Vältättekö tefal-pannuja? Paistatteko sitten rautapannullla?
Mitä rautaisia argumentteja teillä on tefal-pannuja vastaan? Mitä pannumerkkiä ostatte?
Kommentit (18)
Tefal on merkki, tarkoitat varmaan teflonia
Käytän valurautapannuja. Teflon ei olekaan niin turvallinen kuin on luultu. Mikäs se aine nyt onkaan, jota siitä erittyy? Perfluorit tmv.
En käytä minkäänlaisia pinnoitettuja pannuja, sillä pinnoitteista ruokaan liukenaa suuria määriä erilaisia myrkkyjä ja hormonihäirikkökemikaaleja. Valurautapannuja käytän sekä teräskattiloita, muita en. Uuniin sitten keraamiset astiat.
Valurautapannu meilläkin ja samoista syistä. Teflonin haitoista on ollut juttua jo pitkään. Valurautapannun miinuksena on kylläkin sen painavuus. Hankala käsitellä niin painavaa pannua. Tai ehkä minulla on vaan heikot käsivoimat... :D
Käytän keraamista paistinpannua. Myös valurautapannu on, käytin sitä aikanaan ainoana paistinpannuna, kieltämättä on mukavampaa käyttää keraamista, koska rasvaa ei tarvitse hölvätä yhtä paljon kuin valurautapannulle. Teflonipintainen lettupannu löytyy kaapsta, käytän silloin tällöin. Meille jo kemianopettaja aikoinaan 80-luvulla iskosti teflonin vaarat ja on yksi niistä harvoista asioista, jotka todellakin jäivät opetuksestaan mieleen ja tuli sisäistettyä :D Kuumat lämpötilathan nimenomaan ovat riski teflonin käytössä, joten juuri paistinpannuissa teflonin käyttö on kaikkein kummallisinta.
Samat perusteet kuin kutosella. Käytän eniten teräksistä pannua, siinä voi tehdä melkein mitä vaan. Valurautapannu on myös käytössä, mutta se on painava ja vaatii hyvää hoitoa. Meillä on yksi teflon pannu jossa tehdään munakkaita. Se kun tarttuu niin helposti muunlaisiin pannuihin.
Jotain jauhelihaa on ihan turha paistaa pinnoitetulla pannulla, se ei tartu helposti kiinni.
Käytän paljon myös kerroskattilaa, esim. puurot tai maitopohjaiset liemet ja kastikkeet eivät tartu kiinni. Teflonkattilaa en käytä lainkaan.
Valurautapannussa tulevat maailman parhaat letut.
Käytän paljon myös kerroskattilaa, esim. puurot tai maitopohjaiset liemet ja kastikkeet eivät tartu kiinni. Teflonkattilaa en käytä lainkaan.
Valurautapannussa tulevat maailman parhaat letut.
Teflonpannu käytössä jatkuvasti sen puhtaanapidon helppouden vuoksi. Paksupohjainen ja laadukas. Pihvit tehdään sata vuotta vanhalla valurautapannulla. Teräspannukin on mutta se on vähän väliinputoaja.
Valurauta käytössä koska
-on pitkäikäinen (vanhin pannu 15 v vanha)
-ei tartte pelätä naarmuja vaan kestää kovaakin käyttöä
-olen kuullut että vaikka teflo-pinnoite olisi ehjäkin, siitä irtoaa aina ruokaan pinnoiteainetta - ei houkuta minua
Keraaminen pannu kiinnostaisi, mutta en ole perehtynyt asiaan ja vanhat pelittävät hyvin joten ei ole tullut vakavissaan harkittua sen ostoa.
Meillä on valurautapannu pihvejä varten.
Muu ruoka paistetaan teflon-pinnoitteisella
a) siksi että mielestäni on tosi rasittavaa, jos ruoka tarttuu kiinni
b) jottei tarvitsisi käyttää rasvaa niin paljon
c) meillä asustaa herkkiä allergikkoja, jolloin paistinpannun täytyy olla tiskiaineella tiskattavissa.
Hiiliteästä ja valurautaa käytetään meillä. Pinnoitetut pannut eivät kestä eikä niitä saa riittävän kuumaksi esimerkiksi lihan ruskistamiseen. Kunnon patina ja tilkka öljyä tekevät teräspannuistakin tarttumattomia, ja ne voi laittaa liedeltä suoraan uuniin. Ne kestävät hyvin hoidettuna sukupolvelta toiselle.
Kannattaa tutustua hiiliteräkseen, jos ei ole aikaisempaa kokemusta. se on sitä tavaraa, josta vokit perinteisesti tehdään.
Tarkoitat ilmeisesti teflon-pannuja. Meillä vältetään niitä syöpäriskin ja muunkin kemikaalikuorman takia. Käytössä on nykyään suurimmaksi osaksi keraaminen paistinpannu.
Kunnon valurautapannu ja uuniin valurautapata. Tefloneita on syöty jo ihan tarpeeks.
[quote author="Vierailija" time="16.10.2013 klo 21:40"]
En käytä minkäänlaisia pinnoitettuja pannuja, sillä pinnoitteista ruokaan liukenaa suuria määriä erilaisia myrkkyjä ja hormonihäirikkökemikaaleja. Valurautapannuja käytän sekä teräskattiloita, muita en. Uuniin sitten keraamiset astiat.
[/quote]
Keraamiset astiat, miksi ei lasisia? Keraamisistahan voi myös irrota kaikkea kivaa, varsinkin jos lasite on vaurioitunut.
Mitä merkkiä teidän keraamiset ja teräspannunne ovat? En ole oikein onnistunut löytämään hyvälaatuisia, kohta jo siinä pisteessä, että tilaan tv-shopin mikä-lie-pannun, johon ei muka mikään tartu (ja tehty mistä lie myrkystä)!
Rautainen argumenttini on sen lyhytikäisyys. Minulla on 80-luvulla ostettu teflonkattila, jossa on pinnoite on kunnossa ja kestää metallivälineetkin, mutta sellaisiapa ei ole enää pitkään aikaan valmistettu. Toistaiseksi valurauta-astioiden elinikää ei ole onnistuttu lyhentämään, siispä käytän sellaisia.
Bonuksena saadaan ruokiin vähän rautaa...