Tietääkö teistä ketään, kuka tykkää tartar -pihvistä?
Siis oikeasti? Raakaa nautaa/härkää jauhettuna ja raakaa kanamunaa? Suolaa ja pippuria?
Ostin äsken Lidlin tarjouksesta nautajauhelihaa kilon, halpaa oli, mutta syötän sen kissalle. Jauheliharuokiin käytän kyllä nauta-sika jauhelihaa, toi pelkkä nauta on liian rasvatonta....
Kommentit (19)
En tajunnut kysymystä. Mutta pidän tartar-pihvistä. Tosin sitä ei tehdä jauhetusta lihasta....
Tartar tehdään fileestä, ei mistää halvasta ruhon osasta.
otsikkosi on oikeasti ihan kamalaa kieltä ja mä en yleensä takerru kielioppiin tai kirjoitusvirheisiin
Tiedän. Mun yli kuuskymppisenj isän. Rakastaa tartar-pihviä. Rakastaa syödä myös raakaa maksaa, päälle vaan suolaa ja pippuria.
Eräs ystäväni (kolmekymppinen nainen) syö välillä käsin raakaa jauhelihaa suoraan paketista. Ripottelee vaan suolaa päälle. On kuulemma tykännyt lapsesta lähtien. Syö tällä tavalla myös -30% merkittyjä jauhelihoja...
Minä ja moni muu.
Tartar-pihviin tai voileipään liha raaputetaan kokolihasta, joko paistista tai fileestä.
Ei kukaan käytä valmisjauhelihaa tartarpihviin.
Minä myös olen koko elämäni (40v) ottanut nokareen raakaa jauhelihaa suoraan paketista. Se on hyvää. Ja sinähän se tulee samalla maistettua onko tuote ok. Nautaa, sika-nautaa...kumpikin käy. Kanoja ja kalkkunoita en maistele. ja lampaa, hirvet, hevoset ei meillä useinkaan ole jauhelihana.
Tehdaspakattuja kaasupakkauksia en myöskään käytä, vaan kauppiaan jauhamaa lihaa.
Ap: murre taisi mennä osittain Turun puoleen - joo, mutta silti vaikka fileestä, raakaa jauhelihaa?
Saksassa entisen työpaikkani aamiaisella laitettiin raakaa valmisjauhelihaa leivän päälle.
Minä tykkään, samoin kuin meidän koko perhe. Tartar pihvi on ollut yksi lempiruuistani lapsesta lähtien.
Minä rakastan raakaa lihaa ja kalaa. Tartarpihvi on suurta herkkuani. Laitan usein myös leivän päälle raakaa naudan jauhelihaa, pippurilla ja suolalla maustettuna, päälle rapeaa kuivattua sipulia. Carpacciota syön usein sekä lihasta että kalasta tehtynä.
Miksi raa'an lihan syöminen kuulostaa ap:stä niin kummalliselta, sehän on ihan yleinen tapa ympäri maailmaa?
Ap vastaa nro 11: siksi raaan jauhelihan syöminen kuulostaa kai mun mielestä kummalliselta, koska se jauheliha haisee mun mielestä pahalle. Yleensäkin kaikki tuore liha haisee mun mielestä pahalta.
Jos joku vetää naamaansa valmisjauhelihaa paketista ei voi puhua tartar-lihasta.
Tartar-pihviin pitää olla laadukasta juuri raaputettua lihaa. Ruokalusikalla on hyvä raaputtaa. Tartar-lihassa ei sidekudosta eikä kalvoja.
Ravintolakoulussa opin tekemään kyseistä herkkua samoin työelämässä kylmäkkönä.
Tilauksen mukaan tehtiin, aina raaputettiin kokolihasta joko paistista tai sisäfileestä.
Yhden ravintolan lounaan alkuruokapöydässä oli minikokoisia tartar-pihvejä.
Tartarpihvin lisäkkeet ovat keltuainen, sipuli, maustekurkku, punajuuri pieninä kuutioina sekä kaprikset ja tietenkin mustapippuri jonka asiakas laittaa itse myllystä ja suola. Suolaa kyllä tulee itselleni riittävästi maustekurkusta ja
kapriksesta.
Raaka liha, nam nam, etenkin juuri tartarpihvi, carpaccio, bresaola ja prosciutto crudo. Mutta sushiin en koske, hajukin yököttää.
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQRN5vMUFe2qRJ81oBzhmcA3m5PL7nd-lRbRnOyTLWo0MktDboU
herkullista
Tosi herkullistahan se on.
Syön myös raakaa jauhelihaa jossa mausteet joukossa ja saan kamalia vatsavaivoja, mutta syön kumminkin.
En tunne ketään, JOKA tykkäisi tartar-pihvistä.
Tykkään. En laita kananmunaa, mutta sekoitan raakaan jauhelihaan suolaa, mustapippuria ja sipulisilppua. On muuten HERKKUA
Nähtävästi mielenvikaisia on moneen lähtöön. Hyi helvetti!
Tykkään, tykkään myös carpacciosta (suurta herkkua)
Riippuu ihan ruuasta, toiseen sopii possun jauheliha, toiseen vaikka lampaan.