Kammoan oliiveja. Tykkään oliiviöljystä. Miten tämä on mahdollista?
Kommentit (17)
Vierailija kirjoitti:
En osaa selittää. Sama juttu itselläni :D
Mukava tietää että muillakin on sama vika! -ap
Pelkaatko etta ne oliivit tulevat sinua jahtaamaan?
Vierailija kirjoitti:
Pelkaatko etta ne oliivit tulevat sinua jahtaamaan?
En mutta ne ovat jotenkin iljettäviä rakenteeltaan ja maistuvat pahalle. Jos sellaisen saan eteeni esim. salaatissa pystyn juuri ja juuri syömään sen oksentamatta ja sittenkin se paha maku jää joksikin aikaa suuhun :/ mutta sitten se öljy on hyvää ja monikäyttöistä -ap
Minä inhoan kaurapuuroa mutta rakastan kauraleipää
Minä rakastan viinejä, mutta en pidä viinirypäleistä enkä rusinoista.
En syö raakaa kaalia, mutta kaaliruost ovat herkkujani.
Maito on hyvää, piimä ällöttää.
...
No oliivithan meillä yleensä tarjotaan säilöttynä. Siis suolaan ja etikkaan, ja siltä ne sitten maistuvatkin. Niitä tosin on eri makuisia. Ne halvat mustaksi värjätyt ovat kamalia.
Oliivit käsitellään lipeällä ja ties millä kemikaalikylvyillä ennen purkitusta.
Koska ne maistuvat kuolleilta linnuilta:
"Miljoonittain laululintuja joutuu Välimeren seudulla imuroiduksi ja menettää näin henkensä oliivien keräämisen yhteydessä."
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e6389a59-84a3-41ed-a1d5-a4c508547bab
Vierailija kirjoitti:
Koska ne maistuvat kuolleilta linnuilta:
"Miljoonittain laululintuja joutuu Välimeren seudulla imuroiduksi ja menettää näin henkensä oliivien keräämisen yhteydessä."
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e6389a59-84a3-41ed-a1d5-a4c508547bab
Pikkulintujen kuoleminen toki siis koskee myös oliiviöljyn valmistusta. Vai kuvittelitko, että öljy puserretaan jotenkin rungoista?
Se öljy ei maistu samalta kuin oliivit pelkiltään. En minäkään pidä mistään, missä on maksaa, mutta maksamakkarassa ei ole sitä samaa makua ja sitä voisin syödä loputtomasti.
Varmaan siksi et pidä, koska syöt niitä kylmänä.
Jos otat niitä jääkaapista, niin ota ne lautaselle vaikka tuntia aiemmin niin ne on loistavia huoneenlämpöisenä. Kylmyys kovettaa ne.
Sama juttu kuin juuston kanssa; maku paranee kun antaa lämmetä huoneenlämmössä.
T: minäkään en pidä jääkaappikylmänä, mutta huoneenlämpöisenä hyviä.
Minä tykkään purjosipulista silputtuna, tai pitkin päin suikaleina, mutta inhoan purjorenkaita varsinkin paksuja, poimin ne keitostakin pois.
En voi sietää kookoksen hajua mutta rakastan käyttää kookosmaitoa ruuanlaitossa :D Ja siis jo kookosmaidon haju on ällöttävä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska ne maistuvat kuolleilta linnuilta:
"Miljoonittain laululintuja joutuu Välimeren seudulla imuroiduksi ja menettää näin henkensä oliivien keräämisen yhteydessä."
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e6389a59-84a3-41ed-a1d5-a4c508547bab
Pikkulintujen kuoleminen toki siis koskee myös oliiviöljyn valmistusta. Vai kuvittelitko, että öljy puserretaan jotenkin rungoista?
Eikös oliiviöljy ole oliivipuun mahlaa?
Kalamataoliiveja rakastan, muita inhoan
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska ne maistuvat kuolleilta linnuilta:
"Miljoonittain laululintuja joutuu Välimeren seudulla imuroiduksi ja menettää näin henkensä oliivien keräämisen yhteydessä."
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e6389a59-84a3-41ed-a1d5-a4c508547bab
Pikkulintujen kuoleminen toki siis koskee myös oliiviöljyn valmistusta. Vai kuvittelitko, että öljy puserretaan jotenkin rungoista?
Eikös oliiviöljy ole oliivipuun mahlaa?
Uskoitko näin ihan oikeasti?
En osaa selittää. Sama juttu itselläni :D