Mutkat suoraksi ruoanlaitossa -vinkkejä? Mikä on paras arkea helpottava kokkausvinkkisi?
Pidin ennen esimerkiksi makaronilaatikkoa suuritöisenä kunnes aloin lisäämään makaronit suoraan pussista keittämättä, lisäsin vain vähän nestettä ja kypsennysaikaa. Tulee jopa parempaa kuin ennen, kun ei ole vaaraa muussiksi menneistä makaroneista. Arkiruoka muuttui myös vielä astetta helpommaksi.
Mitä muita mutkat suoraksi -vinkkejä teiltä löytyy arjen (tai miksei juhlankin) kokkauksiin?
Kommentit (86)
Muusia tehdessä ei tarvi erikseen kuumentaa maitoa, sen voi kaataa samaan kattilaan perunoiden kanssa.
Tämä ei ole kokkausvinkki, mutta yksinasuvaa on helpottanut kovasti tapa ostaa viipaleleipää tai viipaloida se itse ja laittaa leipä sitten pakastimeen. Otan sieltä paahtimen kautta aina vain sen verran, kun tarvitsen. Hävikki on käytännössä nolla ja saan aina tuoretta leipää.
Peltiruuat: kasviksia pellille ja kanankoivet
Etanoita ei kannata valmistaa keittämällä niitä ensin valkoviinissä, vaikka jotkut ohjeet sitä suosittelevatkin. Niistä ei tule yhtään sen parempia kuin silloin kun ne laittaa huuhdeltuina suoraan pannuun ja tykötarpeiden kanssa uuniin.
Tuore kala on helppo ja nopea laitettava . Uuniin vaan - kypsyy nopeasti , ja ne aikaisemmin uuniin laitetut kasvikset lisäkkeeksi. Ei kattiloita eikä kippoja pestävänä.
Nuudelit voi murentaa isohkoina paloina suoraan wokkipannuun esim. kasvisten ja kanan sekaan noodeliwokkia varten. Niitä ei tarvitse erikseen keittää, kunhan kasvis-kanaseoksessa on riittävästi nestettä (imevät sitä ja "kuivattavat" ruokaa). Pehmenevät hetkessä. Säästyy tiskaamiselta kun tekee ruoan yhdessä astiassa.
Vierailija kirjoitti:
Karjalanpaistin lihoja ei ole pakko ruskistaa pannulla. Huuhtelen ja kuivaan lihat ja laitan ne lihaliemeen lisukkeineen ja sitten vaan suoraan uuniin. Kun ruokaa paistaa sen 5-6 tuntia, niin liha on juuri niin täydellistä kuin se voi olla.
Ei ole pakko, mutta ruskistaminen tuo lihaan lisää makua.
Pitääkö joku makaronilaatikkoa isotöisenä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Karjalanpaistin lihoja ei ole pakko ruskistaa pannulla. Huuhtelen ja kuivaan lihat ja laitan ne lihaliemeen lisukkeineen ja sitten vaan suoraan uuniin. Kun ruokaa paistaa sen 5-6 tuntia, niin liha on juuri niin täydellistä kuin se voi olla.
Ei ole pakko, mutta ruskistaminen tuo lihaan lisää makua.
Ei tuo.
Kiertävä ruokalista on helpottanut ruoanlaittoa huomattavasti. Lista joustaa tarvittaessa, mutta on ihanaa, kun siitä voi katsoa seuraavien päivien ruokalajit ennen kauppaan menoa.
Tekee ison kasan ruokaa kerran viikossa. Viime sunnuntaina tein luokkaa 20 litraa kaalikeittoa ja sitä olen tässä kohta viikon imeskellyt, ensi viikolle teen ehkä pari - kolme eri ruokaa, saa nähdä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Karjalanpaistin lihoja ei ole pakko ruskistaa pannulla. Huuhtelen ja kuivaan lihat ja laitan ne lihaliemeen lisukkeineen ja sitten vaan suoraan uuniin. Kun ruokaa paistaa sen 5-6 tuntia, niin liha on juuri niin täydellistä kuin se voi olla.
Ei ole pakko, mutta ruskistaminen tuo lihaan lisää makua.
En ole tuo ensimmäinen komentoija, mutta itse en koskaan ruskista erikseen pannulla karjalanpaistilihoja. (Enkä kyllä käytä mitään valmiita lihaliemiäkään / kuutioitakaan. Se olisi mielestäni vähän hullua, koska lihaliemihän tulee siinä paistaessa.) Laitan vain aluksi uunin kuumemmalle ja nestettä vain vähän. Kun ovat uunissa paahtuneet hetken (n. 15-20 min), niin lisään sitten nestettä ja annan hautua sen useamman tunnin. Lihaan tulee "ruskistunutta" makua ilman erikseen paistamista.
Pakastetut sipulikuutiot nopeuttavat todella monen ruuan tekemistä.
Tämä on meidän uusin suosikki: LAAKEAAN UUNIVUOKAAN :pussi savusuikalekinkkua, herkkusieniä viipaleina purkista, valutettuna, se iso koko, suolaa, sekotellaan ja emmental-juustoraastetta pussi tasotellaan päälle, paistetaan kuumassa uunissa jotta juusto sulaa muttei tummu liikaa. Jos ei sienistä tykkää niin voi laittaa vaikka kanalastuja valmiita nekin tai kebablihaa. Tän kanssa vihersalaattia pussista tai vaikka perunasalaattia, molemmat löytyy valmiina. SUOSITTELEN. Ja juustona voi käyttää vaikka koskenlaskijaa tai muuta mikä sulaa hyvin, ei kevyt juustoja siis.
Vierailija kirjoitti:
Karjalanpaistin lihoja ei ole pakko ruskistaa pannulla. Huuhtelen ja kuivaan lihat ja laitan ne lihaliemeen lisukkeineen ja sitten vaan suoraan uuniin. Kun ruokaa paistaa sen 5-6 tuntia, niin liha on juuri niin täydellistä kuin se voi olla.
Lihalientä siihen ei saa eikä tarvitse laittaa. Laita kuumaa vettä niin tulee kirkas liemi.
Vierailija kirjoitti:
Karjalanpaistin lihoja ei ole pakko ruskistaa pannulla. Huuhtelen ja kuivaan lihat ja laitan ne lihaliemeen lisukkeineen ja sitten vaan suoraan uuniin. Kun ruokaa paistaa sen 5-6 tuntia, niin liha on juuri niin täydellistä kuin se voi olla.
Minä en edes huuhtele enkä kuivaa niitä lihoja. Enkä lihalientä laita, vaan lihat pataan, vettä, suolaa, pippuria, pari laakerinlehteä, ja joskus vähän persiljaakin joukkoon. Kansi päälle ja yöksi 100 asteiseen uuniin. Aamulla on herkku valmiina.
Nakit voi todellakin keittää samassa vedessä makaronien ja perunoiden kanssa. Tätä salaista kikkaa eivät naistenlehdet kerro.
Karjalanpaistin lihoja ei ole pakko ruskistaa pannulla. Huuhtelen ja kuivaan lihat ja laitan ne lihaliemeen lisukkeineen ja sitten vaan suoraan uuniin. Kun ruokaa paistaa sen 5-6 tuntia, niin liha on juuri niin täydellistä kuin se voi olla.