Voiko kaurakermaa laittaa uuniruokaan vai onko se enemmän kastikkeita varten?
Kommentit (7)
Kauralla maustettua rypsiöljyemulgointiainehappamuudensäätöainesakeuttamisaine
vesiseosta eli ns. kaura"kermaa" voi käyttää happamissa ruoissa, mutta on tärkeää huomioida, että osa valmisteista saattaa juoksettua kuumassa ja happamassa. Tämä on erityisesti huomioitava, kun kaurakasvisrasvasvasekoitetta lisätään kuumaan ja happamaan ruokaan, kuten sitruunalla maustettuun keittoon.
Voi siitä ehdollisella tuomiolla selvitä, jos on hyvä asianajaja.
Itse laitan kiusauksiin kaurakermaa.
Tämä on maailman helpoin makaronilaatikko, sillä kaikki ainekset vain sekoitetaan vuokaan mitään etukäteen keittämättä tai paistamatta. Resepti on alunperin Inna Somersalon ja Elina Kauppilan kirjasta Makumetkuja murusille, joka on erityisesti lapsiperheille suunnattu keittokirja. Resepti onkin ollut erityisesti lapsiperheiden suosiossa reippaalla ketsuppitöräyksellä koristeltuna. Reseptiä voi tietysti muokata itselle mieluisaksi eli siihen voi lisätä oman maun mukaan reilusti mausteita, sipulia, valkosipulia tai vaikka kesäkurpitsa- tai porkkanaraastetta.
Maailman helpoin makaronilaatikko
vuoan voiteluun 1 rkl rypsiöljyä tai margariinia
400 g (tummia) makaroneja
2 dl soijarouhetta
4 dl kaura- tai soijakermaa
8 dl vettä
1 rkl kasvisliemijauhetta tai 1 kasvisliemikuutio murennettuna
1 rkl paprikajauhetta
1 rkl kuivattua oreganoa
1 tl jauhettua mustapippuria
Voitele uunivuoka. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Mittaa ainekset vuokaan ja sekoita. Makaroneja ei siis tarvitse keittää. Paista laatikkoa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Käytä soijarouheen tilalla Hernis-safkarouhetta, herneproteiinirouhetta tai härkäpapu- tai hernerouhetta ja soijakerman tilalla kaurakermaa. Soijakastikkeen voi vaihtaa suolaan, jota laitetaan maun mukaan.
Voi laittaa.