Chilin kuivaus??
Kasvatin chiliä kesällä ensi kertaa ja nyt ovat punaisia. On kuitenkin näköjään aika iso lajike eikä kokonaista voi millään laittaa ruokaan yhdellä kertaa. Voiko chiliä pakastaa tai miten se kuuluu kuivattaa? uuniin miedolle lämmölle vai ihan huoneen lämmössä?
Kommentit (7)
Itse olen kuivattanut pöydällä kiekoiksi leikattuna ja uuniritilän päällä.
Kuivattuna olen laittanut "pippuri" myllyyn ja siitä sitten jauhan tarpeen mukaan ruokaan.
Kiitos linkistä :) sielä olikin hyvät ohjeet kaikkeen mahdolliseen säilömiseen
Entäs onkos kellään kokemusta omenoiden kuivattamisesta? menis nyt samalla, ei viittis kahta chiliä varten pitää uunia tuntitolkulla päällä :)
Vanhemmilta aina kuulee kuinka kuivatut omenat oli heidän herkkua lapsena, kuulemma melkein kuin karamellisoituvat
-ap
Itse kuivatin mikrossa. Henki meinasi menna. En tee toiste.
[quote author="Vierailija" time="29.08.2013 klo 21:46"]
Itse kuivatin mikrossa. Henki meinasi menna. En tee toiste.
[/quote]Jaa, talo meinas palaa kans :)
Jaakaapin paalla on yleensa sopivan lamminta. Sinne voi laittaa kuivumaan. Esim tarjottimelle voi laittaa vaikka voipaperia jonka paalle ohuiksi laikattuja chilin/omenan siivuja.
Nam:)
Täällä on hyviä vinkkejä
http://www.chiliyhdistys.fi/pages/fi/chili-ja-ruoka/chilin-saeiloentae.php