Mitä pastakastiketta tekisin?
Tarkoituksena kokata perheelle viikonloppuna. Joukossa on yksi kasvissyöjä, mietin että joku perus tomaattikastike voisi olla ihan hyvä. Ideoita ja reseptejä? Teen pastan (tagliatelle-tyylisen) itse alusta alkaen, joten pasta on tässä pääroolissa, ei niinkään kastike.
Kommentit (23)
Avocadopasta on muuten hyvä, mutta veljeni on avokadoille allerginen. Kiitos kyllä ehdotuksessta!
Vierailija kirjoitti:
Avocadopasta on muuten hyvä, mutta veljeni on avokadoille allerginen. Kiitos kyllä ehdotuksessta!
Mascarpone-tomaattipastakastike:
Eli pannulle öljyä, tomaattipyrettä noin 2 rkl ,hienoksi silputtua sipulia,2 valkosipulinkynttä puristettuna.
Kuullota sipulit, lisää vasta lopuksi valkosipuli. 2 prk mutti tomaattimurskaa, 1 prk mascarpone tuorejuustoa, mustapippuria, basilikanlehtiä noin kourallinen.
Hauduttele miedolla lämmöllä,mausta suolalla ja mustapippurilla.
Valmiin annoksen päälle parmesaaniraastetta. Kylkeen kirsikkatomaatteja,mozzarellapalloja,(jotka pyöritetty kevyesti pestokastikkeessa ) + basilikanlehtiä
Arrabbiata, ja ostat palan laadukasta parmesaania, siitä raaste päälle.
Jos pasta on oikein hyvää, riittää laadukas oliiviöljy, mustapippuri ja laadukas parmesaaniraaste.
Vegaanin kutsu katoaa Postissa ja muut saavat syötäväkseen punaviinillä höystettyä ragua.
Vierailija kirjoitti:
Jos pasta on oikein hyvää, riittää laadukas oliiviöljy, mustapippuri ja laadukas parmesaaniraaste.
ITUHIPPI ei voi syödä juustoa...
Tee se cacio e pepe. Siinä pasta on pääosassa, ja lopputulos on yksinkertaisuudessaan hämmästyttävän hyvä! Kun kerran pastan teet itse, niin sanoisin, että valinta pitäisi olla nyt ilmiselvä: cacio e pepe. Olen syönyt tuota Roomassa lihapullien kera. Kasvissyöjälle voit valmistaa kylkeen vaikka munakoisoa.
Pilko 2 sipulia ja raasta porkkana, öljyä kattilaan ja paista 3/6 lämmöllä kannen kanssa puolisen tuntia välillä sekoittaen. Makeuttavat näin kastiketta.
Laita kattilaan kynsi pari valkosipulia ja paista hetki. Ei pakko laittaa.
Laita sekaan 1.5kg tomaattisosetta ja pyreepurkki, lisäksi pari mustapippuria ja n.10maustepippuria. Anna muhia puolisen tuntia. Voi lisätä timjamia jos tykkää.
Heitä sekaan jauheliha tai paista se ensin.
Anna muhia 15-30 min. Mausta yrteillä (esim. basilika, oregano) ja paprikalla.
Vierailija kirjoitti:
Pilko 2 sipulia ja raasta porkkana, öljyä kattilaan ja paista 3/6 lämmöllä kannen kanssa puolisen tuntia välillä sekoittaen. Makeuttavat näin kastiketta.
Laita kattilaan kynsi pari valkosipulia ja paista hetki. Ei pakko laittaa.
Laita sekaan 1.5kg tomaattisosetta ja pyreepurkki, lisäksi pari mustapippuria ja n.10maustepippuria. Anna muhia puolisen tuntia. Voi lisätä timjamia jos tykkää.
Heitä sekaan jauheliha tai paista se ensin.
Anna muhia 15-30 min. Mausta yrteillä (esim. basilika, oregano) ja paprikalla.
Kasvissyöjä muhisi tässä varmaan innoissaan. Et taida olla kovin fiksu.
Vierailija kirjoitti:
Jos pasta on oikein hyvää, riittää laadukas oliiviöljy, mustapippuri ja laadukas parmesaaniraaste.
No ois aika outoa tarjota vieraille pastaa pippurin kanssa.
Jos jokin tällainen ruoka on, niin ainakin sitten kaikkea muuta, hyvä salaatti ja vaikka lihapullia lisäksi.
Vierailija kirjoitti:
Vegaanin kutsu katoaa Postissa ja muut saavat syötäväkseen punaviinillä höystettyä ragua.
Ei ole vegaani, vaan kasvissyöjä, hyvin rakas sellainen. Ei me muutkaan mitään lihafaneja olla, eli kasvisruoka ei ole mikään ongelma :)
Arrabbiata tai cacio e pepe taitaa mennä jatkoon, kiitos ehdotuksista!
- AP
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pilko 2 sipulia ja raasta porkkana, öljyä kattilaan ja paista 3/6 lämmöllä kannen kanssa puolisen tuntia välillä sekoittaen. Makeuttavat näin kastiketta.
Laita kattilaan kynsi pari valkosipulia ja paista hetki. Ei pakko laittaa.
Laita sekaan 1.5kg tomaattisosetta ja pyreepurkki, lisäksi pari mustapippuria ja n.10maustepippuria. Anna muhia puolisen tuntia. Voi lisätä timjamia jos tykkää.
Heitä sekaan jauheliha tai paista se ensin.
Anna muhia 15-30 min. Mausta yrteillä (esim. basilika, oregano) ja paprikalla.Kasvissyöjä muhisi tässä varmaan innoissaan. Et taida olla kovin fiksu.
Tuosta on helppo ottaa sivuun pelkkää kastiketta ja keittää sen erikseen pienemmässä kattilassa. Oliko tässä nyt siis oletuksena, että kasvissyöjä suuttuu jos muut syövät lihaa?
No entä avokadopasta, tai uunifetapasta? Tai gnocchi sorrenton tyyliin.