Tarkoitetaanko punaisella lihalla sika-nautaa vai yleensä jauhelihaa?
Olen nimittäin pystynyt vähentämään jauhelihan syöntiä.
Kommentit (17)
Punainen liha on esim. sikaa, nautaa, lammasta.
Punainen liha on naudan-, sian-, lampaan- ja hevosenlihaa, ihan riippumatta siitä onko se pihvinä, paistina vai jauhelihana. Myös poro, hirvi ja peura ovat punaista lihaa.
MItes kana, se on aika valkoista ainakin paistinpannulla?
Tai vaihtoehtosirkat?
Vierailija kirjoitti:
Punainen liha on naudan-, sian-, lampaan- ja hevosenlihaa, ihan riippumatta siitä onko se pihvinä, paistina vai jauhelihana. Myös poro, hirvi ja peura ovat punaista lihaa.
Niin - värihän se sen kertoo...
Kalat ja linnut on valkoista lihaa, kaikki muu punaista. Käärmeistä, liskoista ja ötököistä en osaa sanoa, mutta aika harva niitä edes syö
Vierailija kirjoitti:
Kiitos tiedosta.t.ap
Tarkoittaa nitraatilla käsiteltyä lihaa. Nitraatit aiheuttavat anemiaa - toki sitä saa myös salaatista, punajuurista ym, mut se riippuu viljelymenetelmästä ja kasvupaikasta.
Kärjistetysti jos liha on väriltään punaista JA tulee eläimestä jota metsästäjä-kerääjä-ihminen ei olisi luonnostaan syönyt, se on punaista lihaa.
Käytännössä siis sika, nauta, lammas. Jos haluaa elää lihan kanssa mahdollisimman terveesti, kannattaa painostaa kanaan ja kalaan, ei kuitenkaan isoja kaloja liian usein koska elohopeapitoisuus. :) Silloin tällöin riistaa, esimerkiksi poroa tai peuraa kunhan on järkevästi metsästetty (eli tulee luvalliselta metsästäjältä).
Ihan sama mitä syöt se ulostuu kuitenkin . Puhut hyvää teet hyvää .
🐷🐷🐷🐷😙🐖🐖🐖🐖🐎🐎🐎🐇🐇🐇🐇🐇🐇🐄🐄🐄🐄🐄🐂🐂🐂🦏🐪🐪🐪🐪🐪🦇🦇🦇🦇🦇🦇🦇🐔🐔🐔🐔🦌🦌🦌🦌🦌🐪🐐🐐🐐🐐🐣🐣🐣🐣🐤🐤🦚🦚🦚🦚🦃🦃🦆🦆🦐🐧🐧🦈🦈🐟🐟🐟🦞🦞🦞🐜🐜🦐🦐🦐🦐🦞🦞🦞🦐🦐🦀🦗🦗🐙🐙🐚🐚🐌🐌🐌🐾🐛🐛🐛🍒🍒🍓🍅🌶️🍳🍳🥚🥚🥚🥚🥓🥓🥩🥩🌮🍗🍗🍗🍖🍖🍔🍔🌭🌭🥪🍕🍕🥘🥘🥘🍣🍣🍣🍣🍣🍤🍤🍷🍷
Punaisen lihan tunnistaa punaisesta hintalapusta
Järvet meret täynnä haukia särkiä muikkuja madetta taimenta miksi ette hanki onkia haaveja katiskoita ala kalastaa itse omaa ruokaa päälle kukkapurkissa kasvatettua tilliä . Peltitölkeissä saa kaupoista valmiita kasvismössöjä tomaattimössöjä mistä saa keittoja .
Vierailija kirjoitti:
Kalat ja linnut on valkoista lihaa, kaikki muu punaista. Käärmeistä, liskoista ja ötököistä en osaa sanoa, mutta aika harva niitä edes syö
Näin minäkin olen luullu, mutta vasta hiljattain luin, että riistalihaa ja muita vähemmän käytettyjä lihoja (kuten hevosta) ei ole luokiteltu punaisen lihan sisä- tai ulkopuolelle, koska niiden vaikutuksesta ihmisen terveyteen ei ole tehty riittävästi kunnollisia tutkimuksia.
Käsite punainen liha on merkittävä, koska sen osuutta ruokavaliossa neuvotaan vähentämään tammikuussa julkaistuissa tuoreimmissa suomalaisissa ravitsemussuosituksissa. Vakiintuneen suomalaisen määritelmän mukaan punaista lihaa ovat naudan, sian ja lampaanlihat.
Tarkemmi: https://www.ruokatieto.fi/uutiset/kaikki-eivat-tunne-punaista-lihaa
Vierailija kirjoitti:
MItes kana, se on aika valkoista ainakin paistinpannulla?
Tai vaihtoehtosirkat?
Kala ja kana ovat valkoista lihaa.
Sirkat ovat ihan hyönteisravintoa
kaikkea sikaa ja nautaa