Minkä verran teillä syödään punaista lihaa viikossa?
Siis henkeä kohti?
Miltä kuulostaa syöpäjärjestöjen suositus 300 g / vko teistä?
Kommentit (26)
Kana ei ole punaista lihaa. Punaista on possu ja nauta.
Menee varmaan siinä 600-700g/viikko/henkilö
Ihminen on luotu syömään (myös) lihaa, että jos syöpäjärjestö on eri mieltä, niin voi voi. Hulluksihan siinä tulisi jos kaikkien mahdollisten suositusten mukaan yrittäisi elää.
No kokolailla enemmän. Nauta nyt vaan on hyvää.
Kana (tai taidat tarkoittaa broileria?) on valkoista lihaa. Meillä kuluu todella vaihdellen, joskus tuo suositus ylittyy roimasti (useampana päivänä punaista lihaa) ja joskus viikossa ei mene ollenkaan punaista lihaa. Sanoisin kuitenkin, että mäkeen tuollaiset suositukset! Itse syön kaikkea kohtuudella, enkä mieti onko joku säätänyt siihen suosituksen määrästä vai ei.
Meillä syödään varmaan juurikin toi 300g per nenä, ei aina sitäkään. En pidä punaisesta lihasta, enkä sitä osaa edes oikein laittaa. Jauhelihaa käytetään joskus, eli siitä se tulee. Tosin sekin on mielestäni aavistuksen ällöä:)
Syömme usein kalaa ja äyriäisiä, kanaa joskus. Kanasta tykkään mutta kanankasvatustavoista en, ja kun lähikaupasta ei luomukanaa saa, niin sitä ei sitten syödä kuin harvoin. Ostaisin mielelläni kunnon kukkopoikaa ja maksaisinkin siitä enemmän. Riistaa syömme myös jonkin verran, siitä pidän.
Anteeksi, unohtui lainaus, mutta vastasin siis kakkoselle.
6
Meillä menee viikossa perinteisesti yksi 400g jauheliha ja noin 1.0kg paisti tms. Viisihenkisestä perheestämme yksi ei syö nautaa tai possua, joten neljälle tuosta tulee keskimäärin noin 350g per naamari, siis miestä jotka syömme lihaa, aikuiset ehkä vähän enemmän ja lapset vähän vähemmän.
Eli vähän menee yli tuosta "suosituksesta" ja ehkä sitä punaista lihaa tulee sitten joskus lisäksi jossain makkaroissa yms. tuotteissa.
Jokos karppaajat heittää volttia?
[quote author="melba" time="05.05.2013 klo 15:15"]
Kana ei ole punaista lihaa. Punaista on possu ja nauta.
[/quote]
hyvä, näin toivoinkin. ei mene kuin 0-300 g/vk. liha tosiaan on todettu yhdeksi pääsyylliseksi länsimaalaisten suureen syöpäsairastavuuteen. aloin kiinnittämään asiaan huomiota vasta syövän jälkeen. lihan ja kanan osuutta ollaan laskettu aika paljonkin. pitäisi luopua kokonaan, ei vaan ole kovin helppoa.
[quote author="melba" time="05.05.2013 klo 15:15"]
Kana ei ole punaista lihaa. Punaista on possu ja nauta.
[/quote]Eihän possukaan ole punaista....
Jos possu lasketaan mukaan niin tuon äsken sanomani 350g saa tuplata.
-9-
Nolla grammaa, eli saman verran kuin kaikkia muitakin lihoja ja kaloja.
Mä luulen, että ostan punaista lihaa kotiin noin 800 g per viikko itse. Se tekis siis noin 200 g / hlö. Lisäksi sit mitä esim. työpaikka ja kouluruokailuista tulee. Epäilen, että leikkeleiden kanssa kyllä vähän ylittyy tuo 300 g punaista lihaa.
Itse ajattelen syövän sijaan tuossa ehkä enemmänkin noita ekologisia näkökulmia eli periaatteessa en tykkää naudasta, koska se saastuttaa niin paljon ilmastoa ja sit taas broiskujen elinolosuhteet mietityttää kans. Kasvisvoittoinen sekaravinto on ehkä lähinnä haaveenaani.
Meillä syödään ehkä juuri tuon verran per nenä, jaettuna kahteen - kolmeen ateriaan. En erityisesti tykkää punaisesta lihasta ja pihvejä meillä on todella harvoin, ehkä kerran kahdessa kuukaudessa. Enemmän syömme kanaa, ja kalaakin on pari kertaa viikossa. Punaista lihaa saamme lähinnä naudan jauhelihasta ja eineksistä. Kesällä tulee myös syötyä jkv grillimakkaraa.
Jaa... Vaihtelee todella paljon. Tällä viikolla on mennyt yksi 400g naudan jauhelihapaketti (2 aikuista + vauva, eli vauva syö omat soseensa), joskus menee enemmän tai vähemmän. Varmaan menee meillä se keskimäärin 300g/vko.
Meillä menee tuon verran tai vähemmän. Tehdään 1-2 liharuokaa viikossa, esim. makaronilaatikko johon lihaa n. 500 g, siitä syödään pari päivää. 2 aikuista ja 1 lapsi. Tai lihapullat tms. Olemme tietoisesti vähentäneet lihansyöntiä. Se on epäekologista enkä usko, että ihminen tarvitsee tuon useammin. LÄhimmät sukulaisemme simpanssitkin lähtevät metsästysreikelle 1-2 krt kuukaudessa. En usko, että elimistömme on rakennettu päivittäiselle lihansyönnille. Nyt kun ollaan tätä vähäisempää lihansyöntiä noudatettu pari vuotta, ei lihaa edes tee mieli niin usein. Silloin kun sitä syö, se kyllä maistuu tosi hyvälle. Osittain lihansyönnin vähentäminen johtuu myös siitä, että asumme maassa, jossa punainen liha on todella kallista.
Jotain 100 g per päivä/ per henkilö? Apua, en tiennytkään, että punaisesta lihasta saa syöpää??!
Mies syö eniten, jos teen ruokaa 400-600g lihaa, mies syö siitä varmaan puolet, minä ja lapset sit ja yleensä menee vähän roskiinkin. Kalaa ei syödä joka viikko, kanaa yleensä syödään viikottain, olisko pari kertaa viikossa. Miehellä tulee varmasi sitä ihan liikaa, mutta on iso mies ja tekee pitkiä työvuoroja, haluaa syödä kerran päivässä kunnolla että jaksaa 11-13 tunnin päiviä vuorotyössä.
[quote author="Vierailija" time="05.05.2013 klo 15:56"]
Jotain 100 g per päivä/ per henkilö? Apua, en tiennytkään, että punaisesta lihasta saa syöpää??!
[/quote]
googleen kun kirjoittaa sanat read meat, niin tarjoaa sanaa cancer siihen jatkoksi
BBC kertoo punaisenlihan auheuttamasta syövästä.
onko kananrinta sitten punaistalihaa vai ei ?