Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Laihduttajat, jotka syövät 2-3 tunnin välein

Vierailija
08.08.2014 |

Mitä syötte, monelta ja miten paljon ? Olen ongelmissa työruokailujeni kanssa.

Kommentit (65)

Vierailija
1/65 |
08.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="08.08.2014 klo 11:08"]

[quote author="Vierailija" time="08.08.2014 klo 11:04"]

[quote author="Vierailija" time="08.08.2014 klo 10:44"][quote author="Vierailija" time="08.08.2014 klo 10:34"]

 

Itse en laihduta, mutta olen huomannut säännöllisen ruokarytmin olevan hyväksi elimistölleni. Jos verensokeri putoaa liikaa, olen kiukkuinen ja väsynyt. Syön aamulla (7.00) kaurapuuroa marjojen kera. Puolen päivän aikaan syön kevyehkön lounaan jonka pyrin pitämään kasvispainotteisena. Iltapäivällä iskee taas nälkä, jolloin syön hedelmän+leivän/rahkaa+marjoja tms. Joskus kahvin kanssa voi ottaa jotain hyvääkin. Päivällisen syön viiden aikaan, se on päivän tukevin ateria, lautasmallin mukaisesti. Illalla ennen nukkumaanmenoa syön vielä jotain pientä, samaan tapaan kuin päivän välipalallakin. Tällä tavalla painoni ei nouse eikä laske. Painoni olen saanut laskemaan syöden raskausdiabetesruokavalion mukaisesti..

 

[/quote]

 

Tuo verensokerin laskuasia on tottumiskysymys. Kehonsa voi myös totuttaa sellaiseksi, että se oppii paremmin ottamaan varastoistaan energiaa ilman että tulee heikotusta. Totuttaminen tapahtuu syömällä harvemmin ja kestämällä siirtymävaiheen ikävät oireet. 

 

Osoitus siitä, että tuo todella toimii on, että maailmassa on paljon maita, joissa aikuiset ei yleensä koskaan syö kuin 2-3 kertaa päivässä, ilman välipaloja. Eikä niissä maissa ihmiset kärsi vähän väliä nälästä tai verensokerin heittelyyn liittyvistä oireista. Eivät kärsi, koska heidän elimistönsä on tottunut siihen että ruokaa tulee harvoin ja siinä välillä pitää verensokeria säädellä varastoidun energian avulla. Sen sijaan jos totuttaa kroppansa saamaan suun kautta "jatkuvasti" energiaa, on siirtymä varastoenergialle hidas ja tuskainen silloin kunj ei sitten joskus syökään tarpeeksi usein. 

 

Itse olen laihduttanut tosiaan onnistuneesti niin että jätin kaikki välipalat pois ja aloin syödä kolmesti päivässä, niin että aamiainen on hyvin kevyt, lounas melko kevyt ja illan aterialla mässätään kaksin käsin.

[/quote]

 

Höpöhöpö ei toiminut ainakaan mulla. Söin vuosikausia vaan kerran tai kaks päivässä, enkä edes tajunnut miten huonovointinen olin. Luulin sen olevan normaali olotila. Aloin syödä 3 tunnin välein ja kaikki verrnsokeriin liittyvät oireet katosivat. Ei enää huimausta, päänsärkyä, näköhäiriöitä, pahaa oloa, voimattomuutta tai tuskanhikeä. Oireet palaavat heti jos lipsun syömisistä.

 

Onko niin vaikea tajuta että ihmisiä on erilaisia ja kaikki ei sovi kaikille?

 

Verensokeri on yhteydessä haiman toimintaan ja mikäli haluaa haiman polttavan rasvaa, pitää sille antaa siihen työrauha. Normaalipainossa tuskin on väliä vaikka haima käyttäisi kaiken energiansa insuliinin tuottoon.

[/quote]

Haima polttaa rasvaa, öh? Miksi, et anna sille työrauhaa vaan syöt kolmen tunnin välein?

[/quote]

 

ehh, olen sanaton..

Vierailija
2/65 |
08.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten on niin vaikea ymmärtää, että ihmiset ovat erilaisia? Joillekin sopii 2-3 ateriaa päivässä ja joillekin se 5-6. Nämä ovat yleensä tottumiskysymyksiä.

Itse syön: aamupala, välipala, lounas, välipala ja päivällinen. Tämä rytmi sopii minulle :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/65 |
08.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="08.08.2014 klo 11:04"]

Höpöhöpö ei toiminut ainakaan mulla. Söin vuosikausia vaan kerran tai kaks päivässä, enkä edes tajunnut miten huonovointinen olin. Luulin sen olevan normaali olotila. Aloin syödä 3 tunnin välein ja kaikki verrnsokeriin liittyvät oireet katosivat. Ei enää huimausta, päänsärkyä, näköhäiriöitä, pahaa oloa, voimattomuutta tai tuskanhikeä. Oireet palaavat heti jos lipsun syömisistä.

[/quote]

Kerta päivässä tosiaan on monelle jo liian vähän, fyysisesti aktiiviselle yleensä kaksikin. Ei niinkään siksi että pitäisi syödä useammin, vaan koska yhdellä aterialla, tai esim. enemmän kuluttavalla kahdella, on lähes mahdotonta saada riittävästi energiaa ja ravintoaineita yhdellä aterialla. Ei sitä vaan pysty syömään sellaista satsia että söisi vaikka 2500 kcal yhden aterian säännöllisesti, ja vielä niin että siitä saisi kaikki tarvittavat ravinteet päivälle. Ja kun jatkuvasti on miinuskaloreilla ja tulee ravinnepuutoksia, toki siitä tulee kauhean huono olo.

Sinänsä en kyllä epäile sitä etteikö olisi yksittäisiä ihmisiä joille ei sovi harvoin syöminen vaikka söisi riittävästi kaloreita ja riittävän monipuolisesti. Harvinaista se kyllä ilmeisesti terveillä on, koska tosiaan monessa maassa ei välipaloja syö kuin lapset ja raskaana olevat.

Vierailija
4/65 |
08.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä syön pieniä annoksi ja usein, tässä mun päiväni:

- 06.00 rasvaton marjasmoothie ja maitokahvi

- 09.00 pari parapähkinää jos huikoo

- 11.00 lounas: esim 3dl keittoa + 1 ruisleipäsiivu ilman päällistä/iso lautasellinen sekasalaattia, rkl siemeniä, rkl oliiviöljyä - lisäksi pala n 10x10cm kalaa/lihaa (esim 2 lihapullaa)/kanaa 1/2 file . Töissä myös jälkiruokaa 1,5 dl

-14.00 maitokahvi ja 2-3 parapähkinää tai 1-2 palaa tummaa suklaata

- 17.00 kotiruokaa:  vastaava kuin lounaalla 

- iltapala jäätelöpuikko/tuutti ja maitokahvi

bmi 23,7, viikonloppuisin herkutellaan sitten enemmän kun melkein aina on ruokavieraita. Ja lauantaina pitää saada 1 Lidlin maalaiscroissant hillolla:)

Vierailija
5/65 |
08.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="08.08.2014 klo 11:06"]

[quote author="Vierailija" time="08.08.2014 klo 11:02"]

[quote author="Vierailija" time="08.08.2014 klo 10:55"]

Minä syön reilun kolmen tunnin välein, ja olen todennut tämän sopivan arkeeni hyvin.

Klo 8: jogurttia, marjoja, pähkinöitä

Klo 11.30: lounas, yleensä salaatti tai keitto

Klo 15: hedelmä, rahkaa, pähkinöitä tms.

Klo 18-20: päivällinen

Mahdollisesti vielä iltapala, riippuen päivällisen ajankohdasta ja laadusta.

[/quote]

Se on paljon miten tykkää syödä. Itse en tulisi kuin kiukkuiseksi jostain salaatti- tai keittolounaasta tai tuommoisista pienistä "närppivistä" välipaloista. Haluan syödä kunnolla vatsan täyteen kun syön. Eli mulle mieluummin näin kuten vaikka eilen:

aamu: Maitokahvi

lounas: Riisiä, Kiovan kanaa, salaatteja öljykastikkeella, leipäviipale, Pappilan hätävaraa kunnon satsi

päivällinen: Caprin salaattia, viininlehtikääryleitä, leikkeleviipaleita, oliiveja, öljyyn säilöttyjä artisokansydämiä, pari leipäviipaletta, lasi punaviiniä, jälkiruoaksi mustikoita kermavaahdolla

[/quote]

 

Näin me ollaan erilaisia:

 

Mulle tulisi pelkästä kahvista huono olo ja tappaisin jonkun ennen lounasta. Lounaan jälkeen iskisi kauhea väsymys ja taas illalla olisi nälkä. Tuollaisen illallisen jälkeen olisi ähky ja hankala nukkua ja liikkuminen ei sopisi mihinkään väliin

[/quote]

Totta on että varsinkin aamu/iltapainotteisuus vaihtelee että mikä sopii eri ihmisille. Itse olen illanvirkku ja aamun torkku, ja vaikka heräisin klo 6.30 kun pitää mennä töihin, vatsani on uneesa johonkin klo 13 asti, eikä tee mieli yhtään mitään ruokaa. Ei sitä kahviakaan tee mieli, mutta juon sitä "herätyslääkkeeksi" kupin tai pari. 

Minulla ei ole ollenkaan väsymysilmiötä raskaiden aterioiden jälkeen - ei enää. Tajusin sen vasta kommenttisi myötä, että silloin kun söin 5* päivässä, minulla OLI se, ja se on jostain tuntemattomasta syystä kadonnut. Aikoinaan muistan aina valittaneeni, että en voi syödä esilm pastaa, pizzaa tai makeaa jälkiruokaa töissä lounaalla kun alkaa nukuttaa iltapäivästä. Nykyään ei mitään ongelmaa. JOtenkin kun takana on noin 16 tunnin paasto edellisestä ateriasta, tuota ilmiötä ei tule. 

Liikkumista minusta mahtuisi moneenkin väliin, kun syön klo 13 ja klo 21. En tosin harrasta muuta liikuntaa kuin koiran ulkoilutusta. Enkä mene ähkyisenä nukkumaan, se tapahtuu vasta klo 1-3 aikoihin. Hauskaa on, että pätkäpaastomuodin myötä on tullut esille tutkimustuloksia, joiden mukaan tällainen ruokailu on ns 16/8 pätkäpaastoa (paastotaan joka päivä 16 h, syödään 8 h aikana) ja sillä on monia terveyshyötyjä. 

Vierailija
6/65 |
08.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="08.08.2014 klo 11:08"][quote author="Vierailija" time="08.08.2014 klo 11:04"]

[quote author="Vierailija" time="08.08.2014 klo 10:44"][quote author="Vierailija" time="08.08.2014 klo 10:34"]

 

Itse en laihduta, mutta olen huomannut säännöllisen ruokarytmin olevan hyväksi elimistölleni. Jos verensokeri putoaa liikaa, olen kiukkuinen ja väsynyt. Syön aamulla (7.00) kaurapuuroa marjojen kera. Puolen päivän aikaan syön kevyehkön lounaan jonka pyrin pitämään kasvispainotteisena. Iltapäivällä iskee taas nälkä, jolloin syön hedelmän+leivän/rahkaa+marjoja tms. Joskus kahvin kanssa voi ottaa jotain hyvääkin. Päivällisen syön viiden aikaan, se on päivän tukevin ateria, lautasmallin mukaisesti. Illalla ennen nukkumaanmenoa syön vielä jotain pientä, samaan tapaan kuin päivän välipalallakin. Tällä tavalla painoni ei nouse eikä laske. Painoni olen saanut laskemaan syöden raskausdiabetesruokavalion mukaisesti..

 

[/quote]

 

Tuo verensokerin laskuasia on tottumiskysymys. Kehonsa voi myös totuttaa sellaiseksi, että se oppii paremmin ottamaan varastoistaan energiaa ilman että tulee heikotusta. Totuttaminen tapahtuu syömällä harvemmin ja kestämällä siirtymävaiheen ikävät oireet. 

 

Osoitus siitä, että tuo todella toimii on, että maailmassa on paljon maita, joissa aikuiset ei yleensä koskaan syö kuin 2-3 kertaa päivässä, ilman välipaloja. Eikä niissä maissa ihmiset kärsi vähän väliä nälästä tai verensokerin heittelyyn liittyvistä oireista. Eivät kärsi, koska heidän elimistönsä on tottunut siihen että ruokaa tulee harvoin ja siinä välillä pitää verensokeria säädellä varastoidun energian avulla. Sen sijaan jos totuttaa kroppansa saamaan suun kautta "jatkuvasti" energiaa, on siirtymä varastoenergialle hidas ja tuskainen silloin kunj ei sitten joskus syökään tarpeeksi usein. 

 

Itse olen laihduttanut tosiaan onnistuneesti niin että jätin kaikki välipalat pois ja aloin syödä kolmesti päivässä, niin että aamiainen on hyvin kevyt, lounas melko kevyt ja illan aterialla mässätään kaksin käsin.

[/quote]

 

Höpöhöpö ei toiminut ainakaan mulla. Söin vuosikausia vaan kerran tai kaks päivässä, enkä edes tajunnut miten huonovointinen olin. Luulin sen olevan normaali olotila. Aloin syödä 3 tunnin välein ja kaikki verrnsokeriin liittyvät oireet katosivat. Ei enää huimausta, päänsärkyä, näköhäiriöitä, pahaa oloa, voimattomuutta tai tuskanhikeä. Oireet palaavat heti jos lipsun syömisistä.

 

Onko niin vaikea tajuta että ihmisiä on erilaisia ja kaikki ei sovi kaikille?

 

Verensokeri on yhteydessä haiman toimintaan ja mikäli haluaa haiman polttavan rasvaa, pitää sille antaa siihen työrauha. Normaalipainossa tuskin on väliä vaikka haima käyttäisi kaiken energiansa insuliinin tuottoon.

[/quote]

Haima polttaa rasvaa, öh? Miksi, et anna sille työrauhaa vaan syöt kolmen tunnin välein?

[/quote]

Haima on yhteydessä kyllä rasvanpolttoon, tutustu vaikka insuliinin tehtävään ja sen yhteyteen lihoamisessa ja laihtumisessa.

Tasainen, kohtuu vähähiilarinen syöminen ei juuri nosta verensokeria eli ei rasita haimaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/65 |
08.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen toimistotyössä. Aamupala klo 7.30, välipala klo 10 lounas klo 12, välipala klo 15, treenin jälkeen palautusjuoma noin klo 18, päivällinen 19.30 ja iltapala joskus 11 aikaan. Työpaikoilla on ihan lakisääteiset tauot, ei niissä ole ongelmaa.

Syön yleensä välipalaksi maitorahkaa/raejuustoa, hedelmän/marjoja, pähkinöitä tms. Aamu- ja iltapalaksi kaurapuuroa tai rahkaa marjoilla, lounas ja päivällinen ovat lämpimät kotiruuat. Palautusjuoma on ravintoarvoiltaan sama kuin kaupassa valmiina myytävät.

Vierailija
8/65 |
08.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä syön aamupalan töissä samalla kun availen konettani klo 8. Lounas klo 11, välipalahedelmä iltapäivällä ja sitten taas ruoka ja iltapala kotona, aikataulu riippuu harrastuksista. Iltapalaksi monesti jugurttia ja hedelmää. Viikonloppuisin menee vain yksi kunnon ateria kun tulee syötyä tukevampi aamiainen. Tänään lounaana ruokaisa salaatti.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/65 |
08.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

aamulapa kotona klo 6:30, töissä pieni välipala klo 9, lounas klo 11, pieni välipala klo 14, kotona ruoka klo 17.

Vierailija
10/65 |
08.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="08.08.2014 klo 11:23"]

[quote author="Vierailija" time="08.08.2014 klo 11:04"]

Höpöhöpö ei toiminut ainakaan mulla. Söin vuosikausia vaan kerran tai kaks päivässä, enkä edes tajunnut miten huonovointinen olin. Luulin sen olevan normaali olotila. Aloin syödä 3 tunnin välein ja kaikki verrnsokeriin liittyvät oireet katosivat. Ei enää huimausta, päänsärkyä, näköhäiriöitä, pahaa oloa, voimattomuutta tai tuskanhikeä. Oireet palaavat heti jos lipsun syömisistä.

[/quote]

Kerta päivässä tosiaan on monelle jo liian vähän, fyysisesti aktiiviselle yleensä kaksikin. Ei niinkään siksi että pitäisi syödä useammin, vaan koska yhdellä aterialla, tai esim. enemmän kuluttavalla kahdella, on lähes mahdotonta saada riittävästi energiaa ja ravintoaineita yhdellä aterialla. Ei sitä vaan pysty syömään sellaista satsia että söisi vaikka 2500 kcal yhden aterian säännöllisesti, ja vielä niin että siitä saisi kaikki tarvittavat ravinteet päivälle. Ja kun jatkuvasti on miinuskaloreilla ja tulee ravinnepuutoksia, toki siitä tulee kauhean huono olo.

Sinänsä en kyllä epäile sitä etteikö olisi yksittäisiä ihmisiä joille ei sovi harvoin syöminen vaikka söisi riittävästi kaloreita ja riittävän monipuolisesti. Harvinaista se kyllä ilmeisesti terveillä on, koska tosiaan monessa maassa ei välipaloja syö kuin lapset ja raskaana olevat.

[/quote]

Jos ja kun syö esim. pari-kolme kertaa päivässä niin on täysin mahdollista saada tarpeeksi energiaa syömättä jättiannoksia. Silloin ruoka on normaalirasvaista eikä mitään kevyttä. Joten kaloreita tulee vähällä ruokamäärällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/65 |
08.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="08.08.2014 klo 11:31"]

[quote author="Vierailija" time="08.08.2014 klo 11:06"]

[quote author="Vierailija" time="08.08.2014 klo 11:02"]

[quote author="Vierailija" time="08.08.2014 klo 10:55"]

Minä syön reilun kolmen tunnin välein, ja olen todennut tämän sopivan arkeeni hyvin.

Klo 8: jogurttia, marjoja, pähkinöitä

Klo 11.30: lounas, yleensä salaatti tai keitto

Klo 15: hedelmä, rahkaa, pähkinöitä tms.

Klo 18-20: päivällinen

Mahdollisesti vielä iltapala, riippuen päivällisen ajankohdasta ja laadusta.

[/quote]

Se on paljon miten tykkää syödä. Itse en tulisi kuin kiukkuiseksi jostain salaatti- tai keittolounaasta tai tuommoisista pienistä "närppivistä" välipaloista. Haluan syödä kunnolla vatsan täyteen kun syön. Eli mulle mieluummin näin kuten vaikka eilen:

aamu: Maitokahvi

lounas: Riisiä, Kiovan kanaa, salaatteja öljykastikkeella, leipäviipale, Pappilan hätävaraa kunnon satsi

päivällinen: Caprin salaattia, viininlehtikääryleitä, leikkeleviipaleita, oliiveja, öljyyn säilöttyjä artisokansydämiä, pari leipäviipaletta, lasi punaviiniä, jälkiruoaksi mustikoita kermavaahdolla

[/quote]

 

Näin me ollaan erilaisia:

 

Mulle tulisi pelkästä kahvista huono olo ja tappaisin jonkun ennen lounasta. Lounaan jälkeen iskisi kauhea väsymys ja taas illalla olisi nälkä. Tuollaisen illallisen jälkeen olisi ähky ja hankala nukkua ja liikkuminen ei sopisi mihinkään väliin

[/quote]

Totta on että varsinkin aamu/iltapainotteisuus vaihtelee että mikä sopii eri ihmisille. Itse olen illanvirkku ja aamun torkku, ja vaikka heräisin klo 6.30 kun pitää mennä töihin, vatsani on uneesa johonkin klo 13 asti, eikä tee mieli yhtään mitään ruokaa. Ei sitä kahviakaan tee mieli, mutta juon sitä "herätyslääkkeeksi" kupin tai pari. 

Minulla ei ole ollenkaan väsymysilmiötä raskaiden aterioiden jälkeen - ei enää. Tajusin sen vasta kommenttisi myötä, että silloin kun söin 5* päivässä, minulla OLI se, ja se on jostain tuntemattomasta syystä kadonnut. Aikoinaan muistan aina valittaneeni, että en voi syödä esilm pastaa, pizzaa tai makeaa jälkiruokaa töissä lounaalla kun alkaa nukuttaa iltapäivästä. Nykyään ei mitään ongelmaa. JOtenkin kun takana on noin 16 tunnin paasto edellisestä ateriasta, tuota ilmiötä ei tule. 

Liikkumista minusta mahtuisi moneenkin väliin, kun syön klo 13 ja klo 21. En tosin harrasta muuta liikuntaa kuin koiran ulkoilutusta. Enkä mene ähkyisenä nukkumaan, se tapahtuu vasta klo 1-3 aikoihin. Hauskaa on, että pätkäpaastomuodin myötä on tullut esille tutkimustuloksia, joiden mukaan tällainen ruokailu on ns 16/8 pätkäpaastoa (paastotaan joka päivä 16 h, syödään 8 h aikana) ja sillä on monia terveyshyötyjä. 

[/quote]

 

Raskailla painoilla treenaaminen ei onnistu kiljuvassa nälässä tai ähkyssä, koettu on. Siksipä oma rytmini on syödä 5krt/päivässä ja treenit onnistuu hienosti. Mulle tuo pari isoa ateriaa päivässä ei sovi.

Vierailija
12/65 |
08.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla on kokemusta siitä, miten isot ateriat ja liian harva syöminen tekee flegmaattiseksi ja tukkoseksi. Semmonen syöminen ei missään määrin tue aktiivisuuden lisäämistä tai liikuntaharrastuksia. En halua käyttää puolta päivää annosten sulatteluun, kun pienemmillä määrillä toimintakyky pysyy koko ajan yllä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/65 |
08.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="08.08.2014 klo 14:15"]

Mulla on kokemusta siitä, miten isot ateriat ja liian harva syöminen tekee flegmaattiseksi ja tukkoseksi. Semmonen syöminen ei missään määrin tue aktiivisuuden lisäämistä tai liikuntaharrastuksia. En halua käyttää puolta päivää annosten sulatteluun, kun pienemmillä määrillä toimintakyky pysyy koko ajan yllä.

[/quote]

Harvoin syömällä ei tarvitse syödä isoja aterioita. Ei se määrä vaan laatu.

Vierailija
14/65 |
08.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="08.08.2014 klo 14:21"]

[quote author="Vierailija" time="08.08.2014 klo 14:15"]

Mulla on kokemusta siitä, miten isot ateriat ja liian harva syöminen tekee flegmaattiseksi ja tukkoseksi. Semmonen syöminen ei missään määrin tue aktiivisuuden lisäämistä tai liikuntaharrastuksia. En halua käyttää puolta päivää annosten sulatteluun, kun pienemmillä määrillä toimintakyky pysyy koko ajan yllä.

[/quote]

Harvoin syömällä ei tarvitse syödä isoja aterioita. Ei se määrä vaan laatu.

[/quote]Ei se silti tue liikuntaa. Ja riittävästi pitää syödä, jos haluaa voida hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/65 |
08.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="08.08.2014 klo 14:23"]

[quote author="Vierailija" time="08.08.2014 klo 14:21"]

[quote author="Vierailija" time="08.08.2014 klo 14:15"]

Mulla on kokemusta siitä, miten isot ateriat ja liian harva syöminen tekee flegmaattiseksi ja tukkoseksi. Semmonen syöminen ei missään määrin tue aktiivisuuden lisäämistä tai liikuntaharrastuksia. En halua käyttää puolta päivää annosten sulatteluun, kun pienemmillä määrillä toimintakyky pysyy koko ajan yllä.

[/quote]

Harvoin syömällä ei tarvitse syödä isoja aterioita. Ei se määrä vaan laatu.

[/quote]Ei se silti tue liikuntaa. Ja riittävästi pitää syödä, jos haluaa voida hyvin.

[/quote]

Et siis ymmärtänyt. Riittävästi voi syödä, vaikka annokset eivät ole suuria. Se riippuu siitä, mitä syö. Liikkumaan pystyy aivan hyvin harvoin syömällä.

Vierailija
16/65 |
08.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="08.08.2014 klo 11:29"]

Mä syön pieniä annoksi ja usein, tässä mun päiväni:

- 06.00 rasvaton marjasmoothie ja maitokahvi

- 09.00 pari parapähkinää jos huikoo

- 11.00 lounas: esim 3dl keittoa + 1 ruisleipäsiivu ilman päällistä/iso lautasellinen sekasalaattia, rkl siemeniä, rkl oliiviöljyä - lisäksi pala n 10x10cm kalaa/lihaa (esim 2 lihapullaa)/kanaa 1/2 file . Töissä myös jälkiruokaa 1,5 dl

-14.00 maitokahvi ja 2-3 parapähkinää tai 1-2 palaa tummaa suklaata

- 17.00 kotiruokaa:  vastaava kuin lounaalla 

- iltapala jäätelöpuikko/tuutti ja maitokahvi

bmi 23,7, viikonloppuisin herkutellaan sitten enemmän kun melkein aina on ruokavieraita. Ja lauantaina pitää saada 1 Lidlin maalaiscroissant hillolla:)

[/quote]

jännä, sä syöt vähemmän kun mä ja mun bmi on 21, tuo lähes 24 ois mulle jo läski..saanko kysyä putuutesi ja painosi? jännä miten erilaisia ihmiset on :)

 

Vierailija
17/65 |
08.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="08.08.2014 klo 14:27"]

[quote author="Vierailija" time="08.08.2014 klo 14:23"]

[quote author="Vierailija" time="08.08.2014 klo 14:21"]

[quote author="Vierailija" time="08.08.2014 klo 14:15"]

Mulla on kokemusta siitä, miten isot ateriat ja liian harva syöminen tekee flegmaattiseksi ja tukkoseksi. Semmonen syöminen ei missään määrin tue aktiivisuuden lisäämistä tai liikuntaharrastuksia. En halua käyttää puolta päivää annosten sulatteluun, kun pienemmillä määrillä toimintakyky pysyy koko ajan yllä.

[/quote]

Harvoin syömällä ei tarvitse syödä isoja aterioita. Ei se määrä vaan laatu.

[/quote]Ei se silti tue liikuntaa. Ja riittävästi pitää syödä, jos haluaa voida hyvin.

[/quote]

Et siis ymmärtänyt. Riittävästi voi syödä, vaikka annokset eivät ole suuria. Se riippuu siitä, mitä syö. Liikkumaan pystyy aivan hyvin harvoin syömällä.

[/quote]Ymmärsin, mutta en ole samaa mieltä. Tee toki niinkuin itsellesi parhaaksi koet, mutta älä julista, että se kaikilla toimii. Itse olen entinen kahden aterian syöjä, joka voi nykyään paremmin koko syömistapaa muutettuaan. Ja kiloja on lähtenyt 6 kuukaudessa, mikä on sinänsä ihme, kun lähtöpainokaan ei niin paljoa ollut :)

Vierailija
18/65 |
08.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pieniä terveellisiä annoksia useesti päivässä. Verensokeri pysyy tasaisena eikä tuu yllättäen järkyttävä nälkä. Miks joidenkin on niiiin vaikee ymmärtää jutun pointti ja vängätään vaan että pari isoa ateriaa päivässä niin on hyvä! Jos syö isoja annoksia kerralla, vatsalaukku venyy ja näin ollen pieniin aterioihin totuttelu tuntuu siltä että hommasta ei tuu yhtään mitään kun on tottunut mättämään kerralla sisuksiinsa jäätävästi ruokaa

Vierailija
19/65 |
08.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="08.08.2014 klo 14:51"]

Pieniä terveellisiä annoksia useesti päivässä. Verensokeri pysyy tasaisena eikä tuu yllättäen järkyttävä nälkä. Miks joidenkin on niiiin vaikee ymmärtää jutun pointti ja vängätään vaan että pari isoa ateriaa päivässä niin on hyvä! Jos syö isoja annoksia kerralla, vatsalaukku venyy ja näin ollen pieniin aterioihin totuttelu tuntuu siltä että hommasta ei tuu yhtään mitään kun on tottunut mättämään kerralla sisuksiinsa jäätävästi ruokaa

[/quote]

Jos syö niillä parilla aterialla vain vähän hiilihydraatteja ja enemmän rasvaa, verensokeri pysyy tasaisena pitkään eikä tule sitä järkyttävää nälkää verensokerin romahdettua. Annoksen ei tarvitse olla vatsalaukkua venyttävän iso, jos siinä on tarpeeksi rasvaa. Rasvassa on enemmän kaloreita kuin hiilihydraateissa, joten pienempikin määrä riittää.

Vierailija
20/65 |
08.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="08.08.2014 klo 14:51"]

Pieniä terveellisiä annoksia useesti päivässä. Verensokeri pysyy tasaisena eikä tuu yllättäen järkyttävä nälkä. Miks joidenkin on niiiin vaikee ymmärtää jutun pointti ja vängätään vaan että pari isoa ateriaa päivässä niin on hyvä! Jos syö isoja annoksia kerralla, vatsalaukku venyy ja näin ollen pieniin aterioihin totuttelu tuntuu siltä että hommasta ei tuu yhtään mitään kun on tottunut mättämään kerralla sisuksiinsa jäätävästi ruokaa

[/quote]

Miks joidenkin on vaikea ymmärtää jutun pointti, että ruoka-annoksen ei tarvitse olla suuri, jos syö harvoin. Kyse on ruoan sisällöstä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan seitsemän seitsemän