Miten muutan syömisiäni, että paino lähtisi laskuun
Päivän eka syöminen on muutaman tunnin ja kävelylenkin (n.1 tunti) jälkeen. Syön joko 3 paistettua kananmunaa tai 2 näkkäriä/itse tehtyä pannuleipää(sis.kauraa, vehnää, pinaattia/juustoa, vettä) päällysenä voita ja jotain kasvista. Valmiita pehmeitä leipiä en pysty syömään niiden sisällön vuoksi.
Toisen kerran syön ns. lämpöisen aterian, joka sisältää lihaa tai kalaa, molemmat mahd. rasvaisena ja 1 tai 2 perunaa, lisäksi kasviksia. Saatan syödä jälkkäriksi kakunpalan tai keksin, jos olen niitä tehnyt ja niitä on.
Kolmannen kerran syön oikeaa jugurttia (en niitä sokerilitkuja) marjojen kanssa ja suolamanteleita.
Illalla syön vielä kunnon aterian, joka voi olla ihan mitä vain kotiruokaa (lasagnea/lihakeittoa/jauhelihapihviä ja muusia/nakkikastiketta ja perunoita/uunikalaa tms.
Kommentit (72)
Vähennä leipien puputtamista: niissä on monesti paljon huonoja aineksia kuten valtavat määrät suolaa.
Lisää puolestaan salaattien, vihannesten ja vaikka minkä kasvisten syöntiä niin että ne ovat pääasiassa lautasellasi ja kanaa ja kalaa vain pieni osa (esim 350gr kanasuikalepaketista 1/4-max puolet /syöjä). Kakkujen ja keksien perään jos olet niin vähennä niidtä nautiskelua vaikka edes vain kerta viikkoon ja valkoi silloinkin vähäsokerisempia reseptejä. Tiputtaisin listalta vielä valkoiset riisit ja perunat.
Vierailija kirjoitti:
Vähennä leipien puputtamista: niissä on monesti paljon huonoja aineksia kuten valtavat määrät suolaa.
Lisää puolestaan salaattien, vihannesten ja vaikka minkä kasvisten syöntiä niin että ne ovat pääasiassa lautasellasi ja kanaa ja kalaa vain pieni osa (esim 350gr kanasuikalepaketista 1/4-max puolet /syöjä). Kakkujen ja keksien perään jos olet niin vähennä niidtä nautiskelua vaikka edes vain kerta viikkoon ja valkoi silloinkin vähäsokerisempia reseptejä. Tiputtaisin listalta vielä valkoiset riisit ja perunat.
Ai 2 palaa leipää päivässä on leivän mussuttamista. Ja vaihtehtona on näkkäri tai oma tekemä leipä. Herää pahvi!
Vierailija kirjoitti:
Vähennä leipien puputtamista: niissä on monesti paljon huonoja aineksia kuten valtavat määrät suolaa.
Lisää puolestaan salaattien, vihannesten ja vaikka minkä kasvisten syöntiä niin että ne ovat pääasiassa lautasellasi ja kanaa ja kalaa vain pieni osa (esim 350gr kanasuikalepaketista 1/4-max puolet /syöjä). Kakkujen ja keksien perään jos olet niin vähennä niidtä nautiskelua vaikka edes vain kerta viikkoon ja valkoi silloinkin vähäsokerisempia reseptejä. Tiputtaisin listalta vielä valkoiset riisit ja perunat.
Eihän listalla edes ollut riisiä.
Päivällä syöt sen verran vähän, että illalla sitten ahmit. Ei aikuinen ihminen pärjää yhdellä perunalla ja lihalisäkkeellä. Eli tasapainota lounaan ja päivällisen ruokamäärät. Jos lounaala syöt tarpeeksi voi tuo välipalakin joutaa pois.
Vierailija kirjoitti:
Päivällä syöt sen verran vähän, että illalla sitten ahmit. Ei aikuinen ihminen pärjää yhdellä perunalla ja lihalisäkkeellä. Eli tasapainota lounaan ja päivällisen ruokamäärät. Jos lounaala syöt tarpeeksi voi tuo välipalakin joutaa pois.
En kyllä maininnut mitään ahmimisesta. Ap
Katso ohjeet Minnesota Starvation Study.
Jätä tuo illan viimeinen ateria pois. Itse syön 3 krt päivässä ja ihan hyvin pärjää.
illan kunnon ateria onkin sitten varmaan se 1000kcal, joka nollaa kaiken.
Osta vain Lidlin kermajuustoa. Se on niin pahaa että ei tee enää mieli.
Minun silmään pisti suolamantelit. Ainakin ne mitä minulla on ollut oli rasvassa paahdettuja. Turhaa rasvaa siis ja kaloripitoisuus melkoinen. Tosin hemmetin hyviä. Söin niitä joka kerta ihan liikaa, kun en pysytynyt alkuun päästyä lopettamaan.
Lasket kalorit. Kaikki tuo muu annosten arpominen on ihan turhaa, jos ei tiedä paljonko kaloreita tulee sisään ja paljonko menee ulos.
Yksi kilo rasvaa vastaa 7700 kilokaloria.
Peruskulutuksesi on jotain 1500-2000 kilokalorin väliltä päivässä.
Jos syöt 500 kilokaloria vähemmän kuin kulutat per päivä, laihdut kilon 15 päivässä.
Oikotietä onneen ei ole ja vastaukset löytyy kun lasket ne kalorit.
Vierailija kirjoitti:
Lasket kalorit. Kaikki tuo muu annosten arpominen on ihan turhaa, jos ei tiedä paljonko kaloreita tulee sisään ja paljonko menee ulos.
Yksi kilo rasvaa vastaa 7700 kilokaloria.
Peruskulutuksesi on jotain 1500-2000 kilokalorin väliltä päivässä.
Jos syöt 500 kilokaloria vähemmän kuin kulutat per päivä, laihdut kilon 15 päivässä.
Oikotietä onneen ei ole ja vastaukset löytyy kun lasket ne kalorit.
Kerrotko, mitä hyötyä on laskea ne ruuasta tulevat kalorit, kun kulutettuja kaloreita ei pysty mitenkään tietämään.
Eikä elimistö edes toimi koneen lailla.
Aamupalaksi rulla-kebab, lounaaksi pari Big Mac -ateriaa, välipalalla Dillinger-pizzaa ja iltapalaksi hieman kevyempää Pasta Carbonaraa.
Vierailija kirjoitti:
Kerrotko, mitä hyötyä on laskea ne ruuasta tulevat kalorit, kun kulutettuja kaloreita ei pysty mitenkään tietämään.
Eikä elimistö edes toimi koneen lailla.
Jos ehdotuksen logiikka ei aukea, ni kuukahda laardeihisi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kerrotko, mitä hyötyä on laskea ne ruuasta tulevat kalorit, kun kulutettuja kaloreita ei pysty mitenkään tietämään.
Eikä elimistö edes toimi koneen lailla.
Jos ehdotuksen logiikka ei aukea, ni kuukahda laardeihisi.
Ei todellakaan aukea. Etkä taida itsekään sitä ymmärtää, koska vedit heti herneet nenään. Etkä pysty avaamaan logiikkaasi.
Joku neuvoi syömään kolmesti päivässä, mutta toisille sopisi paremminkin syödä kuusikin kertaa päivässä. Esimerkiksi verensokerin vaihtelut on helpompi pitää vähissä pienillä ruoka-annoksilla, joita syö useammin. Myös jos ilta-ateria on kovin aikaisin, eli yöpaastosta tulee liian pitkä (yli 10h), osalla ihmisistä elimistö alkaa nostaa verensokeria yön aikana. Iltaan siis ainakin iltapala vielä tai jos syöt päivällisen myöhään, syö välissä välipala.
Kaloreiden laskemisesta on se hyöty, että saa edes hieman osviittaa siitä, millaisen määrän energiaa suuhunsa laittaa milläkin aterialla ja olisiko hyvä muuttaa jotain.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kerrotko, mitä hyötyä on laskea ne ruuasta tulevat kalorit, kun kulutettuja kaloreita ei pysty mitenkään tietämään.
Eikä elimistö edes toimi koneen lailla.
Jos ehdotuksen logiikka ei aukea, ni kuukahda laardeihisi.
Ei todellakaan aukea. Etkä taida itsekään sitä ymmärtää, koska vedit heti herneet nenään. Etkä pysty avaamaan logiikkaasi.
Minä olen se kalorivastauksen kirjoittaja, ei tuo joka vastasi.
Hyötyä on laskea se, koska jos syöt järjestelmällisesti tietyn määrän kaloreita päivässä, pystyt tietyllä aikavälillä kertomaan miten se vaikuttaa painoosi.
Jos syöt 2500 kilokaloria päivässä ja painosi ei muutu mihinkään, kulutat alle 2500 kilokaloria.
Jos tiputat sen 2000 kilokaloriin päivässä ja painosi tippuu kilon kuukaudessa, kulutat hieman yli 2000 kilokaloria.
Jos tiputat siitä 1500 kilokaloriin päivässä, painosi alkaa tippumaan 2-3 kiloa parissa viikossa.
Ja elimistö toimii fysiikan lakien alaisena, vaikka ei kone olekaan. Kaloreita kun ei voi kehoon tulla tyhjästä, mutta kaikki kulutus käyttää niitä.
Vähennät vain rasvaa ja kasviksia lisää.