jos maksalaatikon viimeiseksi käyttöpäiväksi on merkitty 12.3. niin voiko sen syödä vielä 15.3.?
jos maksalaatikon viimeiseksi käyttöpäiväksi on merkitty 12.3. niin voiko sen syödä vielä 15.3.?
Kommentit (33)
Jos ei näy homepilkkuja, eikä haise ja maistu pahalle, niin syö pois.
Söisin. On niissä varmuus varaa pari kolme päivää kaikissa.
Tietenkin voi, eri asia mitä siitä seuraa.
Todennäköisimmin ongelmat, jos niitä tulee, jää lieviksi tai melko lieviksi. Sitä ei tietenkään suositella, mutta kun kerran tätä kysyt, tuskin välität suosituksista. Kokeilemalla selviää.
Täytyy vain ihmetellä, miten ihmiskunta on enää elossa ja voi paksummin kun koskaan, kun miettii millaisissa oloissa vaikka keskiajalla ruokia säilyteltiin ja oliko silloin monellakaan varaa olla kovin nirso.
Mä laittaisin pakastimeen odottamaan.
Vierailija kirjoitti:
Tietenkin voi, eri asia mitä siitä seuraa.
Todennäköisimmin ongelmat, jos niitä tulee, jää lieviksi tai melko lieviksi. Sitä ei tietenkään suositella, mutta kun kerran tätä kysyt, tuskin välität suosituksista. Kokeilemalla selviää.
Perusteellinen kuumennus paistinpannulla poistaa sen vähäisenkin riskin että jotain olisi.
Vierailija kirjoitti:
Täytyy vain ihmetellä, miten ihmiskunta on enää elossa ja voi paksummin kun koskaan, kun miettii millaisissa oloissa vaikka keskiajalla ruokia säilyteltiin ja oliko silloin monellakaan varaa olla kovin nirso.
No millaisissa säilytettiin, ei ollut jääkaappia vai?!
Ei voi. Ei se viimeinen käyttöpäivä ihan huvikseen siinä ole. Parasta ennen on taas asia erikseen. Haistamalla tai maistamalla ei voi havaita ruokamyrkytystä aiheuttavia mikrobeja.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tietenkin voi, eri asia mitä siitä seuraa.
Todennäköisimmin ongelmat, jos niitä tulee, jää lieviksi tai melko lieviksi. Sitä ei tietenkään suositella, mutta kun kerran tätä kysyt, tuskin välität suosituksista. Kokeilemalla selviää.
Perusteellinen kuumennus paistinpannulla poistaa sen vähäisenkin riskin että jotain olisi.
Harhaluulo. Ei tee pilaantuneesta ruoasta syömäkelpoista.
Huvipuistohullu kirjoitti:
Mä laittaisin pakastimeen odottamaan.
Raikastumaan...?
Vierailija kirjoitti:
Täytyy vain ihmetellä, miten ihmiskunta on enää elossa ja voi paksummin kun koskaan, kun miettii millaisissa oloissa vaikka keskiajalla ruokia säilyteltiin ja oliko silloin monellakaan varaa olla kovin nirso.
Kyllähän ruokamyrkytyksiin kuoltiin, tai saatiin loisia yms. Vastustuskykykin oli jatkuvan altistuksen takia kovempi. Ei siis suurikaan ihme, tuo mitä ihmettelet.
Voihan sen syödä vaikka juhannuksena. Makuasioista kun ei voi kiistellä.
Kyllä mä söisin jos ei haise tai maistu kummalliselta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tietenkin voi, eri asia mitä siitä seuraa.
Todennäköisimmin ongelmat, jos niitä tulee, jää lieviksi tai melko lieviksi. Sitä ei tietenkään suositella, mutta kun kerran tätä kysyt, tuskin välität suosituksista. Kokeilemalla selviää.
Perusteellinen kuumennus paistinpannulla poistaa sen vähäisenkin riskin että jotain olisi.
Mikrobien tuottamat toksiinit eivät tuhoudu kuumennettaessa.
Tottakai voi, jos se on säilytetty koko ajan ohjeiden mukaisesti eikä haise tai maistu omituiselle. Empiirisen tutkimukseni mukaan mikään ruokalaji ei mene pilalla viimeisenä käyttöpäivänään kello 24.00, vaan on useimmiten täysin nautittavaa vielä viidenkin päivän jälkeen.
Onko maksalaatikko niin arvokas ruoka, että sen takia kannattaa riskeerata terveytensä?
Puoliksi pilaantunutta maksaa, yöhh.
Jos siinä näkyy hometta tai se haisee oudolta, heitä roskiin.
Itsellä on pari kertaa tullut vastaan homeinen maksalaatikko, vaikka vkp:sta oli vain vuorokausi.
Voi, jos se maistuu hyvälle