Onko pröystäilyä, kun meillä syödään kermassa haudutettua uunilohta ja valmiiksi pestyjä varhaisperunoita
tilillä, voilla ja hienolla merisuolalla maustettuna näin arkipäivänä, heti maanantaina?
Kommentit (90)
Ei ole ja taidan napata tuosta idean mitä meillä syödään tänään koska pää on lyönyt tyhjää.
Noinhan tää elämä menee. Jotkut syö euron lenkkimakkaraa halvalla punatarra-leivällä. Toiset jotain parempaa (ja kallista).
Voi tyttöpieni, jos tuo on mielestäsi kovakin juttu jota pitää ihmetellä, niin kovin on pieni maailmasi. Monille tuo on aika peruslounas.
En haudattaisi lohta kermassa, yh. Käytän kyllä kermaa muuten.
Mutta pröystäilkää rauhassa, niin minäkin teen :)
Kuulostaa hyvältä. Meillä lapsuuden kodissa syötiin lohta vain harvoin. Esimerkiksi isän viiskymppisillä muistan olleen graavilohta tarjolla. Nykyään on varaa itselläkin syödä vaikka just uunilohta silloin tällöin.
Ei. Miksi mietit sellaista? Saattaisin olla kateellinen ja vesi kielellä, jos teillä olisi lohicevicheä heti maanantaina. Yksi lemppareistani.
Nam. Hyvä vinkki. Vois tehdä tällä viikolla. Haudutan kuitenkin ruokakermassa en kuohukermassa niin tulee kepeämpi.
On pröystäilyä, jos teillä on henkilökunta joka tekee tuon perheelle Suomessa. E-euroopassa jo keskiluokkaisella perheellä on varaa palvelusväkeen.
On pröystäilyä, jos Suomessa perheellisellä on arkena aikaa valmistaa tuollainen ateria itse. Viikonloppuna aikaa on paremmin
Itse ruoka-ainekset kun itse tekee, eikä osta palvelua, on halpoja marketeissa.
Lohi nyt ei ole edes kummoinen kala, söisit jotakin oikeaa laatukalaa. Perunoista esim. Siikli ihan ok.
Vierailija kirjoitti:
Ihan ok, mutta miksi se uunilohi pitää pilata kermalla?
Milläs muulla hauduttaisit? Eikö tule kuivaa, jos pelkkä lohifile "makaa" vuoassa?
Ap.
Vierailija kirjoitti:
Lohi nyt ei ole edes kummoinen kala, söisit jotakin oikeaa laatukalaa. Perunoista esim. Siikli ihan ok.
Lohihan on ihanaa. Mikä kala on mielestäsi laatukalaa?
eri
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ihan ok, mutta miksi se uunilohi pitää pilata kermalla?
Milläs muulla hauduttaisit? Eikö tule kuivaa, jos pelkkä lohifile "makaa" vuoassa?
Ap.
No ei,kun et pidä sitä liian kauaa uunissa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ihan ok, mutta miksi se uunilohi pitää pilata kermalla?
Milläs muulla hauduttaisit? Eikö tule kuivaa, jos pelkkä lohifile "makaa" vuoassa?
Ap.
Et taida olla kummoinen ruoan laittaja? Lohesta ei tule kuivaa, ellet pidä sitä liian pitkään uunissa.
Lohi on rasvainen kala. Siitä ei tule kuivaa, kun ei pidä liikaa uunissa ja liian kovalla lämmöllä.
Olen yleensä laittanut kylmän kastikkeen uunilohen kanssa: kermaviiliä, tilliä, sipulia ja aivan ripauksen sinappia. Kermassa hauduttaminen kuulostaa liian "tukevalta" meidän perheen makuun.
Jos et pröystäile niin se ei ole pröystäilyä. Mielestäni tuo ruoka ei kuulosta siltä että kannattaisi edes ytittää pröystäillä.
Ei nykyään mietitä tuollaisia asioita.
Kaikki tekevät kaikkea.