Saako sushista helposti lapamadon tms?
Kommentit (18)
Joo, kaikilla japanilaisilla on se. Siksi ne on niin pieniä.
Kaupan sushista ei saa, siihen käytetään vain kalalajeja joissa lapamatoa ei esiinny. Tietysti jos innostut tekemään itse kotona raa'asta järvikalasta vaikka haukinigirejä niin asia on ihan toinen.
Saa. Sen takia japanialaiset juovat aina riisiviinaa sushin kanssa. se tappaa vatsalaukkuun ehtineet toukat.
Meressä kasvaneesta kalasta et saa. Järvestä pyydetystä on minimaalinen riski saada loinen (tai jokin tauti). Mutta todellakin minimaalinen: Suomessa vuosittain 20-40 tapausta. Ja lekuriltahan saa sitten pillerit, eli "no worries". :)
Dippaatvsen kalan siihen soijaan, sehän sen idea on. Saman hoitaa suolaus tai sitruuna eli raakakypsentää kalan eikä siinä silloin ole loisia. Järvikalan kyllä kypsentäisin kunnolla.
kyllä saa lapamadon ja muita loisia ei kanata syödä
Ihan hyvä jos saisi niin kaikki siiderivalaat voisi vähän laihtua.
Vierailija kirjoitti:
Ihan hyvä jos saisi niin kaikki siiderivalaat voisi vähän laihtua.
Onko 50-kiloisella laihtumisvaraa? Bmi 18
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ihan hyvä jos saisi niin kaikki siiderivalaat voisi vähän laihtua.
Onko 50-kiloisella laihtumisvaraa? Bmi 18
5kg on sopiva paino.
Kyllä saat ison 2 m pitkän joka kurkkii kurkustasi aina kun peset hampaita.
Vierailija kirjoitti:
Dippaatvsen kalan siihen soijaan, sehän sen idea on. Saman hoitaa suolaus tai sitruuna eli raakakypsentää kalan eikä siinä silloin ole loisia. Järvikalan kyllä kypsentäisin kunnolla.
Suolaaminen ei poista riskiä. "Suolaa pitäisi käyttää niin paljon, että kalat olisivat supertönkköjä. Ei sellaisia kukaan söisi."
https://www.kaleva.fi/voiko-sushista-saada-lapamadon/2341467
Vai että syödessä dippaamalla hoituisi suolaus...
Ammattikeittiöissä raakaa kalaa ei saa tarjota ilman pakastamista.
https://yle.fi/uutiset/3-8126401
Joko on kuukausi vaihtunut, kun vakkari sushi vs. lapamato juttu tulee taas?
No ei.