Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi aina joskus kuohukerma ei vatkaudu vaahdoksi millään?

Vierailija
02.04.2021 |

Syynä ei ole mikään seuraavista: kerman pilaantuneisuus, väärä säilytys, astioiden tai välineiden likaisuus tai kosteus, poikkeava huonelämpö.

Tänään oli niin, että vaahdotin kermaa 20 minuuttia ja silti jäi löysäksi velliksi. Onneksi se tulee jälkiruokaan niin ei tarvitsekaan olla sakeaa.

Kommentit (44)

Vierailija
1/44 |
02.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

aina vai joskus? päätä nyt ensin tuo.

Vierailija
2/44 |
02.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole tapahtunut mulle koskaan. Kuulostaa oudolta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/44 |
02.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa kylmentää kerma uudelleen, jos ei vaahtoudu.

Vierailija
4/44 |
02.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ootko varma ette vatkaa sitä liian kauan? Kuohukermaa vatkataan vain max. pari minuuttia, jos niinkään kauaa, muuten se menee heralle ja pilalle. Heralle meno tarkoittaa sitä että se menee nesteeksi jossa on kermaklönttejä.

Vierailija
5/44 |
02.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kuulemma onnistu ukonilmalla, omaa kokemusta ei ole, mutta noin jotkut sanovat.

Vierailija
6/44 |
02.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Matalapaine

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/44 |
02.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita siihen muutama tippa sitruunamehua tai muuta hapanta, kyllä vaahtoutuu. Laktoosittomat ovat hankalia vatkattavia, tavan kerma kyllä tulee helposti vaahdoksi.

Vierailija
8/44 |
02.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitää olla tarpeeksi kylmää. Laita vaikka hetkeksi pakastimeen ennen vatkaamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/44 |
02.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hapansilakkaa kun laittaa kunnon klöntin, niin johan alkaa vatkautua ihan itsestään.

Vierailija
10/44 |
02.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ilmanpaine vaikuttaa. Ukkosella ei vatkaannu kunnolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/44 |
02.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laktoositonta en saanut kiinteytymään.

Vierailija
12/44 |
02.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen joskus tehnyt reklamaation, kun ostin kaksi purkkia vispikermaa pikku kakkuun vieraiden tuloa varten ja kerma ei kertakaikkiaan vaahtoutunut ollenkaan. Vastauksena oli, että joskus ns. valmistuserän viimeiset linjastolta tulevat viimeiset kermat voivat olla ns. laihempaa tavaraa ja sisältää vähemmän rasvaa joten sen takia ei vaahtoudu. Sain paluupostissa lahjakortin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/44 |
03.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Laita siihen muutama tippa sitruunamehua tai muuta hapanta, kyllä vaahtoutuu. Laktoosittomat ovat hankalia vatkattavia, tavan kerma kyllä tulee helposti vaahdoksi.

Laktoosittomissa valion kerma vain vaahtoutuu hyvin. Muut jää velliksi.

Vierailija
14/44 |
03.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruuanlaittoon käytän Pirkka-kermaa, mutta paras, kuohkea vaahto tulee luomukermasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/44 |
03.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulle kävi eilen sama, vispi ei vaahtoutunut yhtään. Mies sanoi että koska purkkiin jäi aineita vielä pohjalle, what.... Jotain vaahtoutumisaineita?

Vierailija
16/44 |
03.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen huomannut että pirkka kerma ei meinaa vaahtoutua millään, tai vaahtoutuu reilu 20 minuutin vatkaamisella.

Useamman kerran testannut, ettei ole mikään yhden purkin toteamus.

Käytän nykyään vain maitokolmion kuohukermaa, vaahtoutuu parissa minuutissa ja on huomattavasti edullisempaa kuin valion kerma.

Vierailija
17/44 |
03.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valiolla on aina laatutuotteet.  Koskaan ei ole tarvinnut pettyä, kun ostaa sen firman tuotteita.

Ja kyllä vaahtoutuu hyvin myös Valion laktoositon.

Vierailija
18/44 |
03.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Olen huomannut että pirkka kerma ei meinaa vaahtoutua millään, tai vaahtoutuu reilu 20 minuutin vatkaamisella.

Useamman kerran testannut, ettei ole mikään yhden purkin toteamus.

Käytän nykyään vain maitokolmion kuohukermaa, vaahtoutuu parissa minuutissa ja on huomattavasti edullisempaa kuin valion kerma.

Pirkka ei nyt vaahtoudu tosiaan. Olen huomannut saman. Pitäisi valmistajaan ottaa yhteys on vaan niin paljon muutakin ja mietin ehkä olen vain ostanut yksittäisiä virheellisiä purkkeja. En halua ilmoitella turhia.

Vierailija
19/44 |
03.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

HUOM : Jos haluaa napakkaa kermavaahtoa, pitää olla VISPIKERMAA !

Täytekakkujen kuorrutuksiin vain VISPIKERMAA.

Vierailija
20/44 |
03.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Valiolla on aina laatutuotteet.  Koskaan ei ole tarvinnut pettyä, kun ostaa sen firman tuotteita.

Ja kyllä vaahtoutuu hyvin myös Valion laktoositon.

No ei ole. Eikö niiden kermassa ole karrageeniakin.

Samalla vastaan Ap kysymykseenkin, että sakeuttamisaine karrageeni pilaa kerman (ja suolistosi).

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän neljä yhdeksän