Miksi suomalaisten pitäis aina vaan vähentää suolan käyttöä, mutta esimerkiksi kreikkalaiset voi syödä suolaista fetaa ja oliiveja ihan hyvällä omallatunnolla?
Tai italialaisillekaan se suolan käyttö ei ole epäterveellistä, voidaan syödä suolaisia juustoja ja ilmakuivattua kinkkua. Suomalaisten vaan pitää suolaa vähentää.
Miksi?
Kommentit (131)
No johan se on monta kertaaa nähty että THL ei ole terveyden asialla ja suomalaiset ruokasuositukset vain sairastuttaa ihmiset.
En nyt ymmärrä ollenkaan tätä aloitusta. Kukaan ei pakota sua vähentämään mitään. Voit ihan itse päättää, noudatatko suositusta vai et. Jos haluat, niin voit yrittää etsiä tilastoja, syövätkö kreikkalaiset suolaa yli suositusten ja jos syövät, millaiset terveysvaikutukset sillä on. Oletan, että osaat kreikkaa, koska tunnut tietävän, mitä kreikkalaisessa yhteiskunnassa puhutaan.
Koska suomalaiset on typeriä auktoriteettiuskovia. Omien aivojen käyttö on minimaalista.
Suositukset tulevat maan sisältä, eikä niitä määrää yksi henkilö maakohtaisesti. Italiassa ei ole mikään kehuttava terveydenhuolto tai kansanterveys, johan sen viime vuoden kevätkin näytti.
Vierailija kirjoitti:
En nyt ymmärrä ollenkaan tätä aloitusta. Kukaan ei pakota sua vähentämään mitään. Voit ihan itse päättää, noudatatko suositusta vai et. Jos haluat, niin voit yrittää etsiä tilastoja, syövätkö kreikkalaiset suolaa yli suositusten ja jos syövät, millaiset terveysvaikutukset sillä on. Oletan, että osaat kreikkaa, koska tunnut tietävän, mitä kreikkalaisessa yhteiskunnassa puhutaan.
Ei pakota ei, tietenkään mutta miksi Suomen ruokasuositukset on mitä on?
Se tasapainottuu kun kreikkalaiset juo makeita viinejä paljon ja syö taateleita.
Kyllä hiilarit liikaa syötynä sairastuttaa. Peruna, pasta, sokeri, leipä, pulla, karkki
Joopa joo, mutta kun ne siellä lotraavat sitä oliiviöljyä. Sehän se parantaa kaikki taudit syövästä tippuriin.
Perinteisessä Välimeren ruokavaliossa ei suolaa tullut noista suolaisista jutuista huolimatta kokonaisuudessaan kovin paljoa, kun niin suuri osa ruoasta oli erilaisia kasviksia ja leipääkään ei ole vedetty suomalaisten suositusten mukaan vaan ehkä pala lounaallla ja pala päivällisellä. Nykyään tiietysti tilanne on varmaan eri kun Välimeren maissakin syödään paljon eineksiä yms.
Varmaan samasta syystä kuin suomalaisten tulee juoda maitoa tai muutoin tulee osteoporoosi.
Tosiasiassa tilastojen valossa suomalaiset juovat maitoa eniten maailmassa eikä osteoporoosia ole sen vähempää kuin muualla, itse asiassa päinvastoin.
Litkitään viiniä tai ozoa päivittäin = krapula, nestehukka -> juodaan paljon vettä = suolat epätasapainossa -> syödään fetaa ja oliiveja. Solve'd.
Minkälaiset Kreikan ja Italian viralliset ravitsemussuositukset on? Itse olen tutustunut lähinnä vain Pohjoismaiden neuvoihin, mutta onko sulla ap linkkejä englanninkielisiin sivuihin heidän osaltaan?
Laitatko nyt ap tiivistyksen jossa italialaisista ja kreikkalaisista ravitsemussuosituksista, joissa sanotaan, että suolaa saa käyttää miten paljon tahansa?
Nämä nostot on aina huvittavia, että otetaan jonkin maan klisee elintarvike ja ruvetaan ihmettelemään, miksi ne voi syödä tätä. Ihan samalla tavalla me täällä Suomessa voidaan syödä fetaa, oliiveja ja ilmakuivattua kinkkua.
Luonnollisesti syöty määrä vaikuttaa siihen, onko se terveellistä.
Vierailija kirjoitti:
Koska geeniperimä
Niin? Lauseesi on vajavainen.
Koska geeniperimä mitä?
Vierailija kirjoitti:
Kyllä hiilarit liikaa syötynä sairastuttaa. Peruna, pasta, sokeri, leipä, pulla, karkki
Perinteinen Välimeren ruokavalio vaan on tutkitusti terveellinen, vaikka siellä ei ole koskaan hiilareita vältelty, ja ne on yleensä syöty "valkoisena" laatuna.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En nyt ymmärrä ollenkaan tätä aloitusta. Kukaan ei pakota sua vähentämään mitään. Voit ihan itse päättää, noudatatko suositusta vai et. Jos haluat, niin voit yrittää etsiä tilastoja, syövätkö kreikkalaiset suolaa yli suositusten ja jos syövät, millaiset terveysvaikutukset sillä on. Oletan, että osaat kreikkaa, koska tunnut tietävän, mitä kreikkalaisessa yhteiskunnassa puhutaan.
Ei pakota ei, tietenkään mutta miksi Suomen ruokasuositukset on mitä on?
Ihan nyt selvyyden vuoksi: jos vertaat suomalaisia ruokasuosituksia kreikkalaisiin, niin onko aulla nyt tietoa siitä, millaiset ne kreikkalaiset suositukset ovat? Vai siiis haluaisitko, että Suomesta käsin neuvottaisiin myös kreikkalaisia? Vai mitä tämä kreikkalaisiin vertaaminen tässä tarkoittaa?
Suomen suositukset perustuvat tieteellisiin tutkimuksiin. Suola nostaa verenpainetta. En tiedä, mitä Kreikassa suositellaan suolan määrästä, voihan suositus olla siellä korkeampi, kun siellä on kuumempi. Sä ilmeisesti olet hyvin perillä Kreikan asioista, joten valaise toki.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä hiilarit liikaa syötynä sairastuttaa. Peruna, pasta, sokeri, leipä, pulla, karkki
Niin, no vesikin liikaaa juotuna tapaa. Oliko se nyt about 5 litraa kerralla.
Minä olen pyrkinyt vähentämään suolan käyttöä, niin kuin suositellaan. Ai miksi? No siksi, että liika suolan syöminen nostaa verenpainetta ja minulla on jo entuudestaan verenpainelääkitys korkeaan verenpaineeseen. Toiveissa olisi, että ehkä joskus voisin jopa lopettaa lääkityksen, sikäli mikäli paineet normalisoituu.
No kun ne ovat parempia ihmisiä, kuin me suomalaiset, jotka emme osaa käyttää alkoholia ja juomme kahvimme väärin.