Mistä erityisen herkullisina pidetyistä ruoista tai juomista et pidä?
Itse en pidä nokipannukahveista. Olen tarpeeksi monet juonut eri ihmisten valmistamina ja maku on minusta jotenkin äklö enkä yleensä voi juoda kahvia kuin vähän. Kaikki aina jaksavat sitä hokea miten nokipannukahvi on parasta. Onkohan siinä ajatuksena, että ulkoilmassa nuotiolla keitettynä mikä vaan maistuu hyvältä?
Kommentit (132)
Aito kaviaari. Siian ja muikunmätiä kyllä rakastan. Toinen on tofu, jotenkin tuntuu kuin söisi muovailuvahaa
Hanhenmaksa ja kateenkorva paahdettuina on ihan herkkua!
Metsäsienten (rouskut yms) mausta pidän esim kastikkeessa mutta en voi syödä niitä paloja, vain kantarellikastike menee. Tryffeli on hyvää ja syön sitä mielelläni esim pastan päällä tai salaatissa.
Suurin osa kakuista ja jäätelöistä, Maraboun suklaa. Myös hyvin suuri osa pullista ym. on helposti tosi kuivaa känttyä, hyh! Monissa valmiina tarjottavissa tai myytävissä voileivissä on lähes aina joku täyte, mikä tökkii, tai ainakin jotain margariinia on oksettava sentin kerros.
Ja kyllä, helpompi syödä kotona tai kantaa omia eväitä mukana. Ravintoloista löytää yleensä hyvää syötävää, mutta monissa kahviloissa valitsee mielummin sen pelkän kahvin.
Vuohenjuusto, mustamakkara, oliivit.
[quote author="Vierailija" time="15.09.2014 klo 21:37"]
Läskisoossi, ei kaiketi kaipaa selityksiä.
HK: n sininen ja oikeastaan kaikki suomalaiset grillimakkarat.
[/quote]
No eik kai kukaan pidä HK:n Blöötä herkkuna?
Itselläni hummeri ja useimmat ravut, osterit, etanat, leipäjuusto ja kaikki jäätelö.
Näissä kyselyissä ärsyttää, miten joku aina inttämässä "jos et pidä, et ole vain saanut kunnollista!". Vaikka itsenikin tekisi mieli väittää, että 99 % mammoista ei ole maistanut kunnollista hanhenmaksaa eikä moni edes monipuolisesti kunnon viinejä saati samppanjaa. Tai macaroneja! Niissä on todellakin eroa. ;)
[quote author="Vierailija" time="16.09.2014 klo 10:35"]
Itselläni hummeri ja useimmat ravut, osterit, etanat, leipäjuusto ja kaikki jäätelö.
Näissä kyselyissä ärsyttää, miten joku aina inttämässä "jos et pidä, et ole vain saanut kunnollista!". Vaikka itsenikin tekisi mieli väittää, että 99 % mammoista ei ole maistanut kunnollista hanhenmaksaa eikä moni edes monipuolisesti kunnon viinejä saati samppanjaa. Tai macaroneja! Niissä on todellakin eroa. ;)
[/quote]
Samaa mieltä hanhenmaksasta, se maistuu kyllä parhaalta ihan hanhitilalla Ranskan maaseudulla syötynä:) Tietää mitä saa ja miten on tuotettu. Suomessa käytetään usein pakastettua tai säilöttyä eikä sitä voi verrata tuoreeseen
117
En pidä sushista, merelliset maut ovat liikaa (etenkin merilevä, huhheijaa..!).
En syö vuohenjuustoa, hajukin kuvottaa. Eipä silti, isot määrät juustoa ovat ällöjä muutenkin.
Sieniin en koske yliherkkyyden takia muutenkaan, mutta en ymmärrä miten itseensä myrkkyjä imevä sieni voi olla jonkun mielestä suurikin herkku..? Sama juttu eläinten munuaisissa ym.
Oliivit, suolakurkut, etikkapunajuuret, pikkelsit yms, kaikki muut juustot paitsi edam,aurinkokuivatut tomaatit,marsipaani,coctailkirsikat,suolapähkinät, snikkers vai mikä se nyt onkaan, bounty, valkosuklaa,kaikki viinit, olut, suurinosa lonkeroista ja siidereistä, ei vaan pysty...
Katkaravut, kaviaari, graavattu kala, pihvi mediumina, sampanja, viski, konjakki. Yleensä ottaen en tykkää niistä ruuista tai juomista, minkä pitäisi olla oikeaoppisesti jotenkin erityisherkkua. Yäk!
Hanhenmaksa, voi olla, että Ranskassa saisi hyvää, mutta Suomessa jätän väliin. Sinisimpukoista periaatteessa pitäisin, mutta aina syötyäni niitä olen voinut pahoin, joten ne menee vältettävien listalle. Kesäkeittoa, munuaisia ja silliä en voi sietää, tosin niitä ei mielestäni lasketa gourmetruuiksi. Oikeastaan kaikki muu (mitä olen maistanut) menee hyvin valmistettuna.
Homejuusto, vuohenjuusto, sienet, kaikki riista ja poro
Näitä en syö tai juo vapaaehtoisesti: punaviini, uuniperuna täytteellä, kaikki voikreemikakut, Carnival-keksit, piparkakut, joulutortut, hedelmäkakut, omenapiirakka, kaikki helvetin marjakiisselit, olut, makea siideri, kaikki kuvottavat makeat liköörit, kesäkeitto, kermainen lohikeitto, graavilohi, mansikat, kaurakeksit
Kyllähän ne menee, jos eteen kannetaan, mutta en ikinä laita/osta oma-aloitteisesti.
Erityisen paljon mua ihmetyttää uuniperuna, joka tuntuu olevan kaikkien ylintä herkkua. Mitä ihmettä? Se on vaan tavallista kuumempi pottu, joka on kääritty hankalasti folioon ja jota saa askarrella auki pitkään ja hartaasti, ja se täyte on aina jotain ihme savukalasmetanaa, örk. Ja täyte loppuu aina kesken :)
Mulla tulee mieleen, että aika monet noista erityisherkuista on sellaisia, joista tavallaan pitää oppia pitämään. Esimerkiksi merenelävät, oliivit, homejuustot, punaviini, viski jne. Harvat lapsesta lähtien ja kylmiltään pitää tuollaisista. Tosi monet täällä luettelee inhokkeinaan nimenomaan noita "opeteltavia" herkkuja. Voi olla siis monella kyse vain siitä että ei ole opetellut, ja eihän siihen mitään velvollisuutta toki olekaan. (Jotkut täällä luettelee inhokkeinaan jotain lenkkimakkaroita ja kiisseleitä, ehkä aloittaja ei ihan tuota osastoa tarkoittanut?)
Rucola. Yök. Hyi. Kitkerää. Pahaa. Miksi ihmeessä sitä tungetaan joka paikkaan? Jopa pitsan päälle? Miksi, voi miksi??
Se on kuin tämän aikakauden herneenversot.
Minttusuklaa. Paskimmin toimiva makuyhdistelmä ikinä.
viineri, popcorni, useimmat keksit, kaupan kakut, majoneesi, kuppikakut, joulutortut, lihapasteijat.
Kuka pitää kaupan kakkuja, lihapasteijoita tai rosollia ruokina joita yleensä pidetään erityisen herkullisina? Niistähän tässä oli kyse eikä kaikesta mahdollisesta inhokkiruuasta.
Tää nyt ei oo varsinaisesti ruoka,mutta parmankinkkua en voi sietää.En pidä myöskään kakuista.
Läskisoossi, ei kaiketi kaipaa selityksiä.
HK: n sininen ja oikeastaan kaikki suomalaiset grillimakkarat.