Induktiolieden käyttö, apua kaivataan.
Muutan asuntoon, jossa on induktioliesi. Onko sen käyttö vaikeaa? Mitä pitää ottaa huomioon erityisesti turvallisuutta ajtellen?
Kommentit (14)
Induktioliesi on 100x turvallisempi kuin perinteiset liedet, joten ei ole mitään erityistä huomioon otettavaa siinä.
Paljon nopeampi ja turvallisempi ja älyttömän paljon helpompi. En siis keksi, mitä pitäisi ottaa erityisesti huomioon
Kannattaa varoa ettei räjähdä. Väärä kattilavalinta voi koitua kohtaloksi.
edellinen tarkoitti, että älyttömän paljon parempi :D
En ymmärrä, miksi kukaan suostuu muuta liettä ottamaankaan. Itse kun asuin asunnossa, jossa oli perinteinen liesi niin hankin induktiolevyn, kun eihän tuollaisten keraamisten ja valurautaliesien kanssa mene kuin hermot.
Liesi ei kuumene jos siinä ei ole kattilaa tqi pannua, mutta kuumenee kyllä jos siinä on tyhjä kattila tai pannu tai pannussa vaikka muovinen lasta tai kauha. Eli ihan samat jutut turvallisuudesta pitäää ottaa huomioon kuin tavallisenkin hellan kanssa.
Ja varo polttamasta paistinpannujasi, se tosiaan kuumenee nopeasti.
Maailman ihanin liesi. Nopea kuin mikä. Huomaa, että kaikki kattilat ja pannut ei käy induktioliedelle. Voit testata tämän kokeilemalla magneetilla kattilan ulkopuolen pohjaa, jos magneetti tarttuu siihen kattila käy induktioliedelle. Minulla meni kattilat vaihtoon.
Vinkki puhdistukseen: kun pyyhit pinnan, kuivaa se myös esim talouspaperilla.
Kannattaa tarkistaa, että kattilasi toimivat induktiolieden kanssa. Ne jouduimme uusimaan lähes kaikki kun siirryimme induktioon. Ja kuten moni muu, muuta hellaa en enää edes harkitsisi. On nopea ja turvallinen.
Osa sun astioista ei välttämättä sovi tuohon induktiolle. Voit testata magneetilla eli jos magneetti pysyy kiinni, sopii induktiolle. Eivät siis lämpene muut tuolla liedellä. Mutta muuten on tosi hyvä, vesi kiuhuu paljon nopeammin, reagoi heti lämpötilan säätöön jos vaikka kiehuu yli jne Paistinpannut menee useammin vaihtoon, kun tosiaan tuo kuumentaa niitä niin paljon enemmän. Ollaan kaikki induktioliesille varta vasten kehitettyjäkin kokeiltu, mutta ne maksavat älyttömästi ja eivät kyllä kestä niin paljoa paremmin.
Kattilan pohjan pitää olla kuiva, ettei taso halkea. Mä varmistan ehkä liikaakin tätä.
On kyllä huippuhyvä, en haluaisi palata vanhaan.
Vierailija kirjoitti:
Kattilan pohjan pitää olla kuiva, ettei taso halkea. Mä varmistan ehkä liikaakin tätä.
On kyllä huippuhyvä, en haluaisi palata vanhaan.
En ole kuullutkaan tuosta halkeamisesta vaikka induktio on ollut käytössä varmaan 15 vuotta. Usein perunoita keittäessä esimerkiksi kastuu se liesi kun liian pieni kattila ja kiehuminen pulppuaa yli. Saa olla kuivaamassa sitä liettä, mutta ei kyllä koskaan ole haljennut. Enkä kuivaile kattilan pohjia.
Mutta jos käytät induktioliettä sairastut ihan takuuvarmasti syöpään. Induktioliesi nimittäin aiheuttaa syöpää.
Ei ole vaikeaa ja tota turvallisuusjuttua en edes ymmärrä. Sehän ei edes kuumene jos liedellä ei ole mitään.