Miten syötte puuronne?
Yritän etsiä vinkkejä, joilla saada puurosta maistuvampaa ilman sokerikuorrutteita.
Kommentit (21)
Voisilmä on hyvä, kunnon voita siis, ei missään tapauksessa mitää Beceleitä tai Benecoleja, Oivariini ok. Ja puuron pitää olla sen verran suolaista, että siinä on makua, suolaton puuro on karmaisevaa.
Rakastan kaurapuuroa! Niin paljon, että syön sitä jopa ilman lisukkeita sellaisenaan. Yleisimmin laitan joukkoon kuitenkin voisilmän tai pakastemarjoja. Ei missään nimessä sokeria..
Kaurapuuro veteen, lisukkeena mehukeittoa ja raejuustoa.
Elovena annospakatut puurot on hyviä, etenkin omena-kaneli suosikkini, siihen en kyllästy millään. Tavallista puuroa kannattaa kokeilla maustaa vaikka kanelilla, vaniljalla tai hilloilla.
Suolaa ja raejuustoa. Ikinä en mitään makeaa laittaisi puuroon, yök.
Joko maitoon keitettynä voisilmän kanssa, tai pakastemarjojen kanssa.
Veteen keitettynä, pieni voisilmä ja maitoa päälle.
Keittää puuron (kattilalla tai mikrossa) muussatun banaanin tai pieneksi pilkotun omenan kanssa. Hedelmä antaa tosi paljon makeutta kypsyessään. Omenapuuro on tosi herkkua kanelin ja maidon kanssa syötynä, banaanipuuro maidon kanssa tai ihan sellaisenaan. Meidän 1-vuotiaan herkku on tuo banaanipuuro, mutta maistuu siis äidillekin.. :)
Mä laitan aina voisilmän kaurapuuroon! En ole edes lapsena tykännyt mistään makeasta kaurapuurossa - sain muuten kerran AV:lla haukut, kun kerroin tästä ;)
Kylmänä. Sekoitan kaurahiutaleita, rahkaa ja ananasmehua löysähköksi velliksi ja annan tekeytyä yön yli jääkaapissa. Ihanan raikasta ja säästää aikaa aamulla. Onnistuu myös piimällä ja jogurtilla. Kannattaa käyttää isoja hiutaleita, silloin puuron rakenne on paljon parempi. Pikahiutaleet turpoavat toki nopeammin, mutta lopputulos muistuttaa sementtiä.
Kauraleseistä täysmaitoon keitettynä ja reilulla voisilmällä. Vain näin puuron saa pitämään nälän poissa lounasaikaan asti.
Veteen ja raastan omemenaa päälle. Ruispuuro puolukolla.
Veteen tehty kaurapuuro raejuustolla ja marjoilla.
Kaurapuuro: maitoon tehtynä, kunnolla suolaa ja voisilmä. NAMNAM!! :)
Vispipuuro: sokeria ja tilkka maitoa
Riisipuuro: täysmaitoon tehtynä ja kanelia ja sokeria
Mannapuuro: maitoon tehtynä ja mehukeitolla/hillolla tai voisilmällä.
NAM! :)
Mun mielestä taasen veteen tehty kaurapuuro on parasta. Siihen sitten monesti laitan vauvan sosetta itellenikin (kuningatar, mango,hedelmä, päärynä...) Joskus syön jogurtin kanssa, marjojen ja yks mikä on hyvää niin itse tehdyn omenasoseen kanssa. Ja silloin tällöin voin toki syödä myös voisilmän ja sokerin kera (voisilmänä käytän oivariinia). Olikohan noita variaatioita vielä muita.. hmmm.... :) Ehdoton lemppari on kyllä tuo ite tehty omenasose! Onneks sitä lötyy taasen, kun omenoita puut pullollaan.
Veteen keitetty ruispuuro, päälle sokeroimatonta marjahilloketta (puolukka, mustikka...).
spelttipuuro veteen keitettynä uppoaa pienen voisilmän kera joka aamu napaan.
En syö puuroa. Ei maistu, sokerilla eikä ilman. Tulee oksettava olo, sellaista ei tule mistään muusta ruuasta. Vispipuuro joskus / riisipuuro jouluna tekevät poikkeuksen.