Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Vaikein ruoka?

Vierailija
23.01.2020 |

Ajattelin haastaa itseni ja laittaa jotain haastavaa ruokaa. Kerro, mikä on sinun mielestäsi vaikein ruoka tehdä ja mitä siihen tulee. Aikaa on! Asun kerrostalossa, joten en voi mitään kasvattaa tai haudata maahan happanemaan, mutta sellainen ruoka johon kuitenkin ainekset löytyvät Helsingistä. Saa olla ihan perinneruokakin.

Kommentit (123)

Vierailija
1/123 |
23.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ideoita?

Vierailija
2/123 |
23.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

No mulle on ollut haastavaa kypsentää pihvi oikeaoppisesti tietyyn kypsyysasteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/123 |
23.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitetyt perunat

Vierailija
4/123 |
23.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse tekisin näitä ihan perussafkoja, mutta olen kokenut ne melko työläänä ja aikaavievänä: maksalaatikko ja kaalikääryleet. Molemmat niin namnam, mutta ei arkena tuppaa aika riittämään.

Vierailija
5/123 |
23.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei varmastikaan vaikein, mutta beef wellington on aina vähän jännä tehdä, että se varmasti pysyy tasaisesti mediumina, taikinakuori on kypsä ja rapea, eikä liha nesteet vaan valu ja tee taikinasta mössöä.

Ja sienihakkelus niin, että kaikki maut on tasapainossa.

Siihen vielä itse tehty täydellinen punaviinikastike.

Onnistuessaan taivaallista, epäonnistuessa melko surkea tekele.

Vierailija
6/123 |
23.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Etsi käsiisi jou ikivanha keittokirja. Sieltä öydät ruokaohjeita, joissa aloitetaan ihan alusta: "kyni lintu ja pane se riippumaan 2-3 päiväksi jne."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/123 |
23.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No mulle on ollut haastavaa kypsentää pihvi oikeaoppisesti tietyyn kypsyysasteen.

Te jotka ainnoitte miinuksia, niin osaatteko ihan oikeasti kypsentää lihan esim. tyyliin medium minus tai medium plus? 

Vierailija
8/123 |
23.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kohokas?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/123 |
23.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeile tehdä kalakukkoa. Vaikka siinä on yksinkertaiset ainekset saa olla aika taituri, että hyvää tulee. Mä en ole Suomen maasta kunnon kalakukkoa löytänyt. Mummu teki täydellistä. Joko ahvenilla tai muikuilla. Paitsi että mummulla oli leivinuuni, sulla ehkä ei (?).

Vierailija
10/123 |
23.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oikeasti murea paisti. Lähtökohtaisesti Suomessa myytävä liha on aina sitkeää mutta padassa liemessä kypsennetty paahtopaisti on hyvää. Mieluiten hirvestä vielä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/123 |
23.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kokeile tehdä kalakukkoa. Vaikka siinä on yksinkertaiset ainekset saa olla aika taituri, että hyvää tulee. Mä en ole Suomen maasta kunnon kalakukkoa löytänyt. Mummu teki täydellistä. Joko ahvenilla tai muikuilla. Paitsi että mummulla oli leivinuuni, sulla ehkä ei (?).

Leivinuunia ei ole, vaan kaasu-uuni. Jotkin ruoat varmasti ovatkin entisvanhaan olleet erityisen hyviä juuri leivinuunin ansiosta.

Mutta kiitos näistä ideoista! Lisää saa tulla, kokkisormet syyhyää!

Vierailija
12/123 |
23.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Etsi käsiisi jou ikivanha keittokirja. Sieltä öydät ruokaohjeita, joissa aloitetaan ihan alusta: "kyni lintu ja pane se riippumaan 2-3 päiväksi jne."

Hauska idea tämäkin. Tosin lintua höyhenineen tuskin Helsingistä saa. Mutta olisipa hauska kokeilla tehdä riistalinnusta jotain hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/123 |
23.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Oikeasti murea paisti. Lähtökohtaisesti Suomessa myytävä liha on aina sitkeää mutta padassa liemessä kypsennetty paahtopaisti on hyvää. Mieluiten hirvestä vielä

Oi, hirvi on hyvää! Saisikohan jostain Wotkinilta?

Vierailija
14/123 |
23.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei mitenkään mahdottomia, mutta antavat hieman haastetta: Bearnaise- ja Hollandaisekastikkeet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/123 |
23.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Oikeasti murea paisti. Lähtökohtaisesti Suomessa myytävä liha on aina sitkeää mutta padassa liemessä kypsennetty paahtopaisti on hyvää. Mieluiten hirvestä vielä

Oi, hirvi on hyvää! Saisikohan jostain Wotkinilta?

Kauppahalleista.

Vierailija
16/123 |
23.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitapa kunnollinen kanapilahvi. Voin tulla sunnuntaisin syömään niin kauan, että se alkaa sujua.

Vierailija
17/123 |
23.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kohokas?

Ihana! Tästä tuli mieleen Audrey Hepburn elokuvassa Kaunis Sabrina ja ranskalainen kokkikoulu. Sabrinan Soufflé lässähtää ja chef tietää heti kyseessä olevan sydänsurut :D

Vierailija
18/123 |
23.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Etsi käsiisi jou ikivanha keittokirja. Sieltä öydät ruokaohjeita, joissa aloitetaan ihan alusta: "kyni lintu ja pane se riippumaan 2-3 päiväksi jne."

Minä jotenkin unelmoin tästä. Lapsena jo tuijotin äidin vanhassa keittokirjassa olevaa fasaanipaistin kuvaa nälissäni ja se näytti taivaallisen herkuliselta... :D Fasaaneja pyörii täällä nurkilla, ehkäpä vielä joku päivä....

Vierailija
19/123 |
23.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voisit kokeilla ensialkuun Wellingtonin pihviä, palataan sitten uudestaan.

Vierailija
20/123 |
23.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei mitenkään mahdottomia, mutta antavat hieman haastetta: Bearnaise- ja Hollandaisekastikkeet.

? Mitä haastavaa noissa on? Ihan perussettiä ja vaan tämmönen kotikokki olen. En ap.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kaksi kolme