillä katteella maksetaan palkkojen lisäksi raaka-aineet, vuokrat, verot, sähköt, investoinnit jne. eli olisiko työntekijä valmis maksamaan niistä oman osansa? Tai miksi työntekijät ovat työttöminä, miksi eivät perusta omia ravintoloita, jos kate on järkyttävän suuri. Miksi tyytyä korvauksiin, kun voi tehdä kunnolla rahaa.
Jos sijoittajien omistama ulkomainen firma myy pitsaansa 12€ ja yrittäjävetoinen 7-9€, niin onhan noissa katteissa nyt todella suuri ero. Turha sitä on kiistää!
Voi muru. MITÄÄN tässä onkelmassa ei ratkota katsomalla yhtä ainoaa asiaa. Mutta rankastihan sä provoiletkin ja onnistut.
Oikeasti sä tiedät kyllä että ihan jo vuokra voi pizzerialla vaihdella 1.000e / kk tai 10.000e / kk
Mulle kelpaisi kokkina esim. 14-15e/h, en vaadi 20euroa. Tärkeämpää olisi se että työolot on kunnossa. 0-sopparit, jatkuva kiire ja paine, ei taukoja, keittiöissä on tukahduttavan kuuma, työntekijöitä pompotellaan töihin ja kotiin täysin mielivaltaisesti....
Voisin palata alalle jos nää asiat ois kunnossa.
Siis jos osaamiseni yrittäjänä olen vuosikymmenen aikana hionut sille tasolle että onnistun saamaan hyvin katetta olen ahne? Rupeankin tässä jakelemaan rahaa kadunkulmassa jotta "ihmiset" ovat tyytyväisiä :-)
Aloittaja loiselle sellaisia terkkuja, että sitä palkkaa saa kyllä enemmän kun on sitä työkokemusta eli osaa tehdäkin siellä töissä jotain muutakin kuin rampata tupakalla ja nostella housuja. Tyhjästä kukaan aivot omistava ei maksa kuin sen minimin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Menetkö syömään 10 e vai 15 e maksavan lounaan, jos ruoka on samanlaista? Jos valitsen halvemman, niin et halua maksaa työstä sinäkään.
Suurin osa hinnasta muodostuu yrittäjän ahneudesta. Siitä että yrittäjä haluaa enemmän ja enemmän rahaa.
Katteet on aivan järkyttävän suuret ravintola-alalla.
Yrittäjä laskekoot katetta ja enemmän rahaa työntekijöille.
Sillä katteella maksetaan palkkojen lisäksi raaka-aineet, vuokrat, verot, sähköt, investoinnit jne. eli olisiko työntekijä valmis maksamaan niistä oman osansa? Tai miksi työntekijät ovat työttöminä, miksi eivät perusta omia ravintoloita, jos kate on järkyttävän suuri. Miksi tyytyä korvauksiin, kun voi tehdä kunnolla rahaa.
Jos sijoittajien omistama ulkomainen firma myy pitsaansa 12€ ja yrittäjävetoinen 7-9€, niin onhan noissa katteissa nyt todella suuri ero. Turha sitä on kiistää!
Tämä!
Vierailija kirjoitti:
Menetkö syömään 10 e vai 15 e maksavan lounaan, jos ruoka on samanlaista? Jos valitsen halvemman, niin et halua maksaa työstä sinäkään.
Juuri se! Kaikki haluavat saada reilua palkkaa omansa työstä, mutta toisille eivät halua maksaa. Kaikki me etsimme halvempia tuotteita/palveluita. Sen pitäisi muuttua, mutta on pitkä maa mennä, kun liikemallit ovat rakennettu halvalle työvoimalle. Nyt on paljon virolaisia palannut kotimaalle ja heti pula. Se kerro paljon. Esimerkiksi Tokmannikin, liikevoitto 100miljoonaa, mutta myyjille ei ole rahaa maksaa.
Haha, ravintola-alan minipalkkoja maksaviksi yrittäjiksi päätyvät lähinnä sellaiset sikaniskat joita ei palkata mihinkään muualle. Menkööt itse töihin niihin ravintoloihin jos kokevat, että palkka riittää elämiseen.