Kaveri laittaa aina pastaveteen öljyä, heh
Kommentit (55)
Mitä siinä sitten tapahtuu? Minäkin olen aina laittanut oliiviöljyä pastan keitinveteeen.
Ja mikäs siinä on virhe? Molemmat tavat käy....mutta Suomessa nyt yritetään ylpistellä yksinkertaisimmillakin ruuilla. :D
t. Torinossa asuva
siitä ei ole mitään hyötyä.kun laitat veteen öljyä,öljy nousee pinnalle ja ei se vaikuta pastaan mitenkään.
Sen jälkeen,kun olet keittänyt pastan ja valuttanut veden,niin sitten voit lisätä öljyä niin eivät klimppiinny.
T:kokki
MInä en tykkää siitä öljyn mausta mikä jää pastaan, jos sen laittaa suoraan pastan päälle.
Ai että voiko pahempaa virhettä ELÄMÄSSÄ tehdä.... no kyllä voi!
PS: pastan keittämisessä on kaksi koulukuntaa: toisen mielestä öljyä ei saa panna, jotta kastike tarttuu pastaan paremmin. Toisen mielestä sitä pitää panna loraus, että pasta saa oikean maun eikä klimppiinny.
On niitä pahempiakin virheitä, joita ihminen voi elämänsä aikana tehdä
[quote author="Vierailija" time="08.10.2013 klo 16:47"]
Ja mikäs siinä on virhe? Molemmat tavat käy....mutta Suomessa nyt yritetään ylpistellä yksinkertaisimmillakin ruuilla. :D
t. Torinossa asuva
[/quote]
Eikö se ole italialainen oikea tapa olla laittamatta ;)
No eiha toi ole mitaan verrattuna siihen, etta jotkut ei laita suolaa pastan keitinveteen. Siita sita vasta elama pilalle meneekin. Tai pasta ainakin.
[quote author="Vierailija" time="08.10.2013 klo 16:53"] [quote author="Vierailija" time="08.10.2013 klo 16:47"]
Ja mikäs siinä on virhe? Molemmat tavat käy....mutta Suomessa nyt yritetään ylpistellä yksinkertaisimmillakin ruuilla. :D
t. Torinossa asuva
[/quote] Eikö se ole italialainen oikea tapa olla laittamatta ;)[/quote]
Ei, kyllä täällä Italiassakin on just noita kahta koulukuntaa. Niitä, jotka laittaa ja niitä, jotka ei laita. Mun miehen orvietolaisessa suvussa laitetaan.
[quote author="Vierailija" time="08.10.2013 klo 16:48"]
siitä ei ole mitään hyötyä.kun laitat veteen öljyä,öljy nousee pinnalle ja ei se vaikuta pastaan mitenkään.
Sen jälkeen,kun olet keittänyt pastan ja valuttanut veden,niin sitten voit lisätä öljyä niin eivät klimppiinny.
T:kokki
[/quote]
Ei sitä vettä kuulu niin paljon laittaa, että pinnalle noustessaan öljy ei kosketa enää pastaa ollenkaan. Järjetöntä ajan ja energian tuhlaamista keittää kattilallinen vettä mutta pastaa vain nimeksi sinne pohjalle.
Ja meillä laitetaan öljyä ihan koulun terrveydenhoitajan käskystä!Mutta se onkin toinen juttu.
Pastan keitto-ohjeet
Pastaa ei saa keittää liian pehmeäksi! Pastan pitää olla juuri ja juuri kypsää ja niin kiinteää, että se tuntuu purtaessa, eli al dente. Etelä- italialaiset jättävät pastan jopa hieman kovaksi. Heidän mielestään
Pohjois-Italiassa pastaa kypsytetään liian pitkään ja keitettynä se muistuttaa julisteliimaa, colla da manifesti.
Jos keität pastaa 4 hengelle, kuumenna tilavassa kattilassa noin 4 l vettä kiehuvaksi. Ripottele sekaan suola ja anna veden kiehahtaa uudestaan. Kaada 400 g pastaa -kaikki kerrallaan- kiehuvaan veteen. Painele pitkää pastaa keskeltä puukauhalla, jotta se uppoaa heti veteen ja kypsyy tasaisesti.
Hämmennä pastaa ja pane kansi päälle, jotta vesi rupeaa kiehumaan nopeammin uudestaan. Ota sitten kansi pois ja jatka kypsentämistä kohtalaisen reippaalla tulella.
Sekoittele pastaa, jotta palaset eivät takerru kiinni toisiinsa. Kokeile pastan kypsyyttä. Keitto aika vaihtelee pastatyypin mukaan: tuoreet, munaa sisältävät tagliatellet kypsyvät 2-3 minuutissa, kun taas spagetti vaatii noin 10-12 minuuttia.
Valuta keitetty pasta nopeasti lävikössä. Pasta on viisainta valuttaa aavistuksen verran raakana, sillä se pehmenee vielä valuttamisen jälkeenkin. Eteläitalialaiset eivät valuta pastaa kovin hyvin, vaan jättävät sen hieman kosteaksi. Sekoita kastike valutetun pastan sekaan ja vie viipymättä tarjolle.
nro 14 : laitatko sä sitten vettä niin vähän,että päällimmäiset pastat on kuivia???:P
ja yhä edelleen...ei siitä ole mitään hyötyä että se öljy lilluu siinä pinnalla oli vettä miten paljon tahansa..usko jo..viemäriin ne siitä kuitenkin valuu kun kaadat vedet pois eikä sinne pastan joukkoon.
T:kokki
Joskus aikanaan neuvottiin laittamaan pastan keitinveteen öljyä, jottei keitinvesi kuohahda hellalle. Ei silloin puhuttu mitään mausta tai kastikkeen tarttumisesta. Olen tehnyt öljyn kanssa ja ilman. Molemmilla tavoilla keitinvesi kiehahtaa helposti yli, ellei vahdi vieressä ja säädä levyä huolella.
16, niin? Jumalan sanaa, koska sinä sen copy-pastella kopsasit...
http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/ruoka/pastan_keitto_ohje
"Yhden koulukunnan mukaan öljyä ei kannata lisätä keitinveteen, sillä se tekee pastan pinnan liukkaaksi ja kastike tarttuu huonosti pastaan kiinni. Toiset taas sanovat, että valmiin pastan sekaan voi lorauttaa tilkan hyvää oliiviöljyä, jolloin pasta ei tartu, mutta saa hyvää makua öljystä."
[quote author="Vierailija" time="08.10.2013 klo 17:04"]
nro 14 : laitatko sä sitten vettä niin vähän,että päällimmäiset pastat on kuivia???:P
ja yhä edelleen...ei siitä ole mitään hyötyä että se öljy lilluu siinä pinnalla oli vettä miten paljon tahansa..usko jo..viemäriin ne siitä kuitenkin valuu kun kaadat vedet pois eikä sinne pastan joukkoon.
T:kokki
[/quote]
Minkähän sortin kokki oikein olet...? Kuten itsekin sanoit, ei ole mitään hyötyä, että öljy lilluu siinä veden pinnalla. Siksi sitä vettä laitetaankin SOPIVASTI, eli niin että pasta juuri ja juuri peittyy. Jos on kattila täynnä vettä niin johan se kiehuu siitä ylikin aika nopeasti.
Laitan määkin :D